Smolná dělba bodů s béčkem Zlína

FK Mohelnice – FC Fastav Zlín B  1 : 1  (0 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo v domácím zápase 19. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy s B-týmem FC Fastav Zlín v poměru 1 : 1. Dělba bodů, za kterou mohou být naši dnešní hosté velmi rádi. Náš tým totiž od samého počátku zápasu výběr mladíků ze Zlína, který se prezentoval běhavým fotbalem, herně výrazně převyšoval, tlačil na něj a vytvářel si množství slibných šancí. A tady je jádro pudla dnešního výsledku, neproměňování šancí. Naši kluci po celý zápas viditelně dřeli, ale z mnoha šancí využili pouze jednu. Zatímco hosté převedli vysokou produktivitu, když až z jedné jediné střely na naši bránu z druhého poločasu dokázali skórovat. Když potom ihned po uplynutí 90. minuty zápasu rozhodčí zápas ukončil, zavládlo na naší straně veliké zklamání. Všichni totiž věděli, že jsme dnes smůlovatě ztratili dva velmi cenné body, které by se nám velmi hodily. Ale pěkně popořádku. V 9. minutě Kuba Heidenreich rozehrál dlouhý aut do velkého vápna hostů, kde jej jeden z hráčů hostů hlavou prodloužil na Lukáše Hapala, který se jej hlavou snažil umístit do sítě, ale pouze orazítkoval břevno. V 13. minutě se Lukáš vydal do útoku, nenechal se obránci hostů, kteří mu dýchali na záda, odstavit od balónu, který potom přistrčil Martinu Bzirskému. Ten nasadil obráncům hostů kličku, vytvořil si před velkým vápnem prostor, zatočil střelu na zadní tyč, ale těsně minul. V 16. minutě měl brankář hostů Dostál velké problémy, aby si poradil s nakopnutým balónem, za kterým tvrdě šel Lukáš Hapal. V 18. minutě po faulu na Lukáše Hapala poslal Kuba Heidenreich rychlou diagonální přihrávku za obranu hostů na Vlastu Fialu, který dal balón po zemi do velkého vápna, ale jeho přihrávku nikdo nezachytil, a tak balón těsně minul zadní tyč brány. V 26. minutě po faulu Vašulka rozehrál balón do našeho velkého vápna, kde vznikl závar, z něhož Košák vypálil vysoko nad bránu. V 35. minutě měl po rohovém kopu Kuby Heidenreicha gól na hlavě Honza Fišara, ale jeho pokus dokázal Dostál za pomoci svých spoluhráčů zázračně vytáhnout a odražený vyslal Martin Vokoun nad bránu. V 37. minutě prosvištěl velkým vápnem hostů nebezpečný centr Martina Vokouna a Žůrek jej odvrátil hlavou do zámezí. V 39. minutě Kuba Heidenreich rozehrál do velkého vápna hostů aut, vznikl chaos, při kterém se Vašulka v mlýnici poroučel k zemi. Balónu se nakonec zmocnil David Bača, který obešel všechny protihráče, dostal se tváří v tvář k Dostálovi, kterého ale nepřekonal.

Začátek druhého poločasu se nesl ve znamení toho prvního. V 47. minutě se náš tým konečně dočkal vedení, když Filip Markovič dal milimetrovou přihrávku mezi obránci Lukášovi Hapalovi, proti kterému Dostál vystoupil příliš pozdě, aby jej Lukáš obstřelil a od zadní tyče se balón odrazil do brány, 1 : 0. V 54. minutě zahrozili i hosté, když, po rozběhnutí útoku, Mlýnek přihrál po zemi do běhu Blanařovi, jehož přihrávka pod sebe prošla celým naším velkým vápnem, aniž by někoho našla. V 57. minutě bylo vyrovnáno, když po autu v náš prospěch, naši hráči ztratili balón, ten jeden z hráčů hostů přihrál na Mlýnka, který si jej potáhl, udělal prostor a přesnou střelou po zemi z dobrých 25 metrů Kubu Horu překonal, 1 : 1. V 61. minutě z podobné vzdálenosti na druhé straně vystřelil na bránu hostů Kuba Heidenreich, ale nepřesně. V 68. minutě jsme mohli strhnout vedení opět na naši stranu, když Martin Bzirský rozehrál standardku, Roman Kuba chtěl uklidit nadýchaný balón do brány hostů, ale jeden z hráčů hostů na poslední chvíli zasáhl na brankové čáře a balón odkopl. V 84. minutě Vlasta Fiala protáhl Dostála dobře mířenou střelou do šibenice. A protože se potom nic významného nestalo, skončil zápas remízou v poměru 1 : 1.

Jaroslav Rolinek, trenér FK Mohelnice nám po zápase řekl: „Dneska hráčům rozhodně nemůžu vytýkat nedostatek snahy nebo nasazení, ale remíza je pro nás zklamání. Už v prvním poločasu jsme měli tak tři tutovky. Většinu času se hrálo na půlce soupeře. Ten přijel s velice mladým kádrem a byl to protivník, s nímž jsme si měli poradit. Opravdu jsem dnes smutný, chtěli jsme každopádně vyhrát. Ale teď už to musíme hodit za hlavu a připravit se na další nedělní venkovní utkání s Uničovem.

FK Mohelnice – FC Fastav Zlín B  1 : 1  (0 : 0)

Góly: 47. Hapal – 57. M. Mlýnek. Rozhodčí: Hlubinka – Nováček, Kolář. ŽK: Fiala, Hapal, Bzirský – Michálek, Tkadlec, Košák. Diváci: 280.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Fiala, Kuba, Markovič, Heidenreich – Svoboda, Fišara – Vokoun (80. Olejník), Bača, Bzirský – Hapal. Trenér: Jaroslav Rolinek.
Sestava FC Zlín B: Dostál – Petřík, Žůrek, Košák, Vašulka – Michálek, Tkadlec, V. Mlýnek, Blanař (89. Pavka) – Chwaszcz, M. Mlýnek. Trenér: Jan Jelínek.

Sobotní zápas s béčkem Zlína (videosestřih p. Zdeněk Diviš)

Odkaz na fotky ze zápasu (made by Bedřa)

SAM_8768

FK Mohelnice – FC Fastav Zlín B, zápas 19. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 1. 4. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *