Áčko zvítězilo s rezervou Opavy

FK Mohelnice – SFC Opava B  2 : 1  (1 : 0) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v dalším domácím přípravném zápase s B-mužstvem Slezského FC Opava v poměru 2 : 1. Za pěkného sobotního počasí se na Městském stadionu v Mohelnici odehrál další přípravný zápas. Náš tým nastoupil proti velmi mladému a běhavému soupeři, který naše hráče jistě, co se týče fyzické připravenosti, prověřil. I přes to, že naši dohrávali v deseti, výsledek se jim nakonec podařilo strhnout na svou stranu. Do zápasu nenastoupil Milan Olejník, který má zlomený kotník. Do vedení náš tým šel celkem brzy, už v 10. minutě, kdy David Bača nachystal balón přihrávkou ze strany na malé vápno Lukáši Hapalovi a ten už pohodově doklepl do prázdné brány. David a Lukáš potom vypálili na bránu a první rána z velkého vápna šla nad a druhá vedle. V 23. minutě Kuba Heidenreich rozehrál standardku do velkého vápna, kde si na balón vyskočil Lukáš Hapal, který hlavou orazítkoval bránu. Potom brankáře hostů tvrdou střelou z velkého vápna prověřil Filip Žák. Naši si vypracovali další gólovku, když Ondra Seibert přesným centrem do velkého vápna našel Davida Baču a ten hlavičkoval nad bránu. David potom z hranice šestnáctky vypálil těsně vedle přední tyče. Opět se ukázal i Filip Žák, který po zemi přesně přihrál Martinu Kotůlkovi, který z velkého vápna pálil vedle zadní tyče. První poločas zakončil průnik Ondry Kopy, který tísněn obráncem hostů, zakončil nad bránu.

Jak se nám první poločas vydařil, ten druhý nezačal dobře. Hosté zatlačili na pilu, v 52. minutě se postupným útokem dostali na naše velké vápno a přesnou střelou se jim podařilo zakončit. Naši mohli kontrovat o chvíli později, když Kuba Heidenreich od rohového praporku nacentroval nadýchaný balón na Lukáše Hapala, který hlavičkoval nad. O chvíli později Lukáš zaútočil po lajně a centrem se před bránou snažil najít nabíhajícího Filipa Žáka, tomu ale balón prosvištěl kolem hlavy. Našim se ale přeci jen v 85. minutě podařilo dát rozhodující gól, když se Lukáš Hapal vydal za nakopnutým balónem do velkého vápna, v osobním souboji přetlačil jednoho z obránců hostů a přesným dotykem přehodil balón přes brankáře, 2 : 1. Tímto výsledkem zápas také skončil.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, nám po zápase řekl: „Do dnešního zápasu jsme nastoupili už po standardním tréninkovém režimu a bylo to našem výkonu znát. Jsem spokojený s tím, jaké nasazení naši hráči v dnešním zápase předvedli. Také se nám do dnešní hry podařilo zapojovat dovednosti, na kterých chceme stavět. I když jsme dohrávali v desíti, podařilo se nám skórovat a vyhrát, což je pozitivní. Budeme se i nadále intenzivně připravovat.“

Góly zápasu: 10., 85. Hapal
Sestava FK Mohelnice
: Kamisch (46. Večeř) – Heidenreich J., Kuba (46. Fiala), Pinkava (46. Krejčí T.), Seibert – Bača (Fišara), Kotůlek M., Weinlich – Kopa (Vokoun), Hapal, Žák.

Odkaz na fotky ze zápasu (made by Bedřa)

SAM_7731

FK Mohelnice – SFC Opava B, přípravný zápas, Mohelnice 6. 2. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *