Důležité vítězství v Třebíči

HFK Třebíč – FK Mohelnice  2 : 3  (2 : 1)

Mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 22. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem HFK Třebíč v poměru 3 : 2. Dnešní přestřelka v Třebíči dopadla dobře. Náš tým sice dvakrát prohrával, když domácí ze dvou střel na bránu v prvním poločase dali dva góly, ale vzhledem k převaze v poli se nám podařilo pokaždé srovnat a nakonec po výborné akci v 92. minutě urvat velmi důležité vítězství. Tentokrát nám ukázala vlídnou tvář i paní Štěstěna, když domácí nedokázali využít ve druhém poločase dvě velké gólové šance. Nepříjemností je naopak zranění brankáře Kuby Hory, který zápas nedohrál, skončil v nemocnici a musel jej 10 minut před koncem nahradit Adam Václav. A ten svoji ligovou premiéru zvládl. I tentokrát jsme začali pěkně od podlahy. Už v 2. minutě totiž naši rozběhli akci po levé straně, domácí hráči však Martina Bzirského zastavili. V 4. minutě se našim obráncům podařilo zablokovat střelu Heřmánka. V 6. minutě se Martin Bzirský uvolnil po levé straně, přihrál před bránu, jeho střela však byla sražená domácí obranou. 8. minutě byl dobrých 25 metrů od naší brány faulován Bagnon a byl nařízen trestný kop. K tomu se postavil Dočekal, balón zakroutil k tyči a nedal Kubovi Horovi žádnou šanci, 1 : 0. V 15. minutě rozehrál na druhé straně přímý kop Kuba Heidenreich, brankář domácích Staněk si na vysoký míč počkal a uklidil ho ve svém náručí. V 18. minutě náš tým odpověděl, když se Martin Bzirský opětovně prodral po levé straně, přihrál před bránu Lukáši Hapalovi, který nedal hlavičkou pod břevno Staňkovi šanci, 1 : 1. V 23. se naši propracovali k velkému vápnu domácích, kde byl opět aktivní Martin Bzirský, kterého však čistě odzbrojil Houser. V 32. minutě se domácí opět ujali vedení, když Bogner vystřelil z levé strany našeho velkého vápna a Kuba Hora se jen marně natahoval po míči , který končí v jeho síti 2 : 1. Hned v 33. minutě skončila střela Martina Bzirského vysoko nad bránou domácích. V 38. minutě se pokoušel Heřmánek vysunout Igbinobu, přes naši obranu však neprošel. V 41. minutě Martin Bzirský rozehrál trestný kop, balón však namířil přímo do náruče brankáře Staňka.

V 48. minutě fauloval ve velkém vápně domácích Martina Bzirského Houser, který za tento nedovolený zákrok dostal žlutou kartu. Hlavní sudí nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Vlasta Fiala, 2 : 2. V 50. minutě Staněk pokryl střelu Vlasty Knýře. V 55. minutě se jako ohař za balónem vydal Martin Bzirský, Staňkovi se před ním podařilo odvrátit, byl však daleko od své brány, takže Lukáš Hapal, ke kterému odražený balón doputoval, se snažil trefit bránu nůžkami, ale bez úspěchu. V 60. minutě se domácí dostali do obrovské šance, když se sám před Kubou Horou ocitl Dočekal. Jeho první střelu Kuba vyrazil a dorážka mířila vysoko nad naši bránu. V 72. minutě byl Dočekal opět před naší bránou sám a opět nedal. V 76. minutě se domácí pokusili Dočekala vysunout do útoku, jeho rozlet však rázným odkopem ukončil Vlasta Fiala. V 78. minutě naši rozehráli standardku, který Staněk sice podběhl, nahradil ho však Bagnon, který balón uklidil do bezpečí.  Za minutu házel Kuba Heidenrech v blízkosti domácího vápna, míč byl prodloužen hlavičkou na Honzu Fišaru, ten vystrřihl parádní nůžky, ale Staněk dokázal balon mířící do šibenice skvělým zákrokem vytáhnout na spojnici tyče a břevna. V 80. minutě potom Bagnon střílel nalevo od naší brány. V 89. minutě Kuba Heidenreich rozehrál trestňák do velkého vápna hostů, do balónu šel po hlavě Honza Fišara a byla z toho tyčka. Domácím jsme nakonec vypálili rybník v 92. minutě, když Kuba Heidenreich rozběhl rychlou akci po lajně, přihrál mezi obránce na Davida Baču, ten si s balónem naběhl do velkého vápna hostů, dal po zemi za sebe do druhé vlny na Martina Bzirského, který balón uklidil k přední tyči, 2 : 3. A protože se v 94. minutě domácím nepodařilo vytěžit nic kloudného z rohového kopu, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 3 : 2.

Jaroslav Rolinek, trenér našeho mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „Do poločasu jsme měli více ze hry, častěji drželi míč a soupeře přehrávali, jenže Třebíč ze dvou střel na bránu dala dva góly. Myslím si, že dnes jsme si zasloužili vyhrát. Konečně se k nám oproti minulým zápasům přiklonilo i štěstí. Navíc máme marodku, hodně jsme postrádali Kubu a Pinkavu. K dispozici jsem měl tentokrát jen třináct hráčů, o to více takový úspěch potěší. Kluci zápas odbojovali, máme plno šrámů, ale i tři body, jsem spokojený. Ve druhé půli po tvrdém souboji s domácím útočníkem dostal náš brankář Hora ránu do hlavy, sice se snažil ještě pár minut chytat, ale točila se mu hlava a nakonec sám upadl na trávník a museli jsme jej vystřídat. Doufám, že bude co nejdříve v pořádku. Za nerozhodného stavu jsme tak byli nuceni deset minut před koncem poslat mezi tyče nerozchytaného brankáře Václava, ale naštěstí jsme utkání zvládli.“

HFK Třebíč – FK Mohelnice 2 : 3  (2 : 1)

Góly: 8. Dočekal, 32. Bogner – 18. Hapal, 48. Fiala (pen.), 92. Bzirský. Rozhodčí: Možíš – Hlubinka, Hanáková. ŽK: Houser, Karásek – Bzirský, Hapal. Diváci: 120.

Sestava HFK Třebíč: Staněk – Bagnon, Houser, Abayomi, Igbinoba, Karásek, Komínek – Dočekal, Peručica (72. Novotný), Heřmánek – Bogner (80. Johnson). Trenér: Michal Sobota.

Sestava FK Mohelnice: Hora (83. Václav) – Vokoun, Fiala, Markovič, Heidenreich – Fišara, Knýř (70. Kožela) – Svoboda, Bača, Bzirský (90. Marák) – Hapal. Trenér: Jaroslav Rolinek.

Odkaz na fotky ze zápasu (made by Bedřa)

SAM_8928

HFK Třebíč – FK Mohelnice, zápas 22. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy, Třebíč 22. 4. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *