Béčko doma remizovalo a drží jarní neporazitelnost

B-mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo v rámci 22. kola Olomouckého krajského přeboru na domácí půdě s TJ Sokolem Lázně Velké Losiny 0:0. Nedělní utkání začalo za slunečného počasí aktivním přístupem našeho týmu. Prvních deset minut jsme okupovali soupeřovu šestnáctku, ale více než dva rohy jsme bohužel nevytěžili. „Docela jsem se divil, že protivník spíše čekal, co vymyslíme my,“ uvedl trenér domácích, Michal Kovář. V 10. minutě už se ovšem přihlásili o slovo i Velké Losiny a po jejich pěkném signálu z přímého volného kopu se naši hráči jen otáčeli, kam nakonec doputuje míč. Ale to bylo, až na výjimky vše, co soupeř v prvním poločase vymyslel. Ve 13. minutě jsme se po pěkné kombinaci na středu hřiště dostali k centru Libora Havlíčka, který našel Radka Maráka na zadní tyči. Tomu hlavička bohužel nesedla. V 15. minutě vyzkoušel překvapit hostující obranu i gólman Kamisch. Po jeho dlouhém výkopu hlavičkoval pouze do náručí gólmana Hataly Martin Kotůlek. V 17. minutě další centr Vlasty Knýře, hostující gólman vyráží po teči vlastního obránce na rohový kop. Po jeho rozehrání se domácí tým usídlil okolo šestnáctky, až přišla přihrávka na Vlastu Fialu, který byl sražen na hranici pokutového území. Píšťalka hlavního rozhodčího Křepského zůstala, za nelibosti domácích fanoušků, potichu. V 19. minutě to Losiny zkoušeli střelou z 25. metrů a o minutu později centrem z levé strany. Obě situace skončily na rukách pohotového gólmana Kamische. Ve 22. jsme byli v akci opět my. Martin Kotůlek zatáhl míč z levé strany do šestnáctky, přihrál pod sebe na volného Milana Šmída, ten z první těsně míjí pravou tyč. Následovaly další dva rohy domácích. Sílící tlak završil v 35.  minutě Vlasta Knýř střelou z 18. metrů těsně nad. Ve 36. minutě si hráči Velkých Losin vypracovali svoji jedinou šanci prvního poločasu. Centr z pravé strany přistál na zadní tyči na kopačce Lineta, který ve 100% šanci přestřeluje vysoko nad. O dvě minuty později obdržel Tomáš Najman žlutou kartu za přidržení hostujícího útočníka Mičundu. Skončil první poločas, 0:0.

Do druhého poločasu jsme se snažili vstoupit opět aktivně. Ve 48. minutě hlavičkoval po centru z pravé strany Milan Šmíd, gólman Hatala jeho šanci efektně zlikvidoval. V 51. minutě obdržel domácí Vlasta Knýř žlutou kartu za faul, po kterém jeden z hráčů prověřil Marka Kamische střelou z dálky. V 56. minutě se dostal ke střele Radek Marák. Jeho sražená střela skončila těsně vedle levé tyče. Kopal se roh, ze kterého Vlasta Fiala hlavičkoval také vedle. V 58. minutě jsme se dostali k jedné z posledních šancí, když Vlasta Knýř z velké vzdálenosti zamířil vysoko nad. Okolo 60. minuty nám začaly docházet síly a herně toho začali využívat hráči Velkých Losin. V 63. minutě trefuje Mičunda po závaru v malém vápně Kamische naštěstí do náručí. V 70. minutě hlavičkoval, po centru z pravé strany, hostující kanonýr Šinogl těsně vedle levé tyče. Gólman Kamisch se pouze ohlédl za letícím míčem. Těžké chvíle jsme odvrátili také o 3. minuty později, kdy se opět Mičunda nedokázal prosadit z bezprostřední blízkosti a opět trefil pouze skvělého Kamische. V závěru zápasu jsme si opět pomohli taktickým střídáním. Někteří hráči toho měli viditelně plné zuby. „V závěru už jsme si remízu pohlídali taktickým střídáním, herně jsem s tímto zápasem spokojený, těší mě, že jsme neinkasovali,“ doplnil Michal Kovář. A když jsme nedokázali využít ani dnešní poslední roh, končí zápas nakonec bezbrankovou remízou, 0:0.

Pozitivní na tomto zápase byla i divácká návštěva – 135 platících fanoušků. Věříme, že nám zachovají přízeň i do dalších těžkých domácích zápasů. Postupně se utkáme se Šternberkem, Dolany, Jeseníkem a Ústím.

Michal Kovář, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „Sice se nám teď v posledních zápasech daří a chtěli jsme doma vyhrát, ale na druhou stranu víme o síle soupeře, takže bod proti Losinám je rozhodně plus.“

Rozhodčí: Křepský – Malčánek, Kopecký. ŽK: Knýř, Najman – M. Gargulák. Diváci: 135.
Mohelnice B: Kamisch – A. Heidenreich, Najman, Fiala, Strnad – Havlíček (83. Plný), J. Marák, M. Kotůlek, Knýř – R. Marák (73. Svoboda), Šmíd (79. T. Horák). Trenér: Michal Kovář.
Velké Losiny: Hatala – M. Gargulák, J. Gargulák, Kupčík, Tejkl – Macek (78. O. Bureš), Smrž, Šinogl, Linet – Žídek, Mičunda. Trenér: Jiří Mika.

Odkaz na videosestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice B – TJ Sokol Lázně Velké Losiny, zápas 22. kola Krajského přeboru, Mohelnice 17. 4. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *