Béčko získalo další tři body, tentokrát s Palonínem

FK Mohelnice B – TJ Sokol Palonín  3 : 1  (2 : 0)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v předehraném domácím zápase 6. kola III. třídy okresu Šumperk s týmem TJ Sokol Palonín v poměru 3 : 1. Celkový výsledek zápasu tak byl, oproti těm předchozím, poměrně útlý. Důvodem byla úporná snaha hostů, kteří měli velmi dobře zvládnutou defenzivní fázi, a také nekompaktnost naší hry, když do našeho týmu přibylo několik nových hráčů, kterým, i přes viditelnou snahu, občas vázla souhra se zbytkem týmu. I přes to je nutné říct, že jsme v průběhu zápasu rozhodně měli více ze hry. Důležité je také zmínit, že na všech třech našich gólech, které jsme dnes dali, měli velikou měrou zásluhu hráči hostů. Ale o tom potom. Teď k průběhu zápasu samotnému. V 7. minutě jsme rozehráli rohový kop, po kterém vystřelil nad bránu hostů Martin Srdýnko. V 9. minutě jsme se dostali do vedení, když Xi Zheijan posunul balón na bránu hostů a Tichý si jej srazil do brány, 1 : 0. V 18.  minutě po pěkné akci se na hranici velkého vápna k balónu dostal Petr Čank, z první jej namířil pod vinkl, ale brankář hostů Frömml jej vyškrábl. V 19. minutě Kirils Grigorovs dal centr do vápna Jirkovi Šinclovi, který ač osamocený si balón ideálně nezpracoval a vypálil jej vysoko nad bránu hostů. V 34. prověřil střelou z velké vzdálenosti brankáře Frömmla Kirils Grigorovs, a protože mu balón skočil, Frömml jej vyrazil před bránu, kam se z druhé vlny přiřítil Martin Pagáč, jehož dorážka šla těsně vedle zadní tyče. V 42. minutě to bylo už o něco veselejší, když Kamil Šváb nasměroval rohový kop do chumlu a Frömml si srazil balón do brány, 2 : 0. V 44. minutě se dostali do šance i hosté, když rozehráli rohový kop nakrátko na Míchala, který po zemi vypálil na zadní tyč naší brány. Jeho pokus ale naštěstí někdo stačil zablokovat, a proto skončil vedle.

Druhý poločas otevřela v 50. minutě naše rychlá akce, když do velkého vápna hostů pronikl Yiumran Kuerban, dal po zemi finální přihrávku na malé vápno hostů, ta ale byla zablokovaná. V 52. minutě Liu Dongyang rozehrál rohový kop, k zakončení hlavou se dostal Dan Obšil, ale namířil nad bránu hostů. V 55. minutě jsme se dostali do složité situace, když Radek Vašata dal malou domů, Lukáš Doležal se s Honzou Coufalem nedohodli, kdo že bude balón rozehrávat, čehož okamžitě Moťka, který se pokusil balón dopravit do naší brány, ale při zakončení se o Lukáše rozbil . V 59. minutě náš tým už ale gól dostal, když Dudek rozehrál přímý kop do velkého vápna, na balón si naběhl Kobza, od jehož zad se balón odrazil do brány, 2 : 1. V 61. minutě převedli ťukes na hranici velkého vápna hostů Petr Čank a Dan Obšil, který se dostal za obranu a z velkého vápna vystřelil na přední tyč, Frömml ale dokázal proti střele vystrčit stojnou nohu, a tak jeho pokus zlikvidoval. V 62. minutě se balónu chopil Matrin Srdýnko, obešel několik protihráčů, pronikl do velkého vápna, vystřelil, ale protože balón nadmíru podebral, ten prosvištěl nad břevnem brány hostů. V 72. minutě před velkým vápnem hostů Dan Obšil přihrál na Petra Čanka, který vystřelil doprostřed brány hostů, kde číhal připravený Frömml, který jeho pokus lapil do rukavic. V 76. minutě rozehrál přímý kop Liu Dongyang a Frömml jeho přesně mířený pokus vytáhl konečky prstů na přední tyč. Těsně před koncem zápasu v 89. minutě bylo vymalováno, když Liu Dongyang vystřelil směrem k bráně hostů a Dudek balón tečoval hlavou a ten zapadl do sítě, 3 : 1. A protože ihned poté hlavní naposledy zapískal, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 3 : 1.

Roman Kuba, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „Dnešní zápas se nám herně nevydařil tak, jak bychom si všichni představovali. Hráče jsem před zápasem upozorňoval na to, že každý tým, který k nám přijede, bude v první radě úporně bránit a snažit se nás ohrozit z brejků. My jsme chtěli hrát naši hru, která se nám předchozí 3 zápasy dařila, ale Dnešní zápas mi ukázal, ze je pořád na čem pracovat. Z každé strany teď před každým zápasem slyším, dnes vyhrajete 10-0 atd. Spousta lidí má vysoká očekávání, ale dnes mohli vidět, že každý zápas je jiný a ne vždy uvidí jednoznačné zápasy. Dnes bylo jasně vidět, že když k nám přijede tým, který si stoupne v 8 lidech na vápno, tak máme obrovské problémy se prosadit. V předchozích zápasech s námi každý hrál otevřenou partii a pro nás to bylo jednodušší. Bohužel dnes jsme si s tím nedokázali poradit, ale je logické, že když mladí kluci takovou situaci v zápase zažívají poprvé, tak si s ní neví rady. My se z dnešního zápasu musíme poučit, říct si, co bylo špatně a věřit, že se nám to už v příštích zápasech nestane.“

Góly zápasu: 9. Tichý vlastní, 42. Frömml vlastní, 89. Dudek vlastní – 59. Kobza. ŽK: 88. Feit. Diváků: 135. Rozhodčí: Karel Štěpán.

Sestava FK Mohelnice: Doležal – Šváb, Vašata, Coufal, Srdýnko – Šincl, Grigorovs, Čank, Zhejian – Strupek – Pagáč. Střídali: Zeman, Obšil, Schön, Dongyang, Kuerban.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *