Žáci doma s Želatovicemi

Starší
FK Mohelnice – FC Želatovice  4 : 0  (3 : 0)

Mladší
FK Mohelnice – FC Želatovice  8 : 3  (4 : 1)

Starší žáci zvítězili v domácím zápase 24. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje se staršími žáky FC Želatovice v poměru 4 : 0 a také naši mladší žáci zvítězili se svým soupeřem v poměru 8 : 3. Starší žáci i tentokrát zaslouží pochvalu jak za výsledek zápasu, tak i za předvedenou hru. I dnes náš tým po celý zápas jasně dominoval a svého soupeře do ničeho většího nepustil. Nebýt neproměněných šancí mohl být výsledek mnohem výraznější. Nesmíme se ale nechat ukolébat, protože hned příští víkend nás čeká velmi těžký venkovní zápas s Konicí. Góly našeho týmu vstřelili Franta Mayer, Rosťa Nantl, Kuba Václavík a Patrik Zapletal.

Naši mladší žáci po vítězství nad lídrem soutěže Kozlovicemi čekal další nebezpečný soupeř z regionu Přerovska a to celek Želatovic. Zápas začali naši kluci ve vysokém tempu a jejich pohyb dělal soupeři nemalé potíže,čehož jsme brzy dokázali využít,kdy po centru ze strany uklidil míč do sítě hlavou nejvyšší hráč na hřišti Lukáš Dunovský. Hned vzápětí nekompromisně tvrdou střelou do šibenice zvýšil na dva nula Ondra Brulík a tentýž hráč po další rozehře zvýšil střelou kolem golmana na 3:0. Nutno dodat,že náš soupeř se do této chvíle do ničeho nedostal a vše řešil neustále odkopy do autu a počínal si velmi nefotbalově. Soupeř následně snížil z ničeho,když si míč do sítě hodil náš golman zcela sám. Kluci však na nic nečekali a hned vzápětí šel sám na golmana Filip Vyhlídal,ale neproměnil a tak vzal na sebe tíhu zodpovědnosti nejlepší hráč na hřišti Ondra Brulík a po krásném sóle zvýšil na 4:1. Tak skončil i poločas. Do druhého poločasu již nenastoupil Lukáš Dunovský, který odehrál celý zápas za starší žáky a kluci ze Želatovic si taky uvědomili, že by mohli hrát fotbal. Přesto jsme postupně navyšovali náš náskok,na 5:1 zvyšoval Soukup po přihrávce Brulíka, ten samý hráč vzápětí po totožné akci selhal v zakončení. Po nejhezčí akci zápasu po ose Urbášek, Brulík, Soukup upravil posledně jmenovaný na 6:1 střelou do prázdné brány.Po další akci jsme rozehráli rohový kop,z něhož udeřil Filip Bača a střelou o břevno nedal golmanovi šanci. Poté se do naší hry vkradlo uspokojení a spousta chyb v obraně a Želatovičtí snížili na 7:2 a záhy po špatné rozehrávce a trestném kopu z hranice vápna na 7:3. Kluci ze Želatovic ožili a ukázali, že i oni mají ve svém středu šikovné hráče a dělali naší obraně potíže, naštěstí však přišla akce Ondry Brulíka a nahrávka na nehlídaného Štěpána Holinku, který upravil na konečných 8:3. Do konce zápasu jsme předvedli ještě několik pěkných akcí. Ondra Brulík trefil břevno, Petr Soukup po autovém vhazování trefil tyč, Filip Bača i Pepa Rebl šli sami na golmana, ale ani jeden svá sóla do gólu nedotáhli, a tak zápas i skončil. Kluci byli lepší a vítězství si zasloužili,jen je potřeba si uvědomit,že je potřeba hrát až do konce a nepolevovat za jakéhokoli stavu. Závěrem poděkování všem trenérům mládežnických týmů za to, že chtějí po klucích hrát fotbal a ne vítězství za cenu destrukční hry. Na hru mohelnických mládežnických týmů se na rozdíl od spousty mančaftů kouká s radostí. Jen tak dál.

Sestava mladších žáků FK Mohelnice: Šolc Ondřej – Vykydal Matěj mladší, Vykydal Matěj st., Dunovský Lukáš, Tomaščák Jan, Vyhlídal Filip – Rébl Josef, Urbášek Willy, Bača Filip – Holinka Štěpán, Brulík Ondřej, Soukup Petr, Vašek Radim. Trenér: Petr Strupek.

Informace poskytli Petr Strupek a Jiří Vykydal

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *