Zakončení přípravy A mužstva a Dorostu

Áčko dnes porazilo 2-1 Medlov, Dorost 3-2 Lanškroun.
Hodnocení trenéra obou kategorií Romana Kuby:
A-Muži, dnešní zápas byl z naší strany nejpovedenějším z celé zimní přípravy. Především 1. poločas. Druhý poločas Medlov převzal iniciativu a byl lepší v mezihře. Zápas nabídl mnoho šancí a bylo se na co dívat. Pro nás to byla velmi kvalitní prověrka s lídrem krajského přeboru.
Dorost: Nechci zde do podrobně rozebírat věci, které se během zimní přípravy prohnaly kabinou Dorostu, ale něco málo zmíním. Pravda je taková, že několik hráčů skončilo. Už jsem i slyšel povídky, jak trenéři vyhazují hráče, jak je nutí, že mají upřednostnit fotbal před školou atd…. Jsou to čisté nesmysly a každý kdo tohle šíří, o tom nic neví. Všem hráčům jsme na prvním tréninku řekli, že škola je číslo jedna. Později až budou mít po škole, tak je to zase zaměstnání. Fotbal je jenom zábava. Ale i ta zábava(fotbal), má nějaká svá pravidla. Především, když nemůžeš přijít na trénink omluv se!! S tím měla řada hráčů problémy, mysleli si, že nemusí trénovat, ale hrát budou. Když takovému hráči, který 5 – 6x nepřijde na trénink a neomluví se, přijde o víkendu na zápas a myslí si, že bude hrát, tak je jasné, že nebude. Nejdřív si dotrénuje to, co zameškal a svým přístupem nás přesvědčí o tom, že má fotbal rád a chce hrát za FKM. Víme, že náš Dorost na tom není v tabulce nejlíp, ale to co VÍME a nesmírně si VÁŽÍME je, že teď máme v kádru 17 – 18 hráčů, kteří mají disciplínu, a svým přístupem k fotbalu nám ukazují, že má smysl pracovat s mladými odchovanci.
Za vedení klubu přidáváme pochvalu trenérskému týmu Dorostu (Roman Kuba a Josef Mikeš) – za progres, který udělalo mužstvo v rámci celé zimní přípravy! Poděkování směřuje i k hráčům, za jejich přístup! Největší odměnou jim budou výsledky v soutěži a odpoutání se od dna tabulky KP Dorostu.