Penalty tentokrát v náš prospěch

tj slovan černovír  fk mohelnice  1 : 2  (1 : 1) po penaltách

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo po penaltách ve venkovním zápase 10. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem TJ Slovan Černovír v poměru 2 : 1. Poprvé v sezóně nám penaltová loterie vyšla. K ní vedly dva poločasy rozdílných tváří. V tom prvním měl jednoznačně více ze hry náš tým. V tom druhém, ve kterém náš tým hrál skoro půl hodiny o desíti lidech, což se projevilo, si domácí vytvořili několik gólovek a mohli zvítězit. Náš tým ale tyhle perné okamžiky přečkal a nakonec si připsal další dva body. Do první šance zápasu se dostal náš tým, když se Honza Fišara natáhl za dlouhým balónem, přiťukl ho Romanovi Kubovi za obranu domácích. Romanovo zakončení na zadní tyč ale brankář domácích Blaha dobrým zákrokem nohou překazil. V 8. minutě se náš tým dočkal vedení, když Vlasťa Knýř rozehrál rohový kop, následovala hlavička na bránu, která orazítkovala břevno, balón padl na brankovou čáru, dorážka, gól a jeho autorem byl Honza Fišara, 0 : 1. V 21. minutě do našeho velkého vápna pronikl Zachar, který ale v přímém souboji Kubu Horu nepřekonal. V 27. minutě mohl náš tým jít do vyššího vedení, když Roman Kuba přihrál po zemi na lajnu na rozběhnutého Martina Vokouna, ten nacentroval na malé vápno přesně na tělo Honzy Maráka, který si nedokázal zpracovat balón tak, aby zakončil. V 36. minutě domácí srovnali po darovaném gólu, když rozehráli rohový kop, Kuba Hora nedokázal udržet balón, který mu vypadl, a tak Smrček dával do prázdné, 1 : 1. V 40. minutě Ondra Klimeš přihrál z velkého vápna po zemi přímo proti noze Romana Kuby, který bodlem bránu domácích přestřelil. V 41. minutě Ondra Klimeš zpracoval balón pro Aleše Heidenreicha, jehož zakončení k tyči Blaha vytáhl. To bylo z prvního poločasu všechno.

Druhý poločas otevřela velká šance domácích, když v 55. minutě měl po rohovém kopu gól na hlavě Meissner. V 56. minutě Martin Vokoun našel dalekonosným centrem Martina Srdýnka, který střelou z první napálil Blahu. V 58. minutě kolem našich obránců proběhl Zachar, udělal si prostor, vypálil do šibenice, ale Kuba Hora proti němu vytáhl senzační zákrok. V 70. minutě potom Zachar dostal pas na naše velké vápno, ale jeho zakončení bylo v poslední chvíli sraženo na roh. V 79. minutě se ve všelijakém souboji ve velkém vápně domácích střetli Blaha s Petrem Hlaváčem, který k velké nelibosti našich hlavní sudí posoudil jako faul našeho zadáka. V 82. minutě bylo pro změnu horko na druhé straně, když Kirschbaum se Zacharem rychlým ťukesem rozebrali naši defenzívu a do zakončení Petrů z malého vápna vedle Kuby Hory nalehli všichni kolem něj, kteří měli nohy a ruce. Balón naštěstí v síti naší brány neskončil. Protože se potom už nic zajímavého nestalo, bylo to po 90 minutách 1 : 1. V následných penaltách domácí neuspěli hned dvakrát, zatímco na naší straně nedal jenom Rosťa Nantl, a proto zápas skončil naším vítězstvím po penaltách v poměru 2 : 1.

Góly: 36. Smrček – 8. Fišara. ČK: Šmíd. ŽK: Petrů, Lánek – Knýř, Havlíček. Diváci: 120. Rozhodčí: Kopecký – Šteier, Kouřílek. Delegát: Kubíček.
Sestava TJ Slovan Černovír: Blaha – Meissner, Pulkert, Zdráhal, Zachar, Kirschbaum, Bořivoj, Dočkal (70. Zapletal), Láner, Smrček (81. Hanus), Kesler.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Knýř, Hlaváč, Havlíček – Srdýnko (77. Nantl), Kuba, Fišara, Vokoun – Marák (61. Šmíd) – Klimeš (72. Kubíček).