Áčko doma smírně s Uničovem

FK Mohelnice – SK Uničov  2 : 2  (2 : 1) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo v domácím zápase 27. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem SK Uničov v poměru 2 : 2. Na rozdíl od minulého zápasu v Břeclavi, kde výkon našeho týmu zůstal ve druhém poločasu zůstal hodně za očekáváním, tentokrát naši hráči v derby předvedli výkon na samé hranici svých možností. Prostě a jednoduše velmi pěkná návštěva 380 platících diváků mohla vidět dobrý výkon našich hráčů proti velmi kvalitnímu a konsolidovanému soupeři. Díky svému nasazení a aktivitě, se kterou měl soupeř v prvním poločase problémy, šel náš tým do dvoubrankového vedení. To se ale nepodařilo udržet, protože se hosté postupně zvedli a dá se říct, že druhý poločas byl už v jejich režii. Co se týče našeho týmu, stojí za výraznou zmínku a pochvalu i výkon našeho mladého brankáře Kuby Hory, který jednak zlikvidoval penaltu a také se svými zákroky proti dalším velkým šancím soupeře velkou měrou zasloužil o to, že jsme získali bod. Do zápasu nenastoupili zraněný Michael Weinlich, Martin Vokoun, který se léči s pásovým oparem a po poločasu musel, z důvodu svalového zranění, odstoupit Ondra Kopa. I přes lepší výkon našeho týmu v prvním poločase, mohli otevřít skóre hosté, když v 11. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Vejvoda a Kuba Hora dokázal jeho pokus zastavit na brankové čáře. V 13. minutě byl před velkým vápnem hostů faulovaný Ondra Kopa, nařízeného přímého kopu se chopil Filip Žák, jeho pokus ale minul zadní tyč. V 15. minutě jsme se dočkali vedení, když Ondra Seibert odpálil před dotírajícím Nucem balón, ten doplachtil až na velké vápno hostí, proti němu vyrazil brankář hostů Uvízl. Toho ale předešel Lukáš Hapal, čistě Uvízla od balónu odstavil a dokázal přehodit, 1 : 0. V 21. minutě po rohovém kopu Kuby Heidenreicha se balón odrazil k Ondrovi Kopovi, který ale střelou z velkého vápna bohužel napálil jednoho z hráčů hostů stojících na brankové čáře. V 22. minutě potom střelecký pokus Michala Kováře skončil nad bránou hostů. V 25. minutě dostali hosté velikou šanci na srovnání, když Luboš Pinkava fauloval ve velkém vápně Vasiljeva. K penaltě se postavil Juřátek, ten s ní ale naložil bídně, protože zamířil přesně do míst, kam doplachtil i Kuba Hora, a ten tak jeho pokus zlikvidoval. V 29. minutě náš centr doplachtil na malé vápno hostů, Lukáš Hapal si ale bohužel nesrovnal ránu. V 30. minutě jsme se ale už dostali do dvougólového vedení díky další minele Uvízla, který tentokrát nezvládl odkop, míč věnoval Davidu Bačovi, který neměl nejmenší problém ho obejít a zasunout balón po zemi do brány. V 40. minutě se hostům podařilo prakticky z ničeho snížit, když byl před velkým vápnem faulovaný Komenda a následně nařízený přímý kop. Z toho do zdi zamířil Nuc, balón se ale odrazil před šestnáctku proti noze Binara, který to trefil parádně, a díky teči jednoho z hráčů Kubu Horu překonal, 2 : 1.

Tak jako konec toho prvního, tak i druhý poločas byl v režii našich hostů. V 50. minutě se po rohovém kopu neujal pokus Řeháka hlavou. V 52. minutě se vydal na výlet po lajně David Bača, ten nacentroval do velkého vápna na Filipa Žáka, který ale místo pohotové střely hledal lepší pozici pro zakončení, až ho prováhal. V 53. minutě se dostal do zakončení z hranice velkého vápna Krč, jehož projektil těsně minul zadní tyč naší brány. V 55. minutě hosté se štěstím vyrovnali, když Luboš Pinkava nechtěně srazil balón po centru ze strany do brány, 2 : 2. V 65. minutě se po rohovém kopu hostů vytvořila nebezpečná skrumáže před naší bránou, jeden z hráčů hostů zakončoval k tyči, ale Kuba Hora jeho pokus chytil. V 75. minutě Luboš Pinkava dal pěknou kolmici na Davida Baču, ten další přihrávkou uvolnil Lukáše Hapala, kterého ale na poslední chvíli zakřižoval jeden z obránců hostů. V 84. minutě si zasloužil potlesk na otevřené scéně Honza Fišara, který zachytil dalekonosný pas na Krče, který by zřejmě šel sám na naši bránu. V 87. minutě prověřil Uvízla prudkou střelou Kuba Heidenreich, aby z protiútoku na druhé straně Komenda v záklonu hlavou zkusil umístit balón do naší brány. Kuba Hora proti němu ale vytáhl další skvělý zákrok. V 89. minutě se hostům nepodařilo vytěžit nic ze závaru před naší bránou, který naše obrana vyřešila důrazným odkopem. A protože ihned poté hlavní sudí zápas ukončil, ten skončil remízou v poměru 2 : 2.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, nám po zápase, s úsměvem na tváři a uvolněným výrazem, řekl: „Dnes jsme nastoupili proti tradičnímu ligovému soupeři, který mám stabilizovaný tým hrající spolu velmi dlouhou dobu. Rozhodně jsme ale do zápasu nešli ustrašeně. Chtěli jsme hrát aktivně, věděli jsme, že když dostaneme brankáře pod tlak, tak by mohl udělat chyby. Což se stalo a je škoda gólu na konci prvního poločasu. Uvědomovali jsme si ovšem také, že je Uničov silný dopředu. S Krčem a Komendou měla naše obrana velkou práci. Od začátku to bylo nahoru dolů a padly tentokrát čtyři góly po velkých chybách našich i Uničova. Určitě byl z naší strany i rozdíl mezi prvním a druhým poločasem, do kterého jsme nevstoupili už tak agresivně a s takovým pohybem. Hosté toho nakonec využili. Remíza je tak, vzhledem k průběhu zápasu, podle mě spravedlivá. Dnes jsem jak s výsledkem, tak i s výkonem hráčů spokojený. Musím i zdůraznit, že jsme nováček a jsme zachránění. Budeme se teď chystat na další sezonu. Víme, kde nás tlačí bota. Cíl máme splněný a body, které uhrajeme navíc, jsou jenom pozitivum. Určitě musím poděkovat i fanouškům za jejich dnešní podporu.“

Góly: 15. Hapal, 30. Bača – 40. Binar, 56. Pinkava (vl.). Rozhodčí: Petr – Sedláček, Nejezchleb. ŽK: Bača – Řehák, Vejvoda, Nuc. Diváků: 380.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Seibert (78. Fiala), Pinkava, Kuba, Heidenreich – Kopa (46. Bzirský), Kovář (67. Kotůlek), Fišara, Žák – Hapal, Bača. Trenér: Roman Sedláček.
Sestava SK Uničov: Uvízl – Řehák, Heinz, Vejvoda, Juřátek – Dostál, Nuc (89. Můčka), Binar, Vasiljev – Komenda, Krč. Trenér: Jiří Balcárek.

Odkaz na videosestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – SK Uničov, zápas 27. kola MS fotbalové ligy, Mohelnice 21. 5. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *