Derby s Holicí nerozhodně

FK Mohelnice – 1.HFK Olomouc  1 : 1  (0 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo v domácím zápase 23. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem 1.HFK Olomouc v poměru 1 : 1. Naše vyhlídky před dnešním derby nebyly vůbec ideální, protože nám chybělo několik hráčů. Ale na hřišti to nakonec nebylo prakticky poznat. Náš tým dnes určitě předvedl maximum možného a po většinu času byl lepším. Jako v minulých zápasech i v tom dnešním jsme spálili několik gólových šancí. Ale nakonec jsme se 10 minut před koncem zápasu dostali do zaslouženého vedení. To se nám bohužel nepodařilo udržet, protože hosté pár minut před koncem využili rohového kopu. Body se tak pouze rozdělily, což situaci obou týmu v boji o záchranu moc neřeší. Ale opět od začátku. V tom byli hosté, kvůli našim chybám, lepší. Už v 4. minutě Buček narval balón z gólové pozice na našem velkém vápnu nad bránu. Po počátečním tlaku se naši vydali do první akce v 11. minutě, kdy hosté ledabyle nechali nekrytý balón na lajně, k němu nasprintoval Martin Bzirský, nacentroval na malé vápno hostů, kde před nabíhajícím Lukášem Hapalem na poslední chvíli zachytil balón brankář Mucha. V 14. minutě se nedohodli Martin Vokoun s Filipem Markoviče, kdo že to bude odvracet balón, a ten se tak od nich odrazili k Jakubovi. Ten vystřelil na bránu, ale velmi slabě a přímo doprostřed, a tak Adam Václav, který odchytal svůj první celý zápas v lize a nevedl si vůbec špatně, neměl žádný problém balón chytit. V 16. minutě dal přesný centr za obranu hostů Martin Vokoun, balónu se chopil Lukáš Hapal, zaběhl si do velkého vápna a vystřelil z ostrého úhlu na přední tyč, ale brankáře Muchu nepřekvapil. V 17. minutě jsme si vypracovali první gólovku, kdy Roman Kuba našel hlavičkou ve velkém vápnu Lukáše Hapala a ten taky hlavou namířil pod břevno, ale Mucha jeho pokus vytáhl. V 26. minutě vystřelil tvrdě na naši bránu Rýdel, ale na Adama Václava si nepřišel. V 28. minutě už ale hořelo, když se hosté valili na naši bránu ve čtyřech proti dvěma, ale Nekuda od lajny centrem na malé vápno přesně trefil Martina Vokouna, který balón odvrátil do bezpečí. V 30. minutě způsobil svým centrem, který si málem srazili do vlastní brány, zadákům hostů Kuba Svoboda. V 38. minutě vykličkoval několik protihráčů David Bača, přihrál na Kubu Svobodu, který mu balón vrátil před velké vápno, odkud David přihrál na uvolněného Romana Kubu, kterému ale finální střela nesedla. V 43. minutě po faulu na Martina Vokouna před velkým vápnem měli naši možnost standardky. David Bača ji rozehrál po zemi před velké vápno na Martina Bzirského, který balón napálil hodně vysoko nad všechno, co se v ten okamžik před bránou hostů pohybovalo. V 45. minutě David Bača tvrdou střelou poslal k zemi Lukáše Hapala, hosté se dostali do rychlého protiútoku, nakopli balón k našemu velkému vápnu, kde se přes Martina Vokouna už dostávali dva hráči. Adam Václav však včas vyběhl a balón vykopl, jenomže pouze k Pyclíkovi, který jej bez přípravy vystřelil nad naši bránu.

Druhý poločas začal velikou šancí hostů. V 46. minutě dostal přesnou přihrávku mezi obránce Pyclík, šel na Adama Václava, ale ten mu zmenšil úhel a v souboji jeden na jednoho uspěl. V 50. minutě potom z hranice velkého vápna těsně minul spojnici naší brány Buček. V 52. minutě mohlo udeřit na druhé straně, kdy David Bača rozehrál rohový kop, balón poskakoval před bránou hostů, ale Lukášovi Hapalovi se ho nepodařilo procpat do brány. V 58. minutě si ve velkém vápně počíhal na nakopnutý balón Šteigl a velmi nebezpečně vystřelil, ale Adamovi Václavovi se podařilo vytáhnout velmi dobrý zákrok. V 60. minutě jsme spálili loženku, když Martin Bzirský rozehrál trestňák, posadil balón na hlavu Lukáše Hapala a ten o pár centimetrů minul. V 68. minutě se před naši bránu opět protáhl Šteigl, vystřelil, Adam Václav opět uspěl a následná dorážka Kováče, kterému naši hráči dýchali za záda, šla nad. V 73. minutě Martin Vokoun vystihl pas hostů, vydal se po lajně k úprku na bránu hostů, nacentroval a Mucha balón stáhl do rukavic. V 78. minutě jsme opět mohli vést, když Kuba Heidenreich nacentroval před bránu na Filipa Markoviče, který hlavou z jasné pozice také nedal. V 80. minutě už jsme se přeci jenom dočkali, když naši zaveleli k rychlému útoku, podařilo se jim vyšachovat obranu hostů a uvolnit Romana Kubu, který dal po zemi na nabíhajícího Kubu Svobodu, který přesnou střelou Muchu překonal, 1 : 0. Naše radost ale trvala jen do 88. minuty, kdy Rýdel rozehrál rohový kop, naši zareagovali pozdě a Žák hlavou srovnal, 1 : 1. V 93. minutě se našim na poslední chvíli až před velkým vápnem podařilo zastavit Šteigla. A protože se potom již nic zajímavého nestalo, skončil zápas remízou v poměru 1 : 1.

Jaroslav Rolinek, trenér našeho mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „Já jsem z utkání trochu zklamaný, zase jsme měli plno šancí, ale prostě nedáváme góly. Navíc v závěru dostaneme takový ušmudlaný gól po rohu. Chtěli jsme vyhrát, získat tři body, které bychom si za dnešní výkon určitě zasloužili. Druhá půlka zápasu už byla možná až příliš nervózní, ale celkově z pohledu diváka se na to asi dalo koukat. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, my i soupeř jsme měli šance. Ale jak už jsem uvedl na naší straně převládá zklamání, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce.

FK Mohelnice – 1. HFK Olomouc  1 : 1  (0 : 0)

Góly: 80. Svoboda – 88. Žák. Rozhodčí: Hájek – Sedláček, Páral. ŽK: Kuba, Markovič, Heidenreich, Knýř – Rýdel, Marek, Řehák, Kováč. Diváci: 330.

Sestava FK Mohelnice: Václav – Vokoun, Markovič, Fiala, Heidenreich – Kuba, Knýř (77. Muzikant) – Bača, Svoboda (90. Olejník), Bzirský, Hapal. Trenér: Jaroslav Rolinek.

Sestava 1.HFK Olomouc: Mucha – Přikryl, Řehák, Horka, Vedral (85. Krejčí) – Rýdel, Buček – Pyclík (68. Šteigl), Žák, Marek (46. Kováč) – Nekuda. Trenér: Vlastimil Palička.

Sobotní zápas s Holicí (videosestřih p. Zdeněk Diviš)

Odkaz na fotky za zápasu

SAM_9016

FK Mohelnice – 1.HFK Olomouc, zápas 23. kola Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 29. 4. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *