Postup do finále okresního poháru

tj fk bohdíkov  FK MOHELNICE  0 : 3  (0 : 1)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase semifinále Poháru Fotbalové asociace České republiky okresu Šumperk s mužstvem TJ FK Bohdíkov v poměru 3 : 0. I ve druhém pohárovém utkání jsme potvrdili roli favorita a postoupili do dalšího (finálového) kola. Na velmi dobře připraveném hřišti v Bohdíkově se hrál poměrně svižný fotbal v dobrém tempu. Rychle jsme se ujali vedení, když chybu soupeře v rozehrávce potrestal, po zisku míče Honzou Marákem, střelou do odkryté brány Roman Kuba. Poté jsme si v rozmezí třiceti minut vypracovali snad pět vyložených šancí, které však dobře chytající gólman domácích pochytal. Uklidnění přišlo až v 69. minutě, když poměrně nenápadná střela Ondry Klimeše z hranice velkého vápna skončila až v síti domácích. Když o pět minut později přidal pojistku Rosťa Nantl, bylo o postupujícím rozhodnuto a zápas se už pouze dohrával. Ve finále okresního poháru se utkáme s Vikýřovicemi, které v druhém semifinále porazily Leštinu 3 : 2 po penaltách.

Góly: 5. Kuba, 69. Klimeš, 74. Nantl.
Sestava FK Mohelnice: Večeř – Šváb (46. Knýř), Hlaváč, Najman, Havlíček (46. Heidenreich) – Marák (60. Klimeš), Nantl, Kuba – Srdýnko, Kloss (46. Kubíček), Čank (46. Fišara).

Hodnocení Romana Kuby, trenéra A-mužstva FK Mohelnice: „V tomto týdnu absolvujeme náročný program a režim středa, sobota, takže jsme dnes chtěli protočit co největší počet hráčů. Do zápasu jsme zapojili i dva dorostence, ať našetříme co nejvíce sil pro sobotní zápas ve Všechovicích. Dnešní zápas bych rozdělil na poločasy. Ten první nám soupeř fyzicky stačil a byl nepříjemný a kombinačně zdatný. Brzy jsme vstřelili úvodní gól, který nám pomohl, a v prvním poločase jsme určitě mohli ještě dva góly přidat. Druhý poločas už byl v naší plné režii. Soupeř prostřídal a nakonec fyzicky odpadl. Nám naopak střídání pomohlo, protože čerství hráči zápas svým pohybem rozhodli. Podařilo se nám tak přidat ještě dva góly a zaslouženě jsme postoupili.“