Zápasy mládeže a B-týmu: 3.2. – 4.2. 2018

B-tým: volno

Dorost: Mohelnice – Uničov U17 3:0 (1:0)

Branky: Srdýnko 2, Linhart

Sestava: Doležal – Pospíšil, Dunovský, Linhart, Václavík – Nantl, Zapletal, Mayer, Kamlar – Srdýnko, Schön – (Michal, Strupek)

Odehráli jsme první přípravné utkání proti týmu Uničova. V prvních 30 minutách na nás soupeř vletěl hodně agresivně a měl i více ze hry, ale žádnou větší šanci si nevypracoval. Pak jsme se dostali do tempa i my a hru jsme vyrovnali. První branku se podařilo vstřelit Martinovi Srdýnkovi, když dostal do běhu kolmou přihrávku od Rosťu Nantla a prostřelil na dvakrát gólmana. Poločas byl 1:0. Druhou půli jsme začali lépe a více jsme kombinovali s balónem. Druhou branku vstřelil opět Srdýnko, když se hezky uvolnil před šestnáctkou a vystřelil tvrdou ránu pod břevno, střela byla nechytatelná, gólman byl bez šance. Poslední branku v zápase vstřelil Pepa Linhart z trestného kopu. Poté jsme měli ještě několik šanci, ale gól jsme už nepřidali a tak zápas skončil 3:0.

S výsledkem jsem spokojen, ale s převedenou hrou z naší strany už tak ne, hodně jsme ztráceli balón a kazili jednoduché nahrávky. Musím přiznat, že hráči Uničova byli výborní na míči a bylo jim ho těžké sebrat. Potřebujeme dostat do sebe více klidu a bude to lepší.

Jan Vymlátil, trenér

St. Žáci: Mohelnice – Zábřeh 4:1 (1:0)

Branky: Brulík, Šmirg 3 (z toho 1 z pen.)

Sestava: Rozman (Šolc) – Urbášek (Šlehofer), Tomaščák, Dunovský (Vykydal), Šolc (Návrátil) – Bača, Soukup, Holinka – Horníček (Rigó), Vyhlídal (Šmirg), Brulík

Po čtyřech týdnech zimní přípravy jsme nastoupili k prvnímu přátelskému utkání proti vrstevníkům ze Zábřeha. V prvním poločase jsme se ujali vedení díky trefě Ondry Brulíka, když po rychlé akci a samostatném úniku překonal hostujícího gólmana. Krátce po změně stran se prosadili hosté poté, co nepovedený centr jednoho z hráčů soupeře skončil za zády Ondry Šolce. Následně jsme měli my i soupeř několik šancí a utkání jsme rozhodli v posledních 15 minutách díky hattricku Dušana Šmirga. Při prvním gólu využil naší brejkové situace a přihrávky Adama Návrátila, při druhém potrestal špatnou rozehrávku hostujícího gólmana a svůj třetí gól přidal z penalty v samotném závěru zápasu.

Po prvním přípravném zápase jsem spokojený zejména s nasazením našich hráčů v utkání a za snahu plnit jednotlivé prvky našeho herního systému, na kterém budeme přes zimní přípravu dále pracovat. V zápase se střídaly lepší pasáže s horšími, což bylo jednak způsobeno tím, že jsme během zápasu několikrát střídali a měnili hráče na jednotlivých postech, které jim nejsou úplně vlastní. Současně za nás v tomto zápase poprvé nastoupili i Dušan Šmirg (Loštice), Adam Navrátil a Tomáš Rigó (oba Zvole) kteří s námi absolvují určitou část zimní přípravy.

Petr Večeř, trenér

Příští zápasy:

B-tým: Svitavy U19 – Neděle 11.2.   – 11:00 UMTRA Mohelnice

Dorost: Svitavy U17 – Neděle 11.2.   – 13:00 UMTRA Mohelnice

St. žáci: Uničov U14 – Čtvrtek 8.2.   – 16:30 UMTRA Mohelnice

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *