Pohár z Loštic putuje do Mohelnice

A-mužstvo našeho FK Mohelnice se v sobotu na hřišti Pod borovým lesem v Lošticích zúčastnilo turnaje v rámci 7. ročníku memoriálu Miroslava Urbana a v konkurenci SK Haňovice (2. místo) a domácího SK Loštice 1923 (3. místo) obsadilo 1. místo. Turnaj se hrál systémem každý s každým na 2 x 35 minut. Do našeho prvního zápasu s Haňovicemi nastoupila zkušenější sestava, zatímco do toho druhého s domácími Lošticemi nastoupila mladší jedenáctka.

FK Mohelnice – SK Haňovice  4 : 1  (2 : 1)

Jako první se v 6. minutě prosadili hráči Haňovic, kteří využili rychlou přihrávku za naši obranu, 0 : 1. Od tohoto okamžiku však už tahali za kratší konec. V 19. minutě byl ve velkém vápně stažen Jirka Kloss, byla nařízena penalta, kterou proměnil Jarda Kožela, 1 : 1. V 32. minutě zahráli hráči Haňovic nedovolenou malou domů, byl nařízen nepřímý volný kop, který rozehrál Martin Vokoun na Jardu Koželu a ten balón napálil do šibenice, 2 : 1. V 56. minutě Roman Kuba dostal přihrávku na velké vápno, brankáře soupeře si povodil a balón zasunul doklepl do brány, 3 : 1. V 64. minutě uzavřel skóre zápasu Jarda Kožela, který si ve velkém vápně potáhl balón a přesně zamířil střelou z úhlu na zadní tyč, 4 : 1.

Úvodní sestava FK Mohelnice: Hora – Čank, Heidenreich, Hlaváč, Havlíček – Vokoun, Klimeš, Marák J., Kožela – Kloss, Schön.

SK Loštice 1923 – SK Haňovice  1 : 2  (0 : 1)

SK loštice 1923 – FK Mohelnice  2 : 3  (1 : 1)

Jako první ve 14. minutě skóroval Martin Srdýnko, který střelou po zemi na zadní tyč překonal brankáře domácích, 0 : 1. Těm se podařilo srovnat na samém konci prvního poločasu v 35. minutě, když Petr Večeř nezachytil nacentrovaný balón a jeden z hráčů domácích zakončoval do prázdné brány, 1 : 1. V 44. minutě naši rychle přenesli hru před bránu domácích a David Schön nám svojí přesnou střelou vrátil vedení, 1 : 2. V 46. minutě se nám podařilo bleskově navýšit, když Roman Kuba poslal přesnou přihrávku Milanovi Šmídovi, který už měl lehkou práci, 1 : 3. Závěr zápasu však patřil domácím, kteří v 58. minutě napálili tyč. V 66. minutě už se jim ale zadařilo, když se jeden z jejich hráčů, který dostal prostor, trefil pumelicí z 25 metrů, 2 : 3. V 68. minutě mohlo být srovnáno, ale Petr Večeř se proti zakončení jednoho z hráčů domácích ze šestnáctky vytáhl a balón lapil.

Úvodní sestava FK Mohelnice: Večeř – Marák R., Najman, Dunovský, Šváb – Srdýnko, Klimeš, Marák J., Kožela – Šmíd, Schön.