Velký obrat přinesl tři body z Líšně

SK Líšeň – FK Mohelnice  2 : 3  (2 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 30. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem SK Líšeň v poměru 3 : 2. Zatímco doma se nám nedaří góly střílet, v posledních venkovních zápasech je to naprosto jiná písnička, protože jsme už podruhé za sebou nasázeli našemu soupeři tři góly. A dnes na to našemu týmu stačil pouze druhý poločas, zatímco v tom prvním, který vyhráli 2 : 0, a na jeho konci mohlo být ještě hůř, jasně dominovali domácí. Naši doslova slezli hrobníkovi z lopaty dvěma rychlými a nádhernými góly Martina Bzirského z počátku druhého poločasu a na konci zápasu rozhodl gólem o našem vítězství Milan Olejník. Naši hráči dnes předvedli obdivuhodnou bojovnost a morálku, díky kterým získali další tři velmi cenné body a významně si pomohli v průběžné tabulce, kde nyní s 29 body okupují 12. místo. Začátek zápasu ale nezačal dobře, protože už v 2. minutě se po pravé straně na velké vápno k balónu dostal Frimmel, ale z malého vápna naštěstí trefil Kubu Horu. V 8. minutě se už ale domácí prosadili, když se domácí dostali až před naše velké vápno, poté přenesli hru na Kršku a ten zakončil přesně, 1 : 0. V 12. minutě se našim podařil přímý kop, ale brankář domácích Kotnour byl ve správný čas na správném místě a vytáhl míč nad břevno na roh V 19. minutě měli domácí další velkou šanci, když se dostali na levé straně do výborné pozice na centr, ten našel jejich spoluhráče, který však netrefil balón přesně a Kuba Hora jej chytil. V 21. minutě jsme ztratili po rozehraném autu balón, domácí se  vydali do protiútoku, který ale rychle skončil díky naší pozorné obraně. V 25. minutě domácí zvýšili vedení, když balón z přímého kopu někdo odhlavičkoval přímo na hlavu Ovsepjana, mezi našimi obránci byla díra, kteří si zřejmě dávali přednost. Ovsepjan zůstal úplně neobsazený ve vápně a  hlavičkou přesně trefil pravou stranu naší branky, 2 : 0. Ve 24. minutě se po centru Martina Bzirského z levé strany dostal k hlavičce Likáš Hapak a trefil levou tyč domácí branky. V 35. minutě se nám podařilo z přímého kopu vytěžit pouze rohový kop. Ve 39. minutě přišel důležitý moment utkání, kdy si při odkopu poranil sval domácí gólman Kotnour, odkulhal ze ze hřiště a do brány musel náhradní brankář Rychetský, ročník 97. V 44. minutě se domácí dostali do poslední velké šance prvního poločasu, když se po krátké kombinaci ke skákavému míči dostal jeden z útočníků domácích a jeho střela mířila do levého rohu branky, kde se však vynořil Kuba Hora a míč odrazil do hřiště, kde už se ho ujali naši hráči. Poločas tedy 2 : 0 pro domácí, objektivně musíme uznat, že zaslouženě, a kdyby vedli 5 : 1, tak by se nikdo nedivil. Z naší strany to byl špatný poločas, domácí nás přehrávali, především z levé strany hřiště.

Do druhého poločasu náš tým vstoupil aktivně, začal presovat a bylo vidět, že se bude snažit s výsledkem něco udělat. Hned na začátku druhé půle vystřídal Vlastu Knýře Milan Olejník a přešli jsme na hru se dvěma útočníky. V 47. minutě se ještě domácí dostali po levé straně do dobré příležitosti pro centr. Ten byl ale nepřesný, a tak si ho Kuba Hora lehce stáhl. A potom už přišly naše chvíle. V 54. minutě náš první gól, když domácí zahráli malou domů a Martin Bzirský, který nevídanou střelou z následného nepřímého kopu z hranice malého vápna krásně trefil levou šibenici, 2 : 1. V 58. minutě Martin udeřil znovu, když David Bača  s Kubou Svobodou ve středu hřiště, přenesl hru dlouhou přihrávkou na levou stranu, právě na Martina, ten si potáhl balón po pravé straně a pak výstavní střelou trefil levý roh domácí branky, 2 : 2. V následujících minutách se nám dařilo případný tlak domácích potlačit kouskováním hry. V 68. minutě se rodil náš protiútok, kdy se vysunuli hned tři naši hráči, ale balón nakonec skončil v zámezí. V 73. minutě domácí vyslali do našeho velkého vápna z pravé strany centr, ten ale postrádal přesnost, a tak ho Kuba Hora s přehledem chytil. V 83. minutě se nám podařilo dát třetí gól, když se  výkop Kuby Hory snesl k hranici pokutového území, kde byl v souboji Lukáš Hapal s jedním z obránců, dokázal proti němu balon udržet,  a posunout ho vedle něj běžícímu Milanovi Olejníkovi. Balon mu skočil proti noze a Milan ho nádherně z voleje z první napálil z hranice šestnáctky do pravého horního rohu. Brankář byl bez šance, 2 : 3.  Všechny tři naše góly byly opravdu výstavní!  86. minutě domácí zahrávali přímý kop, ale napálili pouze zeď a balón se odrazil do autu. A protože jsme ve zbývajícím čase hosty do ničeho významného nepustili, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 3 : 2.

Jaroslav Rolinek, trenér našeho mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „První poločas se nám vůbec nepovedl. Do toho druhého jsme proto šli s cílem zabojovat o kontaktní gól, stáhl jsem středního záložníka a začali jsme hrát na dva hroty, dopředu jsem poslal Olejníka a nakonec se nám podařilo výsledek otočit. Musím opravdu před kluky smeknout, jak dokázali zabojovat. Jakmile se nám povedlo snížit, domácí trochu znervózněli a podařilo se nám dostat Líšeň pod tlak, ze kterého vyplynuly další naše góly. Je to trochu paradoxní, že doma se trápíme v koncovce, ale venku jsme teď dvakrát po sobě dali tři góly a zase tak vezeme nesmírně důležité tři body.

SK Líšeň – FK Mohelnice  2 : 3  (2 : 0)

Branky: 8. Krška, 26. Ovsepjan – 55. a 58. Bzirský, 83. Olejník. Rozhodčí: Ogrodník – Gloser, Tomanec. ŽK: Zezula – Hapal, Vokoun. Diváci: 295.

Sestava SK Líšeň: Kotnour (39. Rychetský) – Král, Čampa, Krška, Machálek, Pospíšil, Zezula, Ovsepjan (71. Daněk), Demetr, Fall, Frimmel (77. Minařík). Trenér: Miloslav Machálek.

Sestava FK Mohelnice: Hora – Vokoun, Fiala, Markovič, Heidenreich – Kuba, Knýř (46. Olejník) – Svoboda (89. Muzikant), Bača (63. Pinkava), Bzirský – Hapal. Trenér: Jaroslav Rolinek.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *