Po famózním obratu porážíme Jeseník

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Státní svátek, krásné slunečné počasí a dokonale zastřižený pažit. To byly ideální kulisy pro utkání vloženého třicátého kola fotbalového krajského přeboru mezi Mohelnicí a Jeseníkem. Diváci si nakonec přišli na své i díky dění na hřišti, protože viděli celkem osm gólů. Domácí se radovali z hokejového vítězství 5:3.

Vstup do utkání se lépe podařil hostům, kteří uplatňovali převahu v hlavičkových soubojích a Mohelnici nepouštěli do žádných větších šancí. Odměnou byl pak hráčům v zeleném úvodní gól, o který se ve již v šesté minutě postaral Adam Bříza. O vedení však mohla Mohelnice vzápětí Jeseník připravit. Necelou minutu po úvodní brance pálil domácí Petr Čank jen těsně vedle pravé tyče. Neujala se ani následná šance Jiřího Klose, který sklepával balón z bezprostřední blízkosti a jen těsně mimo jesenickou svatyni.

Nemohoucnost domácích rozsekl až ve 37. minutě Jaroslav Kožela, pro kterého připravil zakončení domácí kanonýr Roman Kuba. Ten si povodil brankáře i obranu Jeseníku a naservíroval spoluhráči bezchybnou gólovou přihrávku.

Vzápětí následovala kuriózní situace, při které si domácí hlasatel pochvaloval vývoj zápasu a zejména pak to, že Mohelnice na rozdíl od předchozích zápasů nepustila soupeře do vícebrankového vedení. A přesně v ten moment zapadl do sítě domácího týmu druhý gól. Postaral se o něj svým dalším zásahem Adam Bříza. Do šaten tak domácí neodcházeli v nepříliš ideální náladě.

„Po první půli jsme si v kabině museli říct, že to je od nás katastrofa. Začínalo se to podobat minulým zápasům. Přitom jsme si říkali, že chceme získat diváky na svou stranu, a pak hned v šesté minutě dostaneme po individuální chybě gól,“ zlobil se hrající trenér Roman Kuba. „Do druhé půle jsme ale vyběhli jako jiné mužstvo,“ dodal.

 

Mohelnice sice hned na začátku druhé půle inkasovala ještě třetí gól, o který se postaral Pavel Kysela, pak se však utkání začalo obracet na domácí stranu.

Výrazně k tomu pomohly dva pokutové kopy, které proměnil suverénně Roman Kuba a také červená karta pro jesenického Jana Vavřače, kterou dostal za faul před druhou penaltou. Domácí střelec Kuba pak dovršil hattrick i obrat v zápase povedenou střelou ze šestnáctky.

Skóre poté ještě z domácího pohledu uzavřel svým druhým gólem v utkání Jaroslav Kožela. „O poločase jsme si pár věcí vyříkali. Věděli jsme, že od druhého poločasu musíme začít makat, dát do toho srdíčko. Soupeře jsme začali přehrávat a napadaly nám tam góly. S druhou půlí jsem rozhodně spokojený. Takhle to má vypadat, kluci musejí makat celý zápas a ukázat, že můžou hrát za Mohelnici,“ řekl asistent mohelnického trenéra Libor Havlíček.

Na opačné straně pochopitelně zavládl smutek. „Samozřejmě, že jsme hodně zklamaní, protože jsme vedli 3:1. Bohužel pro nás je to několikáté smolné utkání za sebou. Doufám, že se odrazíme už od příštího zápasu,“ uvedl trenér Jeseníku Jakub Karakasidis.

„V prvním poločase jsme jako tým tlačili, přehrávali je v osobních soubojích a prakticky do ničeho je nepouštěli. Naše nakopávané balóny je dostávali pod tlak a my jsme z toho těžili,“ řekl křídelník Jiří Mráz. „Ve druhé půli jsme ale ustoupili z naší hry a nedokázali jsme je dostat pod tlak tak jako předtím. Jednoznačně to Mohelnici dostalo zpátky do hry a do zápasu. Víme, že jsme se měli po třetím gólu víc zatáhnout a více se soustředit na obranu. Výsledek spíš ubránit,“ dodal.

Jeseníku i přes třetí porážku v řadě zůstává na pátém místě. Mohelnice díky povedenému obratu dala zapomenout na nezdary z minulých utkání a ke svému soupeři se v tabulce přiblížila na tři body.

FK Mohenice – FK Jeseník 5:3 (1:2)

Branky: 56. z pen., 70. z pen. a 74. Kuba, 37. a 84. Kožela – 6. a 38. Bříza, 51. Kysela. Rozhodčí: Kološ – Kouřílek, Brázdil. ŽK: Pauliny – Vavřač, Cekuras, Macura, Mráz. ČK: 70. Vavřač. Diváci: 90.

Mohelnice: Hora – Pospíšil, Kuba (89. Šváb), Kloss (86. Nantl), Pauliny, Heidenreich, Marák, Kožela (84. Srdýnko), Vokoun (70. Hlaváč), Knýř, Čank. Trenér: Roman Kuba.

Jeseník: Vrána – Nečesal, Karakasidis, Cekuras, Zrník (79. Novák), Mráz, Macura, Plhák, Vavřač, Bříza, Kysela. Trenér: Jakub Karakasidis.

Autor: JAN MEICHSNER

Zdroj: https://sumpersky.denik.cz/fotbal-kraj/mohelnice-famoznim-obratem-prehrala-jesenik-20190509.html

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=“1/2″][vc_gallery type=“image_grid“ images=“6289,6290,6291,6292,6293,6294,6295,6296,6297,6298,6299,6300,6301,6302,6303,6304,6305,6306,6307,6308,6309,6310,6311,6312,6313,6314,6315,6316,6317,6318″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=“1/2″][vc_video link=“https://youtu.be/UKx15MHN6CM“][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]