Pro sezónu 2022/23 zakládáme B mužstvo mužů

Vážení fanoušci našeho klubu,

to o čem se již nějakou dobu šeptalo, se stává skutečností. Založili jsme B tým mužů.

Jedná se o další z kroků, který povede k co nejlepší adaptaci našich odchovanců do mužského fotbalu. Skok mezi dorosteneckou kategorií a mužským fotbalem je znatelný a to i přes skutečnost, že naši dorostenci hrají moravskoslezkou divizi, která je výbornou průpravou.

Tato sezóna se nabízela jako ideální čas k založení z několika důvodů:

* Prvním důvodem je skutečnost, že po loňské sezóně nám vyšlo 6 dorostenců o které jsme nechtěli v žádném případě přijít a posílat je hostovat do okolních celků. Po tomto ročníku budou následovat další 4 hráči a tak dále… Tito hráči budou v následujících sezónách tvořit kostru A mužstva.

*Druhý důvod je plánované rozšíření soutěží od sezóny 23/24. Jako nové družstvo musíme startovat od poslední soutěže. V letošním ročníku to bude III. třída, příští sezónu vznikne i IV. třída a postup směrem nahoru by byl zdlouhavější.

*Třetím důvodem je navázání spolupráce s celkem TJ Sokol Třeština. V tomto klubu působí velká spousta hráčů, kteří v minulosti absolvovali v našem dresu nespočet utkání a budou tak skvělými mentory pro naše mladé hráče, kteří se od nich toho mohou hodně přiučit. Velké poděkování patří všem z Třeštiny, za jejich vřelý přístup k této myšlence. My jako klub jsme rádi, že se nám daří spolupracovat s celky v naší oblasti. Perfektní spolupráce je již navázaná s Lošticemi, nyní se přidává i Třeština.

Pevně věříme, že našemu B týmu budete držet palce a v soubojích se soupeři je řádně podpoříte. Cílem pro letošní sezónu je postup do okresní přeboru. Jak již bylo zmíněno, budeme startovat ve III. třídě OFS Šumperk pod hlavičkou FK Mohelnice „B“. Naše domácí zápasy budeme hrát na hřišti v Třeštině.