Preview – Sulko Zábřeh

V následujícím zápase zavítáme k našemu nejbližšímu sousedovi a to do Zábřeha. Oba týmy se velmi dobře znají a v minulých letech prošli shodně v podstatě stejným vývojem, kdy se postupně propracovali do třetí ligy, ale z finančních důvodů oba týmy po několika letech v MSFL přihlásili krajský přebor. V zábřežském klubu také působí bývalý mohelnický trenér Jaroslav Rolinek a také kapitán fotbalistů Zábřeha Lukáš Okleštěk v minulosti oblékal dres FK Mohelnice. Vzájemná utkání vždy vynikají bojovností a stoprocentním nasazením aktérů na hraně dovolených zákroků. Nejinak tomu bylo i v podzimním utkání na našem stadionu. Náš tým tehdy zvítězil 2:1, kdy branky Mohelnice zařídili v 27. minutě Jan Marák a v 83. minutě Roman Kuba. Vyhrocené utkání tehdy nedohrál kapitán Lukáš Okleštěk, který po dvou žlutých kartách musel předčasně opustit hrací plochu. O motivaci bude postaráno i toto nedělní odpoledne. Půjde o přímý boj o šesté místo v tabulce Olomouckého krajského přeboru. Naše mužstvo je aktuálně na šesté pozici se ziskem 32 bodů, Zábřeh má pouze o 2 body méně a hájí osmou pozici.

Zábřežská aktuální forma by se dala jednoduše shrnout slovy „bohatým berou, chudým dávají“. V prvním jarním zápase zvítězili 3:0 s aktuálním lídrem tabulky Všechovicemi. Porazili i silný Medlov 2:0, ale také prohráli s týmy ze spodní části tabulky s Litovlí 1:0 a minulý týden s Černovírem 2:1.

Trenér Roman Kuba přišel v utkání s Holicí vinou zranění o dva hráče, kteří nenastoupili ani v posledním utkání se Všechovicemi. Jedná se o záložníka Jana Maráka a gólmana Jakuba Horu. Start obou hráčů v nedělním derby je prozatím nejistý.

„Stejně jako domácí chceme v derby naplno zabodovat. Věřím tomu, že bude výborná návěštěva a společně s domácími předvedeme pro diváky dobrý zápas. Doufám, že se nám do utkání uzdraví hráči, kteří jsou momentálně zraněni a budou na zápas se Zábřehem k dispozici. Pokud nebudou, opět sáhneme po našich dorostencích.“ shrnul přípravu na utkání Kuba.