Vítězství v derby se Zábřehem

FK Mohelnice sk sulko zábřeh  2 : 1  (1 : 0)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 7. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem SK Sulko Zábřeh v poměru 2 : 1. Velmi solidní návštěva 240 diváků mohla za pěkného sobotního odpoledne vidět na Městském stadionu představení, které je pro naše mužstvo v posledních týdnech typické. Velmi dobrý první poločas, kdy náš tým soupeře jasně přehrál, ale neproměnil vyložené šance. A naopak podprůměrný druhý poločas, kdy náš tým nechal svou hrou soupeře nadechnout a srovnat, přičemž tentokrát zvrátil vítězství na svou stranu na konci zápasu gólem kapitána Romana Kuby. Po vzájemném oťukávání na začátku zápasu se náš tým dostal do tutové šance v 10. minutě, když Lukáš Havlíček nacentroval před bránu přesně na Honzu Maráka, jehož zakončení z první Toman zázračným zákrokem vytáhl. Z následného rohového kopu někdo z chumlu našich hráčů orazítkoval tyč. V 16. minutě si Roman Kuba poradil s bránícím Rattayem, přihrál do velkého vápna Jardovi Koželovi, kterému zakončení nesedlo a netrefil bránu. V 21. minutě mohli naopak jít do vedení hosté, když naši propadli ve středu hřiště, k balónu se dostal Okleštěk, který přihrál za naši obranu na rozběhnutého Hymra. Hymr v běžeckém souboji předčil Vlastu Knýře, který ho, aby mu zabránil v zakončení, ve velkém vápnu fauloval. Hlavní sudí nekompromisně nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil faulovaný Hymr. Ale naložil s ním prachbídně, protože vystřelil jenom velmi slabě po zemi na pravou tyč, a proto Kuba Hora stačil balón vytěsnit, a zaúřadoval i proti následující dorážce Ratiborského. V 27. minutě se náš tým už radoval, když se Martin Srdýnko ve velkém vápně prosmýkl mezi bránícími hráči hostů, přihrál po zemi na malé vápno Honzovi Marákovi, který už měl snadnou práci se zasunutím balónu do sítě, 1 : 0. A mohlo to být do přestávky ještě lepší, protože ve 34. minutě Jarda Kožela pěkně protáhl Tomana technickou střelou na zadní tyč. V 36. minutě potom Jarda Kožela dostal na hranici velkého vápna přihrávku od Romana Kuby, ale bránu hostů tentokrát přestřelil. V 44. minutě zahrozili i hosté, když se po standartce k propadlému balónu v našem velkém vápnu prodíral Laštůvka, který to ale naštěstí měl na dlouhou nohu.

V 50. minutě náš tým mohl svoje vedení navýšit, když se mu podařilo obranu hostů vyšachovat, Honza Fišara nacentroval na zadní tyč brány hostů, kam šel skluzem Roman Kuba, který ale balón netrefil. Naši se potom na dlouhé minuty odmlčeli a nechávali hostům více prostoru. A toho hosté využili, protože v 65. minutě zapomenutý Žanda s Rattayem a Hymrem, který zakončoval, sehráli před naší bránou akci na několik doteků, která skončila vyrovnávacím gólem, 1 : 1. Naši se naštěstí velmi rychle zvedli. V 73. minutě totiž pronikl po lajně Jarda Kožela, Toman proti němu vystoupil, ale Jarda ho obešel, z úhlu nacentroval na Romana Kubu, který se hlavičkou přes bránícího hráče neprosadil. V 81. potom Tomana střelou z hranice velkého vápna prověřil Milan Šmíd. To nejlepší ale přišlo až koncem zápasu. V 83. minutě si Honza Marák potáhl balón, přihrál po zemi Romanovi Kubovi, který si zaběhl za obránce a střelou na přední tyč nedal Tomanovi sebemenší šanci, 2 : 1. Hosté už v nastaveném čase rozehrávali rohový kop, ale z něho žádné nebezpečí nevzniklo, a proto zápas skončil naším vítězstvím v poměru 2 : 1. Příští venkovní zápas odehrajeme s týmem TJ Tatran Litovel v sobotu 22. září od 15.30.

Góly: 27. Marák, 83. Kuba – 65. Hymr. ČK: Okleštěk. ŽK: Knýř – Rattay, Ratiborský. Diváci: 240. Rozhodčí: Samek, Habermann, Petrásek.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Knýř (87. Klimeš), Hlaváč, Havlíček – Srdýnko (90. Najman), Fišara, Kuba, Nantl (64. Vokoun) – Marák (90+1. Večeř) – Kožela (77. Šmíd).

Videosestřih ze zápasu (pan Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – SK Sulko Zábřeh, zápas 7. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje, Mohelnice 15. 9. 2018