Áčko doma porazilo Hulín

FK Mohelnice – SK Spartak Hulín  1 : 0  (0 : 0) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 21. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem SK Spartak Hulín v poměru 1 : 0. Rozhodně dnešní zápas nebyl pastvou pro oči. Spíš se na těžkém promáčeném terénu bojovalo o každý balón a metr hrací plochy a náš tým byl v tomto boji úspěšnější. A také rozhodně nebezpečnější, což se projevovalo od samého počátku zápasu. Už v 1. minutě Filip Žák navedl centr na velké vápno a obrana hostů na poslední chvíli balón odvrátila. V 5. minutě potom Míša Weinlich pálil zpoza šestnáctky vedle přední tyče brány hostů. V 7. minutě se poprvé k příležitosti dostali hosté, když Kuba Hora, který hájil naši bránu po celý zápas, fauloval před velkým vápnem nabíhajícího Ondřejku a byl nařízen přímý kop. S tím však Dvořáček naložil bídně, protože balón napálil nad naši bránu. V 9. minutě si náš tým vypracoval první gólovku, když Kuba Heindenreich rozehrál aut na Filipa Žáka, ten navedl balón do velkého vápna hostů. Jeho průnik byl zastaven, ale balón se odrazil k Míšovi Weinlichovi, který tvrdou střelou vyprášil brankáři hostů Voglovi rukavice, ten vyrazil balón jenom před sebe na malé vápno, odkud Martin Vokoun pálil nad bránu a přes garáže směr potok Mírovka. V 11. minutě po faulu na Lukáše Hapala rozehrál standardku Kuba Heidenreich, balón propadl do ohně, odkud ho naši hráči opět poslali nad bránu hostů. V 26. minutě další šance, když Lukáš Hapal prostrčil balón mezi obránci hostů na Davida Baču, před nímž byl ale u balónu o kousek dřív brankář hostů Vogl. V 27. minutě se na druhé straně při odvracení nakopnutého balónu hlavou zapotil Roman Kuba, který přihrál přímo na Vyskočila, který ale naštěstí střelou z velkého vápna zakončil vedle přední tyče naší brány. V 31. minutě po faulu hostů rozehrál Kuba Heidenreich balón na Filipa Žáka, ten balón přihrál před velké vápno na Míšu Weinlicha, jehož střelu jeden z hráčů hostů srazil na roh. V 34. minutě hosté rozehráli rohový kop a nepokrytý Matoušek zakončil hlavou nad naši bránu. V 35. minutě si gólovku vypracovali i hosté, když se Míšovi Weinlichovi zle nevydařil balón do velkého vápna hostů, následovala okamžitá zpětná přihrávka do prostoru Kuby Heidenreicha, kterého ale přešel Ondráček, který se vydal po lajně, aby následně nacentroval na malé vápno Šromovi, který ale pohrdl zakončením z první a nakonec mu balón při zpracování utekl. To bylo z prvního poločasu všechno.

Jak se jim nepodařilo trestat, naši udeřili hned v 47. minutě zápasu, kdy David Bača poli získal balón přihrál Flipu Žákovi, který nasprintoval k velkému vápnu, na na to malé poslal centr, který Vogl vyrazil jenom před sebe na malé vápno, kde se ve vyložené šanci dorážkou nedokázal prosadit Lukáš Hapal. Balón se však následně odrazil z Míšovi Weinlichovi, kterému to sedlo náramně a přesnou střelou otevřel skóre zápasu, 1 : 0. Kolem 60. minuty hosté získali očividně více ze hry a tlačili se do zakončení. V 61. minutě vyprášila Kubovy rukavice tvrdá střela Krhuta. V 63. minutě potom Kuba včasným zákrokem vytáhl střelu Lacigy k přední tyči naší brány. V 67. minutě náš tým mohl navýšit vedení, když střídající Ondra Kopa pronikl po lajně, nahrál na malé vápno na zadní tyč nabíhajícímu Filipovi Žákovi, jehož zakončení hlavou těsně minulo bránu hostů. V 83. minutě Ondra Kopa využil balónu odraženého do velkého vápna hostů ke střele, ten ale po teči jednoho z obránců hostů skončil nad bránou. V 88. minutě z ničeho nic bylo v našem velkém vápně pěkně dusno. Kuba Hora totiž při rozehrávce z velkého vápna očividně dvakrát za sebou vzal do rukou balón a sudí nařídil nepřímý volný kop z našeho malého vápna. Z toho však hosté dokázali vytěžit jenom zakončení hodně mimo naši bránu. A protože se do konce hrací doby nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 1 : 0.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, tentokrát opět spokojený, nám po zápase řekl: „Podle mě byl Hulín zatím nejtěžší soupeř, se kterým jsme se doma potkali, hosté hráli organizovaně, měli rychlý přechod do útoku, ale my jsme dnes hráli ve velké pohodě, byl to dobrý zápas, dramatický až do koncovky. Škoda, že se nám nepodařilo ve druhé půli přidat pojistku, na druhou stranu i soupeř měl své šance. Jsme rádi, že jsme to zvládli a připsali si další cenné body. Naši kluci podali proti kvalitnímu protivníkovi zodpovědný výkon a znovu ukázali chuť do hry, za což jsme rádi.

Góly: 47. Weinlich. Rozhodčí: Mikula – Tomanec, Batík. ŽK: Pinkava, Hapal, Bača – Ondřejka, Krhut. Diváci: 230.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Kuba, Pinkava,  Seibert, – Fišara, Weinlich (81. Fiala), Bača – Žák, Vokoun (66. Kopa), Hapal (90. Šmíd). Trenér: Roman Sedláček.
Sestava SK Spartak Hulín: Vogl – Pospíšil, Kostka, Zlámal, Vyskočil – Krhut, Dvořáček (84. Minář), Laciga, Matoušek, Šrom (81. Postava) – Ondřejka. Trenér: Jindřich Lehkoživ.

Odkaz na video-sestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

Odkaz na fotky ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)
IMG_5658

FK Mohelnice – SK Spartak Hulín, zápas 21. kola MS fotbalové ligy, Mohelnice 9. 4. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *