Šťastný domácí bod s Hulínem

FK Mohelnice – SK Spartak Hulín  2 : 2  (1 : 1)

Mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo v domácím zápase 13. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem SK Spartak Hulín v poměru 2 : 2. A s velikým štěstím a po výjimečném výkonu našeho brankáře Kuby Hory. Dnes by se dalo říct, že se jedná o Kubův bod, protože ten zlikvidoval množství gólových šancí hostů. Protože ti se proti našemu gólmanovi prosadili pouze dvakrát a náš tým také dvakrát skóroval, oba týmy si body rozdělily. Vzhledem k průběhu zápasu a naší marodce, na které toho času jsou Roman Kuba, Ondra Kopa, Milan Dokoupil a nově i Vlasta Fiala, Michal Kovář dnes plnil svoje trenérské povinnosti v zápase Valašského Meziříčí, někteří další také nebyli úplně fit, můžeme bod brát všemi deseti. Samotný začátek zápasu jsme ale měli skvělý, protože hned v 2. minutě si obrana hostů nepohlídala Lukáše Hapala, ten přes Milana Olejníka přihrál balón na velké vápno na Davida Baču, který přesnou střelou překonal brankáře hostů Vogla, 1 : 0. V 4. minutě si hosté opět nepohlídali Lukáše Hapala, který se dostal k odraženému balónu za jejich obranu, šel sám na Vogla, ale v souboji jeden na jednoho jej nepřekonal. Hostům se podařilo srovnat záhy v 13. minutě, kdy jsme naprosto zbytečně ztratili balón uprostřed hřiště, toho se chopil Postava, pronikl až k našemu velkému vápnu, svojí střelou trefil zadní tyč naší brány, od které se balón odrazil přímo na nohu Pospíšila, který jej uklidil do brány, 1 : 1. Od tohoto momentu byl průběh zápasu převážně v režii hostů. V 17. minutě se před Lacigou objevila ulice v naší defenzívě, kterou přihrál balón na zcela volného Ondřejku, jehož zakončení na brankové čáře zastavil Filip Markovič. V 22. minutě se hostům opět utrhl Lukáš Hapal, přihrál do strany na Martina Bzirského, který se však dostal z ideálního úhlu a jeho zakončení z velkého vápna na zadní tyč brány hostů šlo do nikam. V 23. minutě po faulu před naším velkým vápnem rozehrál přímý kop Dvořáček, který orazítkoval břevno naší brány. V 36. minutě měli Vogl s Vyskočilem dost práce, aby odvrátili nebezpečný centr Lukáše Hapala. V 39. minutě dokázal Ondřejka udržet v tísni balón, prostrčil jej do našeho velkého vápna na Dvořáčka, kterému to naštěstí nesedlo a balón se od něj odrazil těsně mimo přední tyč naší brány. V 45. minutě hosté zahrozili i z rohového kopu, kdy měl gól na hlavě Číhal, jehož pokus dokázal Kuba Hora vytáhnout na tyč.

Počátek druhého poločasu byl z našeho pohledu ještě větší kolotoč. V 49. minutě hosté zaútočili na naše velké vápno, prostor se otevřel před Dvořáčkem, který bez váhání vypálil na zadní tyč, ale Kuba Hora mu svým zákrokem radost překazil. Hned v 50. minutě Laciga nacentroval balón k tyči naší brány, kde číhal Šrom, ale i jeho zakončení Kuba Hora zlikvidoval. Do třetice v 51. minutě opět Kuba Hora, který vychytal hlavičku zcela osamoceného Šroma po přesném centru Matouška od lajny. Nedáš, dostaneš, se potvrdilo v 54. minutě, kdy David Bača rozehrál rohový kop na zadní tyč, kde hráče hostů přehlavičkoval Filip Markovič a balón skončil v síti, 2 : 1. Radost nám vydržela jenom do 62. minuty, kdy všechny naše hráče, kteří se mu postavili do cesty, dokázal obejít Ondřejka, kterému se zakončení z velkého vápna podařilo, 2 : 2. Hosté se potom snažili ze všech sil strhnout vítězství na svoji stranu. A málem se jim to podařilo v 69. minutě, kdy Matoušek hlavou prodloužil centr až na naše malé vápno, kam šel důrazně do balónu Ondřejka, balón však po zákroku Kuby Hory brankovou čáru nepřešel. Koncem zápasu silný tlak hostů pomalu ustával. V 76. minutě se našim podařilo hosty po rozehrané standardce řádně podusit v jejich velkém vápnu, do balónu se tlačil zejména Luboš Pinkava, k odraženému balónu se potom dostal David Bača, ale ani z jeho zakončení nic nebylo. V 80. minutě hostům po centru Kuby Heidenreicha za obranu nesklapla ofsajdová past, balón převzal Lukáš Hapal, ten si ale doslova na zádech nesl dva obránce hostů, a tak neměl dostatečný klid k přesnému zakončení. V 86. a 87. minutě jsme odvrátili dva rohové kopy hostů. Když se jim v 90. minutě nepodařilo nic vytěžit z faulu na naší polovině, skončil zápas remízou v poměru 2 : 2.

Roman Sedláček, trenér našeho mužstva, nám po zápase řekl: „Dnes se nám, bohužel, nepodařilo navázat výkonem na předchozí zápas v Otrokovicích. Naše taktika je založena na rychlosti a agresivitě a ty jsme dnes ukázali méně. Toho hosté využívali, měli více prostoru a dokázali se dostávat do šancí. Určitě můžu říct, že nás podržel a my získali bod zejména díky němu, brankář Hora. Pochválit ale také musím bojovnost celého týmu, protože ačkoliv se zápas svým průběhem nevyvíjel dobře, viděl jsem na hráčích snahu bojovat a vyhrát. Poslední zápasy před přestávkou jsou zejména o bojovnosti, na což jsem hráče upozorňoval. My jsme ji dnes předvedli. Náš dnešní soupeř byl velmi kvalitní a my bod získali se štěstím. Do konce podzimu se budeme snažit získat další.

Góly: 2. Bača, 54. Markovič – 13. Pospíšil, 62. Ondřejka. Rozhodčí: Dorušák – Kondler, Vojáček. ŽK: Markovič, Bzirský – Laciga, Postava, Pospíšil, Vyskočil. Diváci: 250.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Surzyn, Markovič, Pinkava, Heidenreich – Vokoun, Fišara, Bača, Bzirský, Olejník (55. Svoboda) – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.
Sestava SK Spartak Hulín: Vogl – Ondřejka, Laciga, Dvořáček (86. Minář), Šrom, Číhal, Matoušek, Postava (81. Barcuch), Zlámal, Pospíšil, Vyskočil. Trenér: Jindřich Lehkoživ.

Odkaz na video ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – SK Spartak Hulín, 13. kolo Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 29. 10. 2016

Odkaz na fotky ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

img_0904

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *