Áčko veze bod z Vítkovic

MFK Vítkovice – FK Mohelnice  0 : 0

A-mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo ve venkovním zápase 20. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem MFK Vítkovice v poměru 0 : 0. Jak se říká, bod z venku vždycky dobrý a určitě to platí i po dnešním zápase. A o to víc, když se bod přiveze ze stadionu druhého týmu tabulky a po velmi dobrém výkonu našeho týmu, který mohl dosáhnout i na vítězství, protože měl po celý zápas více ze hry a vytvořil si i více šancí. Do té první se však už v 1. minutě málem dostali domácí, když po kolmici za naši obranu za balónem pospíchal Kovařík, ale Kuba Hora byl u balónu dříve a nenechal útočícího hráče zakončit. Potom si viditelně aktivněji počínal náš tým, který praktikoval nátlakovou hru, z čehož bylo několik nevyužitých rohových kopů. V 16. minutě si domácí vypracovali gólovku, když rozehráli rohový kop a Kuba Hora se vytáhl robinsonádou proti zakončení Kovaříka. V 21. minutě poprvé zahrozili i naši, když Kuba Heidenreich přihrál na velké vápno Filipu Žákovi, který tvrdou střelou vyprášil rukavice brankářovi domácích Krbečkovi. V 24. minutě přišla gólovka i našeho týmu, když se David Bača dokázal u postranní lajny uvolnit, nacentroval na zadní tyč, balón se odrazil k Martinu Vokounovi, který střelou z velkého vápna napálil břevno. V 26. minutě po několika tvrdých soubojích o balón na naší polovině převzal přihrávku v našem velkém vápně zcela volný Kovařík, který ovšem v rozhodující chvíli balón promáchl. V 28. minutě před velkým vápnem hostů se k balónu, který z naší poloviny nazdařbůh odpálil Roman Kuba, v osobním souboji s jedním z obránců domácích dostal Lukáš Hapal, zkrotil ho a jeho střela těsně minula zadní tyč. To bylo z prvního poločasu všechno.

Prvních několik minut druhého poločasu byl na hřišti celkem klid a k vidění byl spíš upracovaný než hezký fotbal. K prvnímu ruchu došlo v 56. minutě, když Lukáš Hapal převzal kolmici Luboše Pinkavy, dostával se za jednoho z obránců domácích, a tak musel k zemi. Standardku do vápna rozehrál David Bača, do zakončení se v závaru dostal Lukáš Hapal, kterého ale Krbeček vychytal. V 63. minutě pro změnu při našem týmu stáli všichni svatí, když se domácí uvolnili po krajní lajně, následoval centr na malé vápno, který se ale na malém vápně Wojnarovi nepodařilo ideálně zpracovat a jeho zakončení Kuba Hora vyrazil a z odraženého balónu ven z velkého vápna následoval okamžitě další centr ze druhé strany, který z malého vápna odhlavičkoval nad naši bránu Gebauer. V 81. minutě střelou na přední tyč Lukáš Hapal málem překvapil Krbečka, který měl plné ruce práce, aby balón udržel. Hned v 82. minutě David Bača zpracoval centr vzduchem do velkého vápna, balón napálil do vinklu, Krbeček ale jeho pokus výborným zákrokem vyškrábl na břevno. V 88. minutě naposledy zahrozili domácí, když Halaška nasadil před naším velkým vápnem k sólu, potáhli si balón přes naše tři hráče, dostal tím ale z ideálního úhlu a střelou z velkého vápna zakončil nad naši bránu. V 91. minutě se do poslední velké šance dostával i náš tým, když se Lukáš Hapal dostával přes dva obránce k nacentrovanému balónu Kubou Heidenreichem, neměl už ale potřebnou rychlost a sílu, a tak mu nakonec jeden z nich balón ukopl. A protože se ihned poté pískal konec, zápas skončil remízou v poměru 0 : 0.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, byl po zápase viditelně spokojený a řekl nám: „Bod z venku s tak kvalitním soupeřem je pro nás rozhodně dobrý a ziskem. Avšak vzhledem k průběhu zápasu a tomu, že jsme toho našemu soupeři moc nedovolili a naopak si vypracovali několik slibných příležitostí a z nich dvě břevna, jsme dnes mohli získat i více. Ale na to se nehraje. Každopádně musím hráče pochválit za předvedený výkon, nasazení a přístup. Jde vidět, že si dnes sáhli na dno. Také jsem rád, že se týmu podařilo hodit za hlavu první nepovedený venkovní zápas a že začal zúročovat práci vykonanou v náročné zimní přípravě. Tímto způsobem se musíme snažit pokračovat i v dalších zápasech.“

Góly: nikdo. Rozhodčí: Ogrodník – Ondráš, Žurovec. ŽK: 56. Cverna, 72. Hruzík, 76. Kovařík – 88. Bača. Diváci: 305.
Sestava MFK Vítkovice:
Krbeček – Cverna, Metelka, Coufal (54. Gebauer), Mikula, Hruzík, Bystrý (68. Klejnot), Taraba, Wojnar (73. Halaška), Hykel, Kovařík. Trenér: Oldřich Jakubek.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Kuba, Pinkava, Seibert – Kopa (69. Kotůlek M.), Fišara, Bača (90. Krejčí T.), Vokoun – Žák (78. Weinlich), Hapal. Trenér: Roman Sedláček.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *