Áčko doma vymazalo Prostějov

FK Mohelnice – 1.SK Prostějov  3 : 0  (2 : 0) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 25. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem 1.SK Prostějov v poměru 3 : 0. Nejvyšší letošní návštěva 372 diváků dnes mohla na Městském stadionu v Mohelnici vidět určitě nejlepší výkon našeho týmu za poslední období. Na našem týmu byla po středečním úspěchu v Třebíči vidět chuť si zahrát fotbal, zatímco náš soupeř působil od první minuty zakřiknutým dojmem a jako by byl pod dekou. Náš tým si od počátku zápasu na hosty vyšlápl a ti se s naší aktivitou nedokázali vypořádat. Naši hráči předčili svého soupeře snad ve všech herních činnostech a nejvýraznější rozdíl byl vidět v osobních soubojích. To všechno se projevilo i na počtu šancí, kdy hosté naši bránu, kterou po celý zápas hájil Kuba Hora, ohrozili za celých 90 minut jenom jednou. Do zápasu nastoupili uzdravení Michal Kovář a Luboš Pinkava, naopak z hrací plochy musel po zranění odejít Míša Weinlich a do zápasu kvůli zranění prstu na noze nenastoupil Ondra Seibert. Ale pěkně od začátku. Už v 5. minutě si náš tým vypracoval první šanci, když Michal Kovář nahrál přesně do běhu Filipovi Žákovi, ten se prosmýkl do velkého vápna a v zakončení trefil boční síť. V 6. minutě po rohu Kuby Heidenreicha číhal u zadní tyče Roman Kuba, který ho dokázal vrátit na malé vápno, tam se ale nikdo z našich k němu nedokázal dostat. V 9. minutě Honza Fišara z velkého vápna vypálil po zemi vedle přední tyče brány hostů. V 12. minutě se potom neujala ani skákavá střela po zemi ze střední vzdálenosti, kterou vyslal vedle brány hostů Ondra Kopa. V 16. minutě Kuba Heidenreich na lajně úspěšně napadl rozehrávku hostů, získal balón, naběhl ze strany do velkého vápna, odkud zamířil těsně vedle zadní tyče. V 26. minutě jsme se ale přeci jen dočkali zaslouženého vedení, když Filip Žák nasadil k drzému sólu, vykličkoval obranu hostů, dostal se do velkého vápna, kde byl ale jasně faulován, a hlavní sudí tak nařídil penaltu. Tu s přehledem přesnou trefou proměnil Vlasta Fiala, 1 : 0. V 29. minutě to bylo o dost veselejší, když Míša Weinlich přetáhl rohový kop na zadní tyč na Kubu Heidenreicha, ten centrem vrátil balón na velké vápno, kam si z druhé vlny naběhl Luboš Pinkava, který se do balónu položil hlavou, a ten přes drobnou teč zamířil do brány hostů, 2 : 0. V 35. minutě Kuba Heidenreich rozehrál do velkého vápna aut, balón se odrazil k Honzovi Fišarovi a ten jej napálil nad bránu. Až v 42. minutě se poprvé připomněli hosté, když kvůli silnému větru zapadl nakopnutý balón tam, kde to Luboš Pinkava nečekal, a tak se přes něj dostali Kroupa s Nekudou. Ten první se s balónem ale dostal jenom k velkému vápnu, kde byl zastaven a střela toho druhého z odraženého balónu skončila ve skrumáži našich hráčů před bránou.

Kdo by čekal ve druhém poločasu nějaký obrat, ten by se mýlil. Po několika náznacích šancí, které si náš tým vypracoval, v 59. minutě Lukáš Hapal vyrazil za nakopnutým balónem od Romana Kuby, na velkém vápně jej ale o malou chviličku předešel včasným výběhem brankář hostů Kofroň. Ten potom v 60. minutě vyrazil prudkou střelu Filipa Žáka. V 61. minutě se náš tým prosadil naposledy, když David Bača rozehrál rohový kop, na balón si vyskočil Michal Kovář a přesnou hlavičkou nedal Kofroňovi šanci, 3 : 0. V 64. minutě si hosté vypracovali první a poslední vážnou šanci, když Sus dostal nabídku na velké vápno, pokusil se přelobovat Kubu Horu, který byl vysunutý z brány, ale tu zapadáčkem netrefil. V 75. minutě Roman Kuba fauloval před velkým vápnem Langera a byl nařízen přímý kop. K tomu se postavil Fládr, jeho pokus Kuba Hora s přehledem chytil do rukavic. V 82. minutě se náš tým dostal do velké šance, když balón z centru Kuby Heidenreicha od lajny na malé vápno jen o malý kousek minul Lukáš Hapal. V 88. minutě naše další gólovka, když se Martin Kotůlek dokázal ubránit přesile, nahrál balón na Lukáše Hapala, který po lajně utíkal k velkému vápnu hostů, jeho centr na malé vápno ale minul zcela osamoceného Davida Baču a Filipa Žáka. V 89. minutě se potom do velkého vápna hostů prosmýkl Martin Kotůlek, balón přes několik tečí doputoval k Martinu Vokounovi, který ale nedokázal zakončit. A protože ihned poté hlavní sudí zápas ukončil, ten skončil naším vítězstvím v poměru 3 : 0.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, tentokrát opět velmi spokojený, nám po zápase řekl: „Zápas měl celkem jednoznačný průběh, celou dobu jsme měli hru pod kontrolou a připsali si zcela zasloužené vítězství. Nejen, že jsme dali tři góly, ale k tomu jsme měli několik dalších tutovek, naopak protivník si dnes nic nevytvořil. Dokázali jsme dokonale přečíst hru soupeře, který hraje jednoduchý fotbal, všechno kopou na Kroupu a na tohle jsme byli nachystaní, což jsme ukázali. Musím před týmem smeknout. Hned první půle byl z naší strany uragán, hráli jsme s větrem, dařilo se nám aktivně napadat, Prostějov nevěděl, co má hrát. Zápas rozhodla o mnoho vyšší aktivita na naší straně a já jsem rád, že se nám naše tvrdá práce přes zimu a po celé jaro dnes opět zúročila. Už teď se všichni těšíme na domácí derby s Uničovem za dva týdny.“

Góly: 26. Fiala (pen.), 29. Pinkava, 61. Kovář. ŽK: Hapal, J. Heidenreich – Kofroň, Rus, Pančochář. Rozhodčí: Vojkovský – Galásek, Trávníček. Diváci: 372.
Sestava FK Mohelnice: Hora – J. Heidenreich, Kuba, Pinkava, Fiala – Fišara, Weinlich (35. Bača), Kovář (85. Kotůlek) – Kopa (70. Vokoun), Hapal, Žák. Trenér: Roman Sedláček.
Sestava 1.SK Prostějov: Kofroň – Hirsch, Sus (25. Machynek), Rus, Pančochář – M. Machálek (46. Zelenka), Fládr, Petržela (46. T. Machálek), Langer – Nekuda, Kroupa. Trenér: František Jura.

Odkaz na fotky a videosestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

IMG_6697

FK Mohelnice – 1.SK Prostějov, zápas 25. kola MS fotbalové ligy, Mohelnice 7. 5. 2016

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *