Áčko získalo v Třebíči všechny tři body

HFK Třebíč – FK Mohelnice  1 : 2  (0 : 1) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 30. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem HFK Třebíč v poměru 2 : 1. Velice důležitý zápas pro oba týmy začal vzájemným oťukáváním a souboji ve středu pole. Ve 4. minutě se ale domácí dostali do prvního náznaku velké příležitosti, kdy kombinací přenesli hru z levé na pravou stranu, odkud Ošmera poslal z velkého vápna přízemní centr, který naštěstí Dogui na penaltě minul a míč odskákal mimo naše vápno. V 8. minutě se poprvé k zakončení dostali i naši kluci, kdy po centru Martina Vokouna z pravé strany hlavičkoval Lukáš Hapal za velkým vápnem nad branku. Za 3 minuty jsme zahrávali zleva roh, který domácí a přešli do rychlého protiútoku středem hřiště, který táhli Ošmera s Dobrovolným, ten nahrál mezi naše obránce Dočekalovi, který ale sám před gólmanem střílel kousek vedle levé tyče. Velká šance domácích. Naši si vytvořili šanci ve 13. minutě, kdy se po centru zleva od Kuby Heidenreicha dostal ve vápně mezi obránce Honza Fišara, ale ve velké šanci asi o metr minul vzdálenější tyč. Zhruba od této chvíle jsme začali získávat převahu a kombinačně domácí přehrávat, hlavně v záloze, kde jsme získávali odražené balony, domácí sázeli na protiútoky. V 19. minutě jsme si vytvořili gólovku. Míša Weinlich kopal zleva roh, byl sice trochu přetažený, ale z druhé stany ho Honza Fišara vrátil hlavou před branku, kde Lukáš Hapal sám před gólmanem slabou hlavičkou trefil jenom jeho rukavice. Kluci si to vynahradili o 7 minut později. Po autu zprava poblíž velkého čtverce domácích si Filip žák navedl balón k pokutovému území, nenechal se odstavit dvěma protihráči a neprudkou, ale dobře umístěnou střelou k levé tyči zavěsil. Brankář Procházka se téměř nepohnul, 0 : 1.  Potom se 10 minut na hřišti nic významného až tak nedělo, hlídali jsme si náskok a domácí k v podstatě k ničemu nepouštěli. Ve 36. minuté jsme odvrátili domácím standardku, Lukáš Hapal šel na půlce do souboje s dvěma protihráči, míč získal Míša Weinlich, nahrál nalevo na Kubu Heidenreicha, který nacentroval do pokutového území na Lukáše, který hlavičkoval brankáři do rukavic, rozhodčí ale pískl ofsajd. Za 4 minuty se po delší době dostali k akci domácí. Ošmera po otočce s balonem ve středu hřiště přihrál Dobrovolnému, který střelou z 25 metrů o kousek minul levou tyč naší brány. Domácí se v 1. poločase dostali ještě k jedné střele. Aktivní Ošmera potáhl míč středem, kde nahrál nalevo Dobrovolnénu, který střelou opět tak z 25 metrů poslal míč do rukavic našeho gólmana. To běžela 44. minuta. Víc už se toho v první půlce nestalo.
První desetiminutovka druhé půlky byla bez šancí a zakončení, ale v 56. minutě jsme vedení pojistili. Honza Fišara vybojoval v souboji s Dobrovolným balon, přihrál na vedle běžícího Martina Vokouna, který navedl míč na pravou stranu, jeho střílená přihrávka se odrazila od Bendy k Filipovi Žákovi, který nezaváhal, 0 : 2. V 63. minutě domácí odvrátil nákop Romana Kuby na Martina Vokouna a kombinací na 4 přihrávky dostali balon doprava, kde jeden z jejich hráčů střílel z 18 metrů od branky nad. Za 2 minuty zahráli domácí dlouhý odkop ke středu hřiště k Honzovi Fišarovi, který posunul míč Kubovi Heidereichovi, ale střela ze 30 metrů šla hodně mimo bránu. v 66. minutě měli domácí velkou šanci, když rozehráli přímák za půlkou hřiště, míč zapadl do pokutového  území, kde do něj hlavičkou vletěl jeden z domácích, ale naštěstí zamířil nad. Za 5 minut už ale bylo zaděláno na drama. Domácí se po autu zprava kombinací dostali do vápna a centr do šestnáctky srazil Roman Kuba na roh. Centr z něj se nepovedl, byl vysoký a přetažený, na levou stranu, ale následný vrácený střílená centr  od levé brankové čáry si nešťastně srazil hlavičkou na přední tyč Vlasta Fiala, 1 : 2 . V 73. minutě Honza Fišara nahrál Lukáši Hapalovi, ten dal doleva na Vlastu Fialu, jehož přetažený vysoký centr na levou tyč vrátil po vyhraném hlavičkovém souboji k pravé tyči Ondra Kopa na Filipa Žáka a jeho prudkou střílenou přihrávku do šestnáctky domácí odkopli. V 78. minutě zahrávali domácí po faulu Ondry Kopy,  za který dostal žlutou kartu, standardku zprava, centr se odrazil k Ošmerovi, který přihrávkou pod sebe našel Komínka, ale jeho střela z první letěla nad. V 81. minutě odvrátila domácí obrana dlouhý nákop Romana Kuby z vlastní půlky k Martinovi Kotůlkovi, který nahrál Lukášovi Hapalovi a ten technickou střelou ze šestnáctky trefil břevno. 84. minutě našel Klusák dlouhou přihrávkou Doguie, ten se obtočil kolem Vlasty Fialy, obešel i Míšu Kováře a z úhlu střílel na naší branku, trefil ale jenom Romana Kubu. Domácí sice pak měli tlak, ale kromě nebezpečné standardky z hranice šestnáctky v nastavení, kdy jeden z jejich hráčů nastřelil zeď, si nic vážnějšího nevytvořili. Zápas tak skončil naším vítězstvím v poměru 2 : 1.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „Konečně jsme protrhli tu střeleckou smůlu, která nás venku provázela. Dnes jsme vyhráli naprosto zaslouženě, po celý zápas jsme hráli aktivně, byli fotbalovější, jen škoda, že jsme tím vlastním gólem dostali domácí do sedla, ale naštěstí do nějaké vážnější šance jsme Třebíč v závěru nepustili. Kromě těch dvou gólů jsme tam měli i několik dalších příležitostí, jenže jsme je nedotáhli do konce, trefili jsme v utkání tyčku a pak i břevno.“

Góly: 71. Fiala vlastní – 26. a 56. Žák. Rozhodčí: Mrázek – Drozdy, Hanák. Delegát: Hulcký. Žluté karty: 86. Benda, 92. Florián – 77. Kopa, 78. Kuba, 90. Weinlich. Diváci: 80
Sestava HFK Třebíč: Procházka – Chalupa, Komínek, Benda, Klusák – Ošmera, Chlup, Dobrovolný, Kelbler (46. Novotný) – Dogui, Dočekal (60. Florián)
Sestava FK Mohelnice: Hora – Fiala, Kuba, Kovář, J. Heidenreich – Vokoun (74. Bzirský), Weinlich, Žák, Fišara, Kopa (80. M. Kotůlek) – Hapal (88. Najman)

Autor Erik Kappel

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *