Béčko zvládlo další zápas

TJ Postřelmov B – FK Mohelnice B  1 : 6  (0 : 4)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 5. kola III. třídy okresu Šumperk s B-mužstvem TJ Postřelmov v poměru 6 : 1. Počátek zápasu našemu B-mužstvu vyšel vynikajícím způsobem. Už v 25. minutě to totiž bylo 4 : 0 z našeho pohledu. Domácí do té doby příliš nebezpeční nebyli. Až koncem prvního poločasu si domácí několik šancí vypracovali. Gólu se ale dočkali až ke konci druhého poločasu, kdy snížili na 1 : 5. Protože naši na tento gól okamžitě zareagovali a potom už se žádný z týmů neprosadil, tak se skóre zastavilo na 1 : 6. V dresu našeho týmu se představila nová posila a to zkušený Vojta Zeman (*1982), který v minulosti hrál za Pustou Polom a Raškovice. Naši hráči na soupeře vletěli a už v 2. minutě jsme se dočkali gólu, když Martin Srdýnko dal uličkou po zemi pěknou přihrávku na Martina Pagáče a ten se trefil střelou na přední tyč, 0 : 1. V 5. minutě padl další gól, když Marek Petruška pronikl středem hřiště, přihrál do velkého vápna na Martina Pagáče, který přesnou střelou brankáře domácích Duse opět překonal, 0 : 2. V 11. minutě Minář přebral nákop za naši obranu, procpal se před bránu, ale zakončil jenom slabě, a tak Honza Strupek, který hájil naši bránu po celý zápas, balón bez potíží sebral. V 11. minutě Dan Obšil přihrál před velké vápno domácích na Martina Srdýnka, jehož rána skončila těsně nad bránou. V 13. minutě to bylo už o tři góly, když první střelu Petra Čanka obránci domácích ještě zablokovali, odražený balón se ale opět vrátil k Petrovi, který už namířil lépe a balón z jeho střely zapadl k tyči, 0 : 3. V 20. minutě Petr Čank a Petr Strupek vymysleli pěknou akci, díky níž se Petr Strupek dostal až před bránu, ale Dus ho vychytal. V 21. minutě se nám nepovedl útok na velké vápno, domácí se tak dostali do průniku po lajně, odkud šel centr před naši bránu na Mináře, proti kterému Honza Strupek včas vyběhl a střetl se s ním v tvrdém souboji, a tak Minářovi nedovolil zakončit. V 23. minutě Kamil Šváb rozehrál rohový kop, na balón si naběhl Dan Obšil a hlavičkou bránu jenom těsně minul. V 25. minutě Martin Srdýnko vymotal několik hráčů domácích, vystřelil na přední tyč, balón před Dusem skočil, a tak ho nechytil, 0 : 4. V 29. minutě rozehrál Petr Čank dva rohové kopy a při obou z nich měl góly na hlavě Miloš Pospíšil. V 31. minutě dostal Minář balón za naši obranu, ustál souboj na velkém vápně, ale jeho střelecký pokus z bezprostřední blízkosti Honza Strupek zneškodnil. V 32. minutě Petr Strupek dal balón proti noze Dana Obšila, ten vypálil z první a orazítkoval břevno brány domácích. Konec prvního poločasu patřil domácím. V 42. minutě se za naší obranou z čistajasna zjevil Minář, vystřelil po zemi z velkého úhlu na zadní tyč a jenom těsně minul. V 43. minutě prosvištěl naším velkým vápnem centr od postranní čáry, gól mohl dát Stoncel, který ale balón v rozhodujícím okamžiku úplně minul. V 45. minutě se potom do dalšího centru položil hlavou Minář, který namířil vedle naší brány.

Na počátku druhého poločasu se hra uklidnila a na hřišti se toho moc nedělo. Až v 58. minutě Martin Pagáč nasadil před a ve velkém vápně domácích několik kliček, přihrál před bránu do gólovky Vojtovi Zemanovi, který ale Duse nepřekonal, a z odraženého balónu se střelou neprosadil ani Petr Strupek. V 61. minutě se domácí dostali do veliké šance, když naši obránci nepředvedli potřebný důraz a nedokázali odkopnout balón. Ten tak uzmul Picka, pronikl do velkého vápna a ačkoliv byl před bránou naprosto dám a měl dost času a prostoru si srovnat balón, nestalo se tak a jeho pokus skončil pádem. V 67. minutě Miloš Pospíšil přihrál středem hřiště za obranu domácích na rozběhnutého Tomáše Kubíčka, ten dal pod sebe před velké vápno, odkud vystřelil Vojta Zeman, který balón zakroutil nad spojnici brány domácích. V 68. minutě Petr Čank rozehrál nakrátko rohový kop na Vojtu Zemana, který nacentroval do velkého vápna, kde balón lehce tečoval Honza Kamlar, a jeho pokus skončil vedle brány domácích. V 78. minutě David Schön rozběhl rychlou akci kolmicí na Tomáše Kubíčka. Ten dosprintoval až před Duse, nehamounil a přihrál balón na zadní tyč na úplně volného Frantu Mayera, který sklepl balón do prázdné, 0 : 5. V 80. minutě si naši zadáci před velkým vápnem opět počínali nedůrazně, do volného balónu tak napálil Stoncel a Honza Strupek byl bez nároku, 1 : 5. Naši ale okamžitě odpověděli v 81. minutě, když po postranní čáře soupeřům utekl Miloš Pospíšil, posunul balón na Martina Srdýnka, který přesným centrem před bránu domácích našel Frantu Mayera, který balón uklidil za Dusova záda, 1 : 6. V 85. minutě Vojta Zeman po centru Petra Čanka na malé vápno sklepl balón mimo bránu domácích. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 6 : 1. Naše B-mužstvo je s 9 body po skončení 5. kola na průběžném druhém místě tabulky III. třídy mužů okresu Šumperk o skóre za FC Rovensko.

TJ Postřelmov B – FK Mohelnice B  1 : 6  (0 : 4)

Góly: 80. Kamil Stoncel – 2. a 5. Martin Pagáč, 13. Petr Čank, 25. Martin Srdýnko, 78. a 81. František Mayer. ŽK: 72. Dus – 34. Pospíšil. Diváci: 67. Rozhodčí: Oldřich Šula.
Sestava FK Mohelnice B: Strupek J. – Šváb, Vašata (70. Mayer), Coufal, Pospíšil – Srdýnko, Obšil (47. Kamlar), Čank, Petruška (Kubíček) – Strupek P. (58. Zeman) – Pagáč (62. Schön).

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *