Béčko dalo lekci Chválkovicím

SK Chválkovice – FK Mohelnice B  1 : 5  (0 : 3) 

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 25. kola Olomouckého krajského přeboru s týmem SK Chválkovice v poměru 5 : 1. Mimo skvělý výsledek je také velmi dobrou zprávou, že do zápasu od jeho počátku poprvé po zranění nastoupil Milan Olejník a nakonec se podepsal pod čtyři z pěti našich gólů, dva dal sám a další dva vypracoval. Naše béčko se tentokrát muselo obejít bez kouče Michala Kováře, jenž v souběžně hraném duelu nastoupil v MSFL za áčko proti Prostějovu, ve kterém si připsal i premiérový gól této sezony. Proti mužstvu z předměstí Olomouce tak vedl naše béčko asistent Jirka Rousek ml., který nakonec se naším týmem mohl oslavit jednoznačnou výhru. Náš tým využil dokonale využil pasivity soupeře po většinu zápasu, když domácím postupně dal pět gólů a navíc o vítězi bylo rozhodnuto již v první půli. Hned v 9. minutě šli naši do trháku, kdy po hrubce chválkovického stopera vypíchl míč Milan Olejník, zleva nacentroval na zadní tyč, kde si do zakončení naběhl Libor Havlíček. Později Milan zatáhl balón do šestnáctky, v následném závaru se nejlépe zorientoval Honza Marák a hosté rázem vedli již o dvě branky. Do třetice se pak Milan Olejník zapsal i mezi střelce, když se ve 26. minutě trefil hlavou po rohovém kopu. V 49. minutě v souboji jeden na jednoho sice Kuba Kotůlek skončil společně s protivníkem na zemi, bleskově se však dokázal vrátit zpátky na nohy a poslat volný míč za záda domácího gólmana. Teprve za stavu 0 : 4 se dostaly ke slovu také Chválkovice, jenže jejich snižující trefa už příliš moc neřešila, po zaváhání naší obrany se z brejku sám na gólmana prosadil střelou na zadní tyč Mifka. Konečnou podobu výsledku dal v 76. minutě Milan Olejník, který se stejně jako v předchozím případě trefil hlavou. Také jeho druhému zásahu v tomto utkání pak předcházel rohový kop. A protože se už potom nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 5 : 1.

Jiří Rousek ml., asistent trenéra B-mužstva, po zápase Olomouckému deníku řekl: „Čekal jsem, že to bude v Chválkovicích tuhý boj o důležité body, ale domácí nám to svým výkonem docela ulehčili. Soupeř prakticky pořád čekal, co vymyslíme, a příliš ani nekladl odpor. Každý by čekal, že za poločasového stavu 0 : 3 se pokusí s výsledkem ještě něco udělat, jenže domácí i po přestávce nadále vyčkávali, a tak se nám je podařilo rychle zlomit čtvrtým gólem.“

Góly: 65. Mifka – 9. Havlíček, 21. Marák, 26. a 76. Olejník, 49. J. Kotůlek. Rozhodčí: Podhajský – Bartuněk, Vojtek. ŽK: Žebrok, Ponížil – A. Heidenreich. Diváci: 60.
Sestava SK Chválkovice: Kovařík – Václavík, Beneš (24. Ponížil), Vališ, Toman – Andrýsek, Žebrok, Výkrutík, Moravec – Štrbík (46. Kameníček), Mifka. Trenér: Tomáš Glos.
Sestava FK Mohelnice B: Kamisch – A. Heidenreich, Najman, Horák, Strnad – Havlíček (63. Plný), Rabenseifer, J. Marák (83. R. Marák), Knýř (78. Svoboda), Olejník – J. Kotůlek. Trenér: Jiří Rousek.

Zdroj Olomoucký deník

 

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *