Áčko přivezlo z Kroměříže bod

SK Hanácká Slavia Kroměříž – FK Mohelnice  0 : 0

A-mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo ve venkovním zápase 28. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem SK Hanácká Slavia Kroměříž v poměru 0 : 0. Bod z venku v zápase s tak silným soupeřem sice dobrý, ale přeci jen mohlo být o dost lépe, kdyby náš tým dokázal proměnit několik gólových šancí. Domácí se dostali pouze do jedné. Jinak k zápasu samotnému se dá říct, že z něj čišela doslova bezstarostnost a hrálo se uvolněně. Vzhledem k tomu, že oba týmy mají pro další ročník podle počtu dosažených bodů zajištěnu třetiligovou příslušnost a nemusejí výrazně řešit bodové ztráty, hrál se poměrně otevřený fotbal s maximálním nasazením, a divák si tak přišel na své. Prostě pěkná fotbalová sobota. Té se nezúčastnili Martin Vokoun kvůli doléčování pásového oparu, Míša Weinlich a Ondra Kopa kvůli svalovému zranění a jen na posledních několik minut nastoupil Luboš Pinkava kvůli zlomenině prstu na ruce. Zápas otevřela v 6. minutě šance našich, když David Bača nacentroval balón na zadní tyč, tam jej pohotově zachytil Filip Žák a následně volejem vyslal na Lukáše Hapala, který šel do zakončení nůžkami, ale netrefil bránu. V 8. minutě nacentroval prudký střílený balón ze strany na naše malé vápno Višněvský, Petr Večeř, který hájil naši branku po celý zápas, tento pokus vyboxoval z brány ven. V 16. minutě další šance domácích, když Višněvský přihrál za naši obranu do míst, kam si zaběhl Hromek, kterého ale o fous Petr předešel.  V 18. minutě si slabší chvilku vybrala naše záloha, když se k balónu celkem lacino dostal Hromek, udělal si před naším velkým vápnem prostor a vystřelil nad bránu. v 30. minutě Kuba Heidenreich přetáhl rohový kop na zadní tyč, kde se v hlavičkovém souboji prosadil Roman Kuba, který orazítkoval břevno. V 38. minutě jsme zazdili další gólovku, když Martin Bzirský vyslal přesný centr na malé vápno na Lukáše Hapala, ten ale ve vyložené šanci hlavou bránu domácích těsně minul. V 33. minutě si to do velkého vápna domácích zamířil Filip Žák, který ale byl před jeho hranicí faulován. K nařízenému přímému kopu se postavil Kuba Heidenreich, který ale pouze nastřelil zeď. V 37. minutě naopak po faulu na Višněvského před naším velkým vápnem rozehrál přímý kop Jeleček, jehož střelu k tyči ale Petr vychytal. V 41. minutě měl Petr problémy, aby zajistil balón z rohového kopu domácích, který zamířil do nepřehledné skrumáže před naší bránou.

Druhý poločas otevřela naše další 100% šance, když v 48. minutě Ondra Seibert nacentroval balón na malé vápno za obranu domácích, kam proklouzl Lukáš Hapal, ale opět hlavou zamířil těsně vedle odkryté brány. V 55. minutě naše další gólovka, když Kuba Heidenreich nacentroval od lajny před bránu domácích, skákající balón však brankář domácích Šustr za asistence jednoho z obránců domácích nezachytil, k němu se tak dostal Lukáš Hapal, kterému ale zakončení nesedlo, protože vyslal jenom slabou střelu, která se otřela o tyč brány domácích. Heslo „Nedáš, dostaneš…“ se mohlo naplnit v 58. minutě, kdy se v naší defenzivně otevřela ulice, na jejíž konec si naběhl nikým nehlídaný Jeleček, jehož střelu z našeho velkého vápna Petr vyrazil. V 70. minutě se našim hráčům nepodařilo ideálně rozehrát, balón se následně dostal k Cupákovi, jehož střela po zemi ale byla velmi slabá a mířila přesně do míst, kde stál Petr. V 73. minutě domácí rozehráli rohový kop a balón z pokusu Cupáka hlavou propadl do nebezpečné vzdálenosti od zadní tyče naší brány. Naše obrana si ale s nastalou situací poradila a balón odklidila do bezpečí. A protože se do konce zápasu nic zajímavého nestalo, oba týmy hrály pozorně, ten skončil remízou v poměru 0 : 0. Příští domácí zápas naše A-mužstvo sehraje s týmem FC Velké Meziříčí již v pátek 3. června od 16.30!

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, opět vcelku spokojený, nám po zápase řekl: „Dnes jsme dosáhli velmi cenného bodu ze zápasu s velmi silným soupeřem. S výkonem hráčů a jejich nasazením jsem velmi spokojen. Jde vidět, že hrají s nasazením o každý bod v tabulce. Také jsme dnes zkusili více zatížit našeho nejmladšího hráče Jakuba Svobodu, který svým výkonem, ačkoliv to pro něj muselo být velmi těžké, splnil naše očekávání. Naše mladé ale zapracovávat musíme. Jak už jsem několikrát uvedl, jsme nováčkem soutěže, a tudíž jsme rádi za každý bod do tabulky. V soutěži se letos teprve zabydlujeme a každý zápas je pro nás jen další zkušeností. Remíza je dnes asi spravedlivá. Soupeř hrál v první půli z hlubokého bloku, přes který jsme se jen velice těžko prosazovali. Domácí byli houževnatí a předvedli hodně bojovnosti, přesto jsme si během hry stačili vytvořit tři opravdu vyložené šance. Bohužel tomu dnes chyběly góly.“

Rozhodčí: Vejtasa – Líkař, Kolář. ŽK: Šustr, Čep, Stratil, Haša – Seibert, Kuba. Diváci: 288.
Sestava SK HS Kroměříž: Šustr – Čep, Kašík, Rajnoha, Hromek (72. Ferko), Višněvský (65. Hynčica), Stratil, Cupák, Silnica, Jeleček, Haša. Trenér: Jaroslav Baďura.
Sestava FK Mohelnice: Večeř – Seibert, Kuba, Kovář, J. Heidenreich – Žák, M. Kotůlek (61. Svoboda), Fišara, Bzirský (72. Olejník) – Bača, Hapal (88. Pinkava). Trenér: Roman Sedláček.

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *