Napsali o nás: Mohelnice trápila lídra, ale zase neuspěla, rozhodl jediný gól

Přestože byla Mohelnice v sobotním utkání MSFL favorizovanému Velkému Meziříčí více než vyrovnaným protivníkem, na body opět nedosáhla. O její prorážce rozhodl jediný gól zkraje druhé půle. Hosté z Vysočiny pak jen potvrdili svou dosavadní úspěšnou bilanci a také po 5. kole soutěže vedou tabulku bez ztráty bodu díky lepšímu skóre před Vyškovem. „Co se týká herní stránky, tak si troufnu říct, že jsme byli i lepším mužstvem, v prvním poločase určitě, dokázali jsme si vytvořit tři čtyři šance, naopak soupeř nic neměl,“ prozradil na úvod Deníku mohelnický kouč Karel Trnečka, který se již musel obejít bez jednoho z klíčových hráčů Davida Bači, jenž v týdnu zamířil do Uničova. Hned ve 2. minutě šel Kutal sám z boku na bránu, později domácí nastřelili Kotůlkem tyč, do přestávky měli nespočet standardek, z nichž se však neprosadili ani jednou.

„Ze zápasu jsem měl velký strach, protože jsem věděl, že Velké Meziříčí dává hodně gólů, ale po taktické stránce jsme se na něj dokázali dobře nachystat,“ pokračuje Karel Trnečka. Jednu akci soupeře ale domácí uhlídat nedokázali, na začátku druhé půle putoval centr do šestnáctky a hlavou se prosadil nejlepší střelec Velmezu Pavel Simr – 0:1. „Přesto jsme se dokázali ještě zvednout, udělal jsem změnu v sestavě, když jsem na hrot útoku posunul Pezzottiho, snažili jsme se zjednodušit hru nákopy a sbírat odražené míče, opět jsme si vytvořili několik šancí, jenže zase jsme gól nedali,“ smutnil mohelnický lodivod.

Jeho celek se sice dostal do tlaku, bohužel snaha domácích v koncovce přinesla pouze nastřelené břevno meziříčské branky. „Na umělecký dojem jsme si alespoň bod zasloužili, ale na tohle se nehraje. Po pěti zápasech máme jediný bod, což je hrozně málo, teď navíc jedeme do Prostějova, kde to bude nesmírně těžké,“ vyhlíží Karel Trnečka nadcházející mistrovský duel.I přes dosavadní nelichotivou bilanci však v Mohelnici nepropadají panice. „Podobnou situaci už jsem zažil v Nových Sadech, po sedmi kolech jsme měli jeden bod a potom najednou uhráli šňůru patnácti bodů. Navíc letos nás zatím nikdo vyloženě nepřehrál, herně jsme s nikým nepropadli, šance si vytváříme. Kluci mají i výbornou tréninkovou morálku, je vidět, že moc chtějí a na tom můžeme stavět. Věřím, že to brzo zlomíme a začne se dařit,“ burcuje do dalších bojů Karel Trnečka.

FK Mohelnice – FC Velké Meziříčí  0 : 1  (0 : 0)

Branka: 48. Simr. Rozhodčí: Kneisl – Částečka, Černoevič. ŽK: Hlavsa, Pospíšil, Vokoun – Dolejš, Demeter, Bouček. Diváci: 282.

Sestava FK Mohelnice: Hora – Hlavsa, Ivan, Kuby , Kotůlek – Fišara, Šichor, Svoboda (67. Pezzotti) – Pospíšil (76. Vokoun), Woitek, Kutal. Trenér: Karel Trnečka.

Sestava FC Velké Meziříčí: Pokorný – Šimáček, Kriegsmann, Dolejš (85. Bouček), Šuta, Mezlík, Simr, Krejčí, Demeter, Komínek, Mucha. Trenér: Libor Smejkal.

Autor článku: Miroslav Pergl (Šumperský deník)

Zdroj: http://sumpersky.denik.cz/fotbal_region/mohelnice-trapila-lidra-ale-zase-neuspela-rozhodl-jediny-gol-20170903.html

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *