Po bojovném výkonu s Hlučínem máme tři body

FK Mohelnice FC Hlučín  3 : 1  (1 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 18. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem FC Hlučín v poměru 3 : 1. Naši od samého počátku projevovali mnohem větší hlad po úspěchu a soupeře zatlačili. Ten se v prvním poločase prosazoval doopravdy pouze sporadicky. V 6. minutě Luboš Pinkava protáhl střelou k tyči brankáře hostů Bartoše, který jeho pokus vychytal. V 7. minutě po následujícím rohovém kopu Vlasta Fiala nacentroval do chumlu před bránou hostů a Honza Fišara hlavičkoval vedle brány hostů. V 9. minutě po přesně načasované kolmici se do úniku dostával Lukáš Hapal, ale Mac ho poslal k zemi. Z následující standardky, ke které se postavil Kuba Heidenreich, se nám nepodařilo nic vytěžit. V 19. minutě po narážečce s Davidem Bačou předvedl parádičku Martin Bzirský, který se elegantně dostal přes obránce hostů, vytvořil si prostor, ale jeho střelecké zakončení nemělo potřebnou razanci a Bartoš si s ním hravě poradil. V 21. minutě jsme se dočkali zaslouženého vedení, když u lajny zajel do Lukáše Hapala kapitán hostů Žižka. David Bača rozehrál standardku na zadní tyč, kde číhal připravený Honza Fišara, který hlavičkou otevřel skóre zápasu, 1 : 0. Bartoš se po balónu natahoval marně. V 28. minutě se poprvé připomněli hosté, když nakopnutý balón přistál mezi naše obránce přímo na hlavu Heinika, ale ten nevěděl, co s ním, a tak se mu zakončení nepovedlo. V 39. minutě David Bača přihrál před velké vápno na Luboše Pinkavu, který si potáhl balon a nakonec vystřelil hodně vedle brány hostů. V 45. minutě si náš tým vypracoval další gólovku, když David Bača po faulu na svoji osobu rozehrál standardku, balón proletěl kolem zcela volného Lukáše Hapala, který jej nedokázal umístit do prázdné brány hostů.

Na počátku druhého poločasu hosté viditelně přidali a nastěhovali se na naši polovinu. V 49. minutě se dočkali vyrovnání, když se Kraut dostal do našeho velkého vápna, brnkl o nohu Honzy Fišary a spadl, za což hlavní sudí pískl penaltu. K ní se postavil faulovaný Kraut a proměnil, 1 : 1. V 56. minutě jsme opět zvrátili vedení na svoji stranu, když při protiútoku Martin Vokoun převzal přesnou přihrávku do běhu, pelášil s balónem na bránu hostů. Vystřelil na Bartoše, který předvedl hodně nejistý zákrok, vyrazil balón pouze před sebe, do něho se hlavou položil z druhé vlny nabíhající Lukáš Hapal, který rozvlnil síť brány hostů, 2 : 1. V 59. minutě zahrozili hosté, když k našemu velkému vápnu pronikl Dostál, přesným centrem našel Žižku, který se prokličkoval naší obranou, vystřelil na přední tyč naší brány, ale na Kubu Horu si nepřišel. V 69. minutě si naši vytvořili tutovku, když David Bača ustál souboj o balón, přihrál do velkého vápna za obranu hostů na Martina Vokouna, který v tváří tvář Bartošovi nevystřelil, ale pokusil se o přihrávku na malé vápno, která šla do nikam. V 78. minutě přišel naprosto zbytečně o balón Štefek, Martin Vokoun jej potáhl po lajně, nacentroval na malé vápno, kde se k dorážce nedostal Lukáš Hapal. V 81. minutě přišla další šance hostů, když Hudeczek z první napálil odražený balón z hranice velkého vápna těsně vedle přední tyče naší brány. V dalších minutách se hostům podařil náš tým ukovat na naší obranné polovině. Avšak zahrozili pouze centrem na Krauta, který v 88. minutě balón z voleje napálil vysoko nad naši bránu. V 89. minutě přišla sladká tečka na konec, když Lukáš Hapal vyslal od lajny křížnou přihrávku po zemi k velkému vápnu hostů na Davida Baču, který vyšachoval dva obránce a přesnou prudkou střelou zvýšil na 3 : 1. A protože se potom nic významného nestalo, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 3 : 1.

Jaroslav Rolinek, treněr FK Mohelnice nám po zápase řekl: „Dnešní zápas určitě neoplýval pěkným fotbalem a v jeho průběhu jsme promarnili několik výrazných fotbalových šancí. Jsem dnes ale velice spokojený s nasazením hráčů, které bylo rozhodujícím prvkem dnešního vítězství nad velmi silným soupeřem. Hráče dnes určitě můžu pochválit. Naše mužstvo tento zápas poctivě odbojovalo a jsme rádi za tři nesmírně důležité body. Také jsme moc rádi, že po přípravě a prvním jarním mistráku v Blansku jsme konečně mohli sehrát utkání na přírodní trávě, kluci byli natěšení. Zápas byl docela vyrovnaný. My jsme ale byli šťastnějším týmem. Každopádně šancí jsme měli víc než hosté.

FK Mohelnice – FC Hlučín 3 : 1  (1 : 0)

Góly: 21. Fišara, 56. Hapal, 89. Bača – 49. Kraut (pen.). Rozhodčí: Ogrodník – Gloser, Macrineanu. ŽK: Bača – Žižka, Dostál, Hudeczek, Kraut. Diváci: 240.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Fiala, Kuba, Markovič, Heidenreich – Pinkava (53. Vokoun) – Svoboda (85. Muzikant), Fišara, Bača, Bzirský – Hapal. Trenér: Jaroslav Rolinek.
Sestava FC Hlučín: Bartoš – Štefek, Hejný, Mac, Žižka – Hudeczek, Foltýn, Dostál, Lukáš (84. Krejčí), Galvas (70. Jančík) – Kraut. Trenér: Milan Valachovič.

Sobotní zápas s Hlučínem (videosestřih p. Zdeněk Diviš)

Odkaz na fotky ze zápasu (made by Bedřa)

SAM_8709

FK Mohelnice – FC Hlučín, zápas 18. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 25. 3. 2017

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *