Béčko udolalo Šternberk

FK Mohelnice B – FK Šternberk  2 : 1  (1 : 0)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 24. kola Olomouckého krajského přeboru s týmem FK Šternberk v poměru 2 : 1. Za nepříjemného prvomájového větru mohli fanoušci na našem Městském stadionu vidět velmi bojovné utkání, ze kterého náš tým vyšel vítězně. Jak už bylo řečeno, na hřišti od počátku spíš vidět boj od šestnáctky po šestnáctku s mnoha, i drsnějšími, zákroky, než by se oba týmy dostávaly do ohrožení brány soupeře. První příležitost si až po dobrých 20 minutách hry vypracovali hosté, když Smrček pronikl do velkého vápna, pozorný Marek Kamisch ale proti němu úspěšně zasáhl. Na druhé straně Martin Bzirský rozehrál přímý kop střelou na bránu, ale brankář hostů Studený balón s přehledem vyrazil. Naše oproti soupeři přeci jen vyšší nasazení a technická zdatnost vedly v 35. minutě k prvnímu gólu našeho týmu, když v prvním poločase hrající trenér Michal Kovář dal po lajně přesný pas do běhu Martinu Bzirskému, ten nacentroval na malé vápno, kde si zpracoval a následně Studeného podstřelil Vlasťa Knýř, 1 : 0.

I druhý poločas se nesl v duchu toho prvního, tedy žádná pastva pro oči, ale spíš tuhý boj. V 48. minutě se do průniku do velkého vápna hostů dostal Matrin Bzirský, ale svoji šanci nevyužil. V 52. minutě měl pro změnu kupu práce Marek Kamisch, aby dostal balón ven z velkého vápna před zle dotírajícím Kubou. V 67. minutě se náš tým dočkal dalšího gólu, když se několik hráčů utrhlo, šlo do útoku, na jehož konci bylo přesné zakončení Kuby Kotůlka, 2 : 0. Hosté snížili v 75. minutě po centru Tomance, který Marek Kamisch proti slunci dobře neviděl, a tak balón vyboxoval do břevna a ten následně zapadl za jeho záda, 2 : 1. V 83. minutě mohlo být hotovo, když šel na Studeného sám Dan Ryba, zakončil ale jenom velmi slabě na přední tyč. V 87. minutě potom Marek Kamisch musel vytáhnout dobrý zákrok proti prudké střele Zifčáka. A když se potom už nic zajímavého nestalo, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 2 : 1.

Michal Kovář, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „Dnes jsem rozhodně spokojený s dalšími třemi body, které nás odpoutaly od problémových pozic, a také s naší bojovností a nasazením. Určitě dnes do jisté míry trpěla fotbalovost, tento nedostatek jsme ale vyrovnali naší aktivitou v osobních soubojích. Bylo vidět, že jsme dnes chtěli tři body více než náš soupeř. Ten byl samozřejmě velmi kvalitní, a proto si dnešního vítězství ceníme.“

Góly: 35. Knýř, 66. J. Kotůlek – 75. Tomanec. Rozhodčí: Kulička – Štětka, Pospíšil. ŽK: Knýř, Horák – Kuba. Diváci: 150.
Sestava FK Mohelnice B: Kamisch – Šmíd (78. D. Ryba), A. Heidenreich, Knýř, J. Marák, Strnad, Horák, Kovář (46. Svoboda), Bzirský, Havlíček (73. Olejník), J. Kotůlek (87. Najman). Trenér: Michal Kovář.
Sestava FK Šternberk: Studený – Lukášek, Kuba, M. Vinkler (87. T. Vinkler), Tomanec, Zifčák, Novosad, Toman, Steklý (78. Pospíšil), Smrček, Hlaváček. Trenér: Jaromír Lukášek.

Videosestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice B – FK Šternberk, zápas 24. kola Krajského přeboru, Mohelnice 1. 5. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *