Béčko v Jedlí zvládlo roli favorita

TJ Sokol Jedlí – FK Mohelnice B  1 : 9  (0 : 4)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 1. kola III. třídy okresu Šumperk s týmem TJ Sokol Jedlí v poměru 9 : 1. Náš tým tak bezezbytku zvládl očekávanou roli favorita. Na druhou stranu můžeme říct, že domácí na velmi těžkém terénu předvedli velmi sympatický výkon, nebáli se hrát fotbal, vytvořili si několik slibných šancí a tu poslední korunovali čestným úspěchem. A byli to právě domácí, kteří si vytvořili první šanci. V 2. minutě po faulu před naším velkým vápnem se k nařízenému přímému kopu postavil Pařízek, vystřelil přímo na naši bránu, balón na nerovném terénu skočil a Lukáš Doležal, který hájil naši bránu po celý zápas, měl co dělat, aby balón vytěsnil. V 11. minutě jsme dali první gól, když akci na několik doteků rozjel Jihe Zhang, který přihrál do velkého vápna po zemi na zcela volného Zhejiana Xi, který trefil tyčku. Balón se ale odrazil od brankáře domácích Zemana, který ztratil orientaci, zpět do hry a Yang Guicheng mohl pohodlně doklepnout, 0 : 1. V 13. minutě domácí rozehráli další přímý kop a Lukáš Doležal tentokrát pokus Kaplánka s přehledem vyboxoval. V 20. minutě jsme naše vedení zvýšili, když Kamil Šváb rozehrál rohový kop na zadní tyč, kam si naběhl Martin Srdýnko, od kterého i s pomocí teče jednoho z hráčů domácích balón doputoval do sítě, 0 : 2. V dalších minutách svoje velké šance nevyužili Dan Obšil a Jihe Zhang. V 32. minutě se v závaru před naší bránou nejlépe zorientoval Žváček, který z dobré pozice naši bránu přestřelil. V 33. minutě to bylo ještě veselejší, když Jihe Zhang nacentroval od lajny na malé vápno, kde Martin Pagáč dotíral na Zemana, kterému tak balón vypadl z rukou, a Kirils Grigorovs, který byl ve správný čas na správném místě, tak mohl dávat do prázdné, 0 : 3. Účet prvního poločasu v 36. minutě uzavřel Jihe Zhang, který z přímého kopu vymetl prostor u přední tyče brány domácích, 0 : 4.

I druhý poločas se nesl v duchu naší jasné převahy. V 48. minutě mohl dát po rozehraném rohovém kopu gól Yang Guicheng. V 49. minutě se nám už gól dát podařilo, když se Jihe Zhang utrhl s Martinem Pagáčem do úniku, Martin přihrál do druhé vlny na Yanga Guichenga, který Zemana tvrdou střelou propálil, 0 : 5. V 52. minutě jsme si připsali další zářez, když Lukáš Doležal vykopl balón přesně do běhu po lajně Martinovi Srdýnkovi, který nacentroval přes velké vápno na zadní tyč brány domácích a Zhenjian Xi balón dorazil do brány, 0 : 6. V 57. minutě se na druhé straně osmělil i o přestávce střídající Prokop, ale Lukáš Doležal jeho střelu vytáhl. V 62. minutě Jihe Zhang pronikl do velkého vápna domácích, nasadil dvěma obráncům kličku a pěkně to nachystal Martinovi Srdýnkovi, který už měl se zakončením lehkou práci, 0 : 7. V 65. minutě Zeman předvedl skvělý zákrok proti střele Martina Pagáče, která z dobrých 25 metrů šla pod břevno brány domácích. V 77. minutě se opět prosadil Martin Srdýnko, když u lajny vybojoval balón, seběhl s ním do velkého vápna a přesnou střelou po zemi na zadní tyč se mu podařilo Zemana, který šel proti němu na zem, obstřelit, 0 : 8. V 85. minutě Kirils Grigorovs narazil balón Martinovi Srdýnkovi, ten přihrál před bránu domácích Radkovi Vašatovi, který také zakončil přesně, 0 : 9. Tečku za zápasem v 88. minutě napsal velmi dobře hrající Prokop, kterého si naše obrana nepohlídala, ten přesně zacílil na protilehlou tyč, a vstřelil tak čestný gól domácích, 1 : 9. A protože se už potom nic důležitého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 9 : 1. Zároveň se jednalo o poslední zápas našeho B-mužstva v tomto roce. OFS Šumperk totiž rozhodl o tom, že se 14. kolo III. třídy mužů okresu Šumperk původně plánované na příští víkend 11. a 12. listopadu již neodehraje a uskuteční se v termínu 24. a 25. března 2018. Na další zápas našeho B-mužstva se tak můžeme těšit v neděli 25. března 2018, kdy na našem Městském stadionu v Mohelnici od 15:00 přivítáme právě tým TJ Sokol Jedlí.

Roman Kuba, trenér našeho B-mužstva, nám po zápase řekl: „Dnešní zápas byl na podzim náš poslední a jsem rád, že jsme ho s přehledem zvládli. Do sezóny jsme nastupovali s tím, že bychom chtěli, aby naše B-mužstvo a tým dorostenců hrály o postup do vyšších soutěží. U B-mužstva tento cíl zatím plníme na výbornou. U týmu dorostenců nás mrzí dva až tři zápasy, které jsme výsledkově nezvládli. Ale i tak máme slušnou výchozí pozici, abychom se s týmem dorostenců mohli na jaře porvat o umístění zajišťující postup. Kluky musím pochválit za přístup k tréninkům. Někteří z nich totiž museli za víkend absolvovat dva zápasy. Zároveň musím poděkovat i hráčům A-mužstva, kteří nám v některých zápasech pomohli.“

Góly: 88. Prokop Štěpán – 11. Guicheng Yang, 20. Srdýnko Martin, 33. Grigorovs Kirils, 36. Zhang Jihe, 49. Guicheng Yang, 52. Xi Zhejian, 62. Srdýnko Martin, 77. Srdýnko Martin, 85. Vašata Radek.
Sestava FK Mohelnice B: Doležal – Šváb (61. Linhart), Čank, Obšil, Zeman – Srdýnko, Grigorovs, Zhang, Xi (61. Mayer) – Guicheng – Pagáč (72. Vašata).

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *