Vítězství s Opatovicemi

FK Mohelnice TJ sokol opatovice  3 : 0  (1 : 0)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 3. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem TJ Sokol Opatovice v poměru 3 : 0. Tentokrát se nám zápas podařil mnohem lépe než minulý víkend a zejména díky poslední půlhodině, kdy jsme našeho soupeře přehráli, zůstaly všechny tři body doma. Zápas už ve 3. minutě otevřela naše velká šance, když Roman Kuba vysunul přesnou přihrávkou do útoku Martina Srdýnka, který šel sám na brankáře hostů Vinklárka, ale nepřekonal ho. V 10. minutě zahrozili i hosté, když Klvaňa našel nadýchaným balónem, který směřoval za naši obranu, Hostašu, ten ale střelou z první netrefil. V 12. minutě se náš tým ujal vedení, když naši hráči vydolovali ve středu hřiště balón, Jirka Kloss přihrál na hranici velkého vápna na nekrytého Romana Kubu, který namířil do šibenice. Vinklárek, kterému chyběly centimetry, balón jenom škrábl, 1 : 0. V 18. minutě mohlo být vyrovnáno, když se hostům podařilo odvrátit náš rohový kop, do rychlého kontru dva na jednoho šli Hostaša s Vinklárkem, který ale nedokázal neposedný balón ideálně zkrotit, a tak Kuba Hora jeho pokus z velkého vápna chytil. Potom se na 15 minut na hřišti rozhostila fotbalová nuda. Tu v 34. minutě uťal Jirka Kloss, který si udělal prostor pro střelu, která skončila v boční síti brány hostů. V 37. minutě jsme si připravili další gólovku, když Martin Srdýnko uviděl Jirku Klosse, kterému dal do běhu přesný pas, Jirka přihrál do velkého vápna, odkud ze druhé vlny zakončoval zcela volný Ondra Klimeš. Bohužel však přímo doprostřed brány, kde čekal Vinklárek. V 41. minutě zamezil gólu Petr Hlaváč, který po rohovém kopu hostů odhlavičkoval balón z brankové čáry. To bylo z prvního poločasu všechno.

V 49. minutě měl na noze další gól Roman Kuba, střelou z velkého vápna ale branku netrefil. Potom na několik minut zatlačili hosté, kteří svoji hru zjednodušili a zrychlili, ale k přímému ohrožení naší brány to nevedlo. A tak se opět připomněli naši, když v 64. minutě vystřelil po zemi Jarda Kožela, ale ani on neuspěl. V 69. minutě bylo hotovo, když se Roman Kuba procpal mezi obránce, Sigmund jej ve velkém vápně stáhl a hlavní sudí nařídil penaltu. K té se postavil Roman Kuba a střelou do protipohybu Vinklárka ji proměnil, 2 : 0. Po tomto okamžiku viditelně fyzicky vyčerpaní hosté definitivně odpadli a zápas se prakticky dohrával na jednu bránu. V 73. minutě tak po lajně prosvištěl Martin Srdýnko, nacentroval na zadní tyč, ovšem nepřesně, takže Jarda Kožela neměl šanci balón doběhnout. V 75. minutě se skóre zápasu uzavřelo, když naši úspěšně napadli rozehrávku hostů, Jarda Kožela nacentroval na malé vápno, kde šel do balónu skluzem Roman Kuba a skóroval, 3 : 0. V 78. minutě hosté dostali šanci rozehrát přímý kop, Gerhard ale naši bránu tvrdou střelou přestřelil. V 79. jsme se mohli radovat ještě jednou, když se našim podařilo hosty ukovat v jejich velkém vápně, balón se dostal k Martinovi Srdýnkovi, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti brány chyběla razance, a tak ho Vinklárek mohl vykrýt. V 86. minutě potom Kuba Hora a Petr Hlaváč společnými silami zneškodnili pokus Gerharda, který se zjevil před naší bránou. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 3 : 0. Příští venkovní zápas s týmem FK Šternberk odehrajeme v pátek 24. srpna od 18.00.

Hodnocení Romana Kuby, trenéra A-mužstva FK Mohelnice: „Konečně jsme zvládli zápas za 3 body a s nulou vzadu, což mě velmi potěšilo. Předvedená hra však nebyla dobrá. Měli jsme velké procento zkažených přihrávek a nehráli jsme tak, jak jsme chtěli. Po našem úvodním gólu jsem čekal, že budeme na hřišti více sebevědomější a spadne z nás ta počáteční nervozita. Nastal však opak. Někdy zápasy, kdy se nedaří, zvládnete za 3 body a někdy zase hrajete dobře a prohrajete.“

Góly: 12., 69., 75. Kuba. ŽK: Havlíček, Kloss – Hendrych. Diváci: 90. Rozhodčí: Kašpar, Kopecký, Halenka.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Knýř, Hlaváč, Havlíček – Šváb (46. Kožela), Klimeš (89. Najman), Marák, Srdýnko – Kuba – Kloss (74. Šmíd).
Sestava TJ Sokol Opatovice: Vinklárek – Sigmund (76. Kurfürst), Rolinc, Novák, Hendrych (82. Zela), Gerhard, P. Klvaňa, Janásek, T. Klvaňa, Hostaša, Čihal.

Videosestřih se zápasu (pan Zdeněk Diviš)