Přesvědčivé vítězství v Kralicích

FC Kralice na hané  fk mohelnice  1 : 6  (0 : 3)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 16. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem FC Kralice na Hané v poměru 6 : 1. Naše vysoké vítězství v posledním podzimním zápase se zrodilo zejména kvůli velikým hrubkám domácích v obraně, které náš tým nelítostně trestal. Na druhou stranu je ale nutné přiznat, že začátek zápasu vyšel domácím mnohem lépe. Už ve 4. minutě totiž Gábor z chumlu před naší bránou nastřelil tyč. V 10. minutě Troneček nacentroval na Gábora, který tečí umístil balón na zadní tyč naší brány, ale Petr Večeř dokázal balón vytáhnout. V 15. minutě po lajně pronikl Cibulka, nahrál na Němčíka, jehož ránu z první naše obrana zablokovala. Zbytek prvního poločasu už však patřil našemu týmu. V 16. minutě se dostal za obranu domácích Rosťa Nantl, jehož zakončení Prokop srazil na roh. K němu se postavil Vlasťa Knýř a letící balón se odrazil od Němčíka do sítě brány domácích, 0 : 1. Tenhle vlastňák do této chvíle velmi dobře hrající domácí totálně zmrazil. V 29. minutě Roman Kuba nacentroval balón od postranní čáry na zadní tyč, odkud zakončoval Jirka Kloss. Brankář domácích Flajzar zastavil balón až za brankovou čárou, 0 : 2. V 32. minutě se v obraně domácích otevřela další vrata. Vlasťa Knýř rozehrál standardku, domácí si vůbec nevšímali Honzy Maráka, který si naskočil na balón a zavěsil ho do sítě, 0 : 3.

Počátek druhého poločasu žádné vzrušení nepřinesl, náš tým pozorně bránil a domácí do ničeho nepustil. V 59. náš tým vzal domácím poslední naděje na zvrat, když po špatně rozehraném rohovém kopu se do úprku dostal Kamil Šváb, který chtěl po zemi přihrát na druhou stranu Rosťovi Nantlovi, ale nevyšlo mu to a spoluhráče svojí nepřesností vyhnal z ideální střelecké pozice. Rosťa však projevil dobrý přehled, nahrál zpět před bránu, kam si z druhé vlny naběhl Honza Marák, který Flajzara propálil, 0 : 4. Domácí zahrozili až v 64. minutě, kdy Petr Večeř vyškrábl hlavičku Cibulky a ihned poté vytěsnil dorážku Skalníka. V 67. minutě potom Petr Večeř vyrazil střelu Gábora, která nebezpečně mířila pod břevno naší brány. Domácí se prosadili až v 70. minutě, kdy nacentrovaný balón, který naše obrana neodvrátila, propadl ke zcela volnému Skalníkovi, který přesně namířil do šibenice, 1 : 4.  Závěr zápasu naopak patřil našemu týmu. V 87. minutě Honza Marák přihrál Jardovi Koželovi, který dloubl do balónu a ten Flajzara přeletěl a zapadl do brány, 1 : 5. V 89. minutě bylo dokonáno, když Vlasťa Knýř rozehrál rohový kop na zadní tyč, kam se dostal Roman Kuba, který dorážel do prázdné, 1 : 6. Protože ihned poté hlavní sudí zápas ukončil, ten skončil naším vítězstvím v poměru 6 : 1.

Góly: 70. Skalník – 16. Němčík (vl.), 29. Kloss, 32. a 59. Marák, 87. Kožela, 89. Kuba. ŽK: Nečas, Petržela – Nantl. Diváci: 110. Rozhodčí: Šteier – Kašpar, Kylar. Delegát: Sedlák.
Sestava FK Mohelnice: Večeř – Šváb (79. Dunovský), Knýř, Najman, Havlíček – Kožela, Klimeš, Kuba, Nantl (69. Srdýnko) – Marák – Kloss (62. Šmíd).