Béčko na jaře poprvé zvítězilo

FK Mohelnice B – FK Kojetín-Koválovice  4 : 1  (2 : 0) 

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 20. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s týmem FK Kojetín-Koválovice v poměru 4 : 1. Zápas, ve kterém šlo jak se říká o 6 bodů, pro nás začal asi nejlépe, jak mohl. Hned v 1. minutě se balon po výkopu Petra Večeře dostal k Milanu Šmídoví, který byl mezi dvěma obránci hostů, míč se od něj se štěstím odrazil k Vlatovi Knýřovi, který se prošel mezi obránci a  z úhlu za hranicí šestnáctky prostřelil brankáře střelou na zadní tyč, 1 : 0. Mohlo by se zdát, že by nám takto brzký gól mohl dodat křídla, ale opak byl pravdou. Asi do 10. minuty probíhal spíš boj o střed hřiště. Naši hráči začali hrát tak trochu bez pohybu a kazili přihrávky. I když se hosté k ničemu vážnému prozatím nedostali, začali postupně získávat půdu pod nohama. V 10. minutě po centru z pravé strany od Míši Weinlicha, který zakombinoval s Milanem Šmídem  Honza Marák na velkém vápně atakovaný obráncem ve skluzu mířil nad branku. Potom se asi 10 minut nic významného nestalo, i když hosté začali větrat naši obranu zejména průniky po naší pravé straně, ale k zakončení se nedostávali. Ve 22. minutě našel Martim Kotůlek diagonálou ze středu na levou stranu Milana Strnada, ten to zkusil z první, ale míč letěl daleko vedle brány. Ve 23. minutě po centru z levé strany hlavičkoval Aleš Heidenreich na malém vápně ve velké šanci nad branku. Potom začali hosté přitápět pod kotlem, vynutili si tlak a náš tým v těchto chvílích jen bránil. Začalo to připomínat první poločas zápasu s Určicemi. V 25. minutě zahrávali standardku z levé strany, Petr balon vyboxoval, za minutu podnikli brejk opět po levé straně, přišla přihrávka pod sebe na střed velkého vápna, ale hráč hostů ve velké šanci střílel nad bránu. Za další minutu dal Tomáš Krejčí po přihrávce z hloubi pole špatnou malou domů, Petr sice skluzem před útočníkem míč stihl odehrát, ale tím přihrál dalšímu hráči hostů, který střílel do prázdné branky, ale míč stihl zastavit jeden z našich obránců. Tady jsme měli kliku. Ve 29. minutě se po autu z levé strany dostal k zakončení Milan Šmíd, ale přestřelil. Ve 34. minutě si Jan Marák narazil s Míšou Weinlichem utekl dvěma obráncům a střelou za šestnáctkou těstě minul vzdálenější tyč. Za 4 minuty po rozehrávce naší standardky si Martin Kotůlek navedl balon ke středu šestnáctky, ale minul pravou tyč. 39. minuta, centr Milana Strnada ze standardky z levé strany proletěl kousek vedle vzdálenější tyče. Za minutu jsme se už dočkali. Martin Kotůlek diagonálou na pravou stranu našel Aleše Heidenreicha, který si poradil z obráncem, přihrál pod sebe na hranici velkého vápna Míšovi Weinlichovi, který měl čas zamířit k protější tyči, 2 : 0.

Ve druhém poločase jsme postupně zlepšili pohyb, začali hrát po křídlech a hosté, kteří přijeli pouze s jedním hráčem na lavičce, začali fyzicky odpadávat. V 51. minutě přišla přihrávka vzduchem na levou stranu na Milana Strnada, který postupoval ze strany sám na brankáře, ale ve vyložené šanci místo střely ještě přihrával doprava, kde ovšem nikdo nebyl. V 55. minutě po přihrávce za středu zálohy postupoval Radek Marák také v podstatě sám ze strany na brankáře, ale trefil jenom boční síť. Za 5 minut se opakovala situace z 51. minuty, kdy Milan Strnad mohl ze stany postupovat na branku, ale zase zbytečně hledal na druhé straně spoluhráče. Poté přišla pasáž, kdy jsme sice měli převahu, ale spíš jsme hlídali výsledek. Hosté se do té doby nezmohl v podstatě na nic. V 77. minutě hosté ubránili roh po několika odrazech balonu od hráčů obou týmů odkopem na hranici velkého vápna, kde byl v souboji faulován Martin Kotůlek a rozhodčí s menší prodlevou pískl penaltu. Tu s přehledem proměnil Vlasta Fiala, 3 : 0. V 80. minutě se připomněli i hosté, i když to byla spíše náhoda. Vysoký nákop z jejich obrany se pomalu snášel pod břevno, Petr ho musel vyrážet nad branku na roh. V 83. minutě přišla přihrávka z hloubi pole doprava na Kubu Svobodu, ten šel opět sám na gólmana ze strany, ale trefil pouze jeho rukavice. Za 2 minuty přišel blesk z čistého nebe v podání hostů. Centr z pravé strany do pokutového území odvrátil Vlasta Knýř pouze na šestnáctku, odkud Saitz vypálil halfvolejem nechytatelně pod břevno, Petr byl bez šance, 3 : 1. Kluci ale přibalil divákům domů ještě jeden gól. V 88. minutě prošel Libor Havlíček mezi třemi hráči, nahrál za obránce na Kubu Svobodu, který od půlky postupoval sám na gólmana, nenechal se odstavit dobíhajícím obráncem a kličkou doprava brankáře přehodil, 4 : 1.

Michal Kovář, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „Těší mě výhra, 3 body a také to, že jsme soupeřům zespodu tabulky trochu odskočili. Chtěli jsme napadat, hrát po křídlech, sice jsme dali hned v první minutě gól, ale pak hráči hráli bez pohybu, důrazu. Ve druhém poločasu jsme však pohyb mnohem zlepšili, začali roztahovat hru do stran a vypracovávali si gólové šance. Využili jsme i toho, že soupeř ve druhé půli postupně fyzicky odpadl.“

Góly: 2. Knýř, 40. Weinlich, 77. Fiala (pen.), 88. Svoboda – 85. Saitz. Rozhodčí: Slota – Bartuněk, Hodaň. ŽK: Knýř, Rabenseifer – Mareček. Diváci: 115.
Sestava FK Mohelnice B: Večeř – A. Heidenreich, Fiala, T. Krejčí, Knýř – R. Marák (68. Svoboda), M. Kotůlek, Weinlich, Strnad (68. Havlíček) – Šmíd (82. Rabenseifer), J. Marák (86. Najman). Trenér: Michal Kovář.
Sestava FK Kojetín-Koválovice: Gajdoš – Matějka, Dočkal, Javořík, Saitz – Dušan Židlík, Řezáč, Rybovič (46. Šafránek), Cibulka – Mareček, Daniel Židlík. Trenér: Tomáš Hrdlovič.

Odkaz na video ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)


  FK Mohelnice B – FK Kojetín-Koválovice, zápas 20. kola Krajského přeboru, Mohelnice 3. 4. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *