Áčko přijelo z Otrokovic s prázdnou

FC Viktoria Otrokovice – FK Mohelnice  1 : 0  (1 : 0) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 24. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem FC Viktoria Otrokovice v poměru 0 : 1. V dnešním zápase se opět potvrdilo, že v neděli ráno nám to nejde. Ale zápas také mohl dopadnout jinak, protože prvních 20 minut jsme více ze hry a opět spálili velikou tutovku. Celkově ale zápas na těžkém a nerovném terénu moc krásy nenabídl. Domácí po získaném vedení pozorně bránili a našim se po většinu zápasu nedařilo skoro nic, ani důraz, ani kombinace, ani pohyb. Nepříjemností také je zranění Luboše Pinkavy, který musel v 35. minutě střídat. Naopak do zápasu zasáhl Filip Žák, doba léčby u Davida Bači, který má problém s přitahovačem třísla, je nejistá. Ale pěkně popořádku. Už v 2. minutě po faulu domácích Kuba Heidenreich napálil balón do velkého vápno hostů, balón se dostal přes teč k Honzovi Fišarovi, který jej umístil do brány, ale tak slabě, že s s ním jeden z hráčů domácích na brankové čáře poradil. V 12. minutě se faulu před naším velkým vápnem dopustil Roman Kuba, Jasenský položil balón na hlavu Deklevy, jehož pokus nebezpečně míjel zadní tyč naší brány. V 20. minutě se náš tým dostal do veliké šance, když Kuba Heidenreich protáhl balón přes jednoho z obránců domácích po lajně, nahrál Ondrovi Kopovi, ten z první nacentroval na malé vápno, kam si zaběhl Martin Vokoun, jehož zakončení ale brankář domácích Juřík vychytal. V 30. minutě nám všem zatrnulo, když po faulu rozehrál přímý kop Elšík, elegantně obstřelil zeď a orazítkoval přední tyč naší brány. Po tomto okamžiku jsme domácím vyklidili střed pole a ti šli do tlaku. V 36. minutě Jasenský vyslal prudký centr ze strany do našeho velkého vápna, který ale nikdo nezachytil. V 43. minutě musel jít do skluzu na velkém vápně Vlasta Fiala, aby zastavil pronikajícího Vavrušu. V 44. minutě už to ale domácím vyšlo, když Dekleva rozehrál balón z autu do našeho velkého vápna, našim se nepodařilo odvrátit, a tak se v závaru dorážkou prosadil Elšík. To bylo z prvního poločasu vše.

První minuty toho druhého začaly naší zvýšenou aktivitou. V 51. minutě vyslal od lajny na malé vápno centr Ondra Seibert, k jeho nabídce vzduchem se ale Ondra Kopa tísněný jedním z obránců domácích nedostal. V 60. minutě mohlo být ještě více zle, když jsme před velkým vápnem domácích zbytečně přišli o balón, domácí se utrhli do kontru a spasilo nás jenom to, že si Mlýnek po přihrávce Elšíka nepohlídal off-side. V 63. minutě prakticky to samé po nepovedeném rohovém kopu, tentokrát šli do útoku Foltýn s Mlýnkem, který si po přesné přihrávce udělal v našem velkém vápnu po otočce prostor, ale zamířil vedle přední tyče. V 78. minutě jeden z hráčů domácích uspěl v souboji s Ondrou Seibertem, dal kolmici po zemi na Neuberta, toho ale stihl zakřižovat Roman Kuba. V 85. minutě potom po rohovém kopu Roman Kuba číhal na zadní tyči, jeho zakončení hlavou ale obrana domácích dokázala odvrátit. A protože se do konce zápasu už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naší porážkou v poměru 0 : 1.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, po zápase nemohl být spokojený a řekl nám: „Příčina dnešního výsledku je jasná. Nepodařilo se nám do hry zapojit prvky, které nás zdobily v minulých zápasech. Hráči se dnes nedokázali dostat do tempa a po prvních 20 minutách jsme se z plochy vytratili. Dnes nám chyběl důraz, rychlost, hráči nechodili do nabídek a vázla nám kombinace. V příštím velmi důležitém zápase v Třebíči musíme předvést úplně jiný výkon. Nepříjemné je, že nás dnes postihlo další zranění, tentokrát Luboše Pinkavy. Kádr se nám tak opět zúžil.“

Góly: 44. Elšík. Rozhodčí: Cieslar – Trigas, Mikeska. ŽK: 26. Fotýn, 82. Zábojník – 51. Fišara, 60. Seibert. Diváci: 195.
Sestava FC Viktoria Otrokovice:
Juřík – Vavruša, Zábojník, Juráň, Juhás, Jasenský, Elšík (86. Mensah), Němec, Dekleva, Foltýn (80. Zach), Mlýnek (71. Neubert).
Náhradníci: Balážik – Bahounek, Neubert, Křivánek, Zach, Mensah.

Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Kuba, Pinkava (35. Fiala),  Seibert, – Fišara, Weinlich , Kotůlek – Kopa (75. Bzirský), Hapal, Vokoun (55. Žák). Trenér: Roman Sedláček.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *