Z Petřkovic nevezeme ani bod

FC Odra Petřkovice – FK Mohelnice  2 : 0  (2 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 24. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem FC Odra Petřkovice v poměru 0 : 2. Velmi pěkná návštěva 374 diváků mohla vidět, z pohledu domácích, parádní vstup do zápasu a dobrý první poločas, ve kterém domácí náš tým jasně převyšovali a svoji převahu vyjádřili dvěma góly. Druhý poločas už byl o poznání vyrovnanější, když jsme několikrát sahali po gólu, ale nepovedlo se. A protože i domácí neproměnili několik velkých šancí, skóre z prvního poločasu se už nepohnulo. Za pozornost stojí i rozměry domácího hřiště, které rozhodně nepatří k největším, a je to možná jeden z důvodů, proč Petřkovice body doma nerozdávají. Jak už bylo řečeno, vstup do zápasu se domácím vyvedl parádně. Už ve 2. minutě totiž dostal přihrávku před velké vápno Levčík, a protože měl dostatek prostoru, nerozpakoval se vypálit na bránu a povedlo se mu vymést šibenici naší brány, 1 : 0. V 4. minutě Kuba Heidenreich rozehrál přímý kop, balón směřoval pod břevno, ale brankář domácích Buček, jej dokázal vytáhnout na roh. V 21. minutě Levčík opět vypálil z hranice velkého vápna, ale tentokrát balón zapadl za naši bránu. V 23. minutě Filip Markovič, tísněný v osobním souboji, vyslal centr do velkého vápna domácích, nikdo z našich se ale k balónu nedostal. V 28. minutě domácí rozehráli rohový kop a Halaška v hlavičkovém souboji zamířil těsně nad naši bránu. V 34. minutě byl před velkým vápnem faulován Lukáš Hapal a byl nařízen přímý kop. K tomu se postavil Kuba Heidenreich, který ale balón příliš podebral a ten šel vysoko a mimo bránu domácích. V 35. minutě domácí po pěkné akci navýšili vedení, když si Hrdlička potáhl balón do velkého vápna, přihrál na Malého, který se z voleje trefil k přední tyči naší brány, 2 : 0. V 44. minutě dostal přihrávku do běhu Baranek, ale ve velkém vápně jej přesným skluzem odzbrojil Luboš Pinkava.

Druhý poločas byl už z naší strany o mnoho lepší. V 51. minutě se do balónu opřel Martin Bzirský, ale jeho prudkou střelu na přední tyč Buček velmi dobrým zákrokem vytáhl. V 56. minutě domácí pronikli z boku do našeho velkého vápna, osamocený Halaška dostal ideální přihrávku proti noze, ale z malého vápna se mu podařilo překopnout bránu. V 61. minutě jsme si vypracovali snad největší šanci zápasu, když Martin Bzirský rozehrál přímý kop a orazítkoval tyč. Zmražený Buček jenom očima tlačil balón od brány. V 63. minutě se našim po rohovém kopu podařilo odvrátit balón jenom k Barankovi, jehož pumelici Kuba Hora vyrazil. V 69. minutě se nám opět nepodařilo uklidit balón od našeho velkého vápna, toho se chopil Halaška, kterému v poslední chvíli do rány lehl Filip Markovič. V 86. minutě se naši marně po tom, co jeden z hráčů domácích očividně zahrál ve velkém vápně rukou, dožadovali penalty. V 88. minutě se po efektní kličce dostal do našeho velkého vápna dostal rozběhnutý Halaška, měl před sebou už jenom Kubu Horu, ale šajtlí po zemi ve vyložené šanci zamířil mimo naši bránu. A protože se do konce nic významného nestalo, skončil zápas naší porážkou v poměru 0 : 2.

Jaroslav Rolinek, trenér našeho mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „Trochu jsme zaspali, neboť jsme inkasovali hned na začátku. Ale za tohle kluci moc nemohli, ta branka soupeře byla opravdu parádní. Tohle se těžko chytá. Někdy bychom potřebovali asi začít zápas až od druhého poločasu. Do něj jsme šli s tím, že chceme dát kontaktní gól. Vytvořili jsme si i šance. Jednou dokonce nastřelili tyčku, možná jsme měli kopat penaltu, kdy rozhodčí přehlédl domácí ruku ve vápně, ale samozřejmě se na tohle nemůžeme vymlouvat. Druhá část byla z naší strany už dobrá, chvílemi jsme soupeře i přehrávali, ale za výkon v první části jsme si tentokrát asi nezasloužili vyhrát.“

FC Odra Petřkovice – FK Mohelnice  2 : 0  (2 : 0)

Góly: 2. Levčík, 35. Malý. Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Kontoršikov. ŽK: Hrdlička, Levčík, Baranek, Staněk – Hapal, Bzirský. Diváci: 374.
FC Odra Petřkovice: Buček – Švancer, Hrdlička, Levčík, Malý (77. Ptáček), Baranek, Halaška (89. Urbančík), Neumann, Polášek, Staněk, Špavelko. Trenér: Martin Špička.
FK Mohelnice: Hora – Fiala (83. Marák), Markovič, Pinkava, Heidenreich (46. Svoboda) – Kuba, Knýř – Vokoun, Hapal, Bzirský – Olejník (67. Muzikant). Trenér: Jaroslav Rolinek.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *