Dorostenci v prvním zápase sezóny přehráli Olšany

FK Mohelnice – TJ Olšany u Prostějova  3 : 1  (0 : 1)

Dorostenci zvítězili v domácím zápase 3. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s dorostenci TJ Olšany u Prostějova v poměru 3 : 1. Co se týče hodnocení průběhu zápasu, můžeme říct, že naši kluci byli v průběhu prvního poločasu jednoznačně lepší, ale svoje šance neproměňovali. Naopak hosté měli jenom jednu střelu na naši bránu, ze které padl gól. Začátek druhého poločasu z naší strany nebyl příliš povedený, protože v něm skřípala souhra. Potom ale naši kluci přidali na důrazu a zvrátili skóre zápasu na naši stranu. Teď ale k zápasu samotnému. Od jeho začátku jsme byli aktivnější. V 7. minutě Patrik Zapletal vypálil nad bránu hostů. V 14. minutě František Mayer obešel dva protihráče, nacentroval do velkého vápna na Davida Schöna, který trefil břevno brány hostů. V 17. minutě Honza Kamlar načechral balón na hlavu Davida Schöna, který dal těsně vedle. V 18. minutě opět spolupráce Honzy a Davida, když Honza přihrál po zemi na malé vápno, brankář hostů ale stačil včas vyběhnout, a tak Davidovo zakončení z bezprostřední blízkosti vykryl. V 27. minutě nacentroval do velkého vápna hostů Miloš Pospíšil, našel Davida Schöna, který hlavou opět minul. V 32. minutě se jako blesk z čistého nebe dočkali hosté vedení. Naši faulovali na své polovině, Krpec napálil balón z dobrých 35 metrů přímo na naši bránu, ten přeletěl Lukáše Doležala a bylo to 0 : 1. V 39. minutě to ze stejné vzdálenosti zkusil i Patrik Zapletal, ale zamířil nad bránu hostů. V 40. a 44. minutě jsme si vytvořili dvě gólovky po rohových kopech Rosti Nantla. Na ten první si naskočil Lukáš Dunovský a do toho druhého šel hlavou David Schön, ale ani on bránu hostů ve vyložené pozici netrefil.

V prvních 15 minutách druhého poločasu pěkný fotbal zůstal někde v kabinách. Naši se snažili trpělivě kombinovat, ale přestalo se jim dařit. Později ale přidali důraz a začalo to nést úspěchy. V 64. minutě se naši hráči procpali před bránu hostů, Tomáš Kubíček vystřelil prudce na zadní tyč, brankář hostů odvrátil balón proti noze Davida Schöna a ten z dorážky srovnal na 1 : 1. V 68. minutě zadáci hostů nechali prostor pro zakončení Davidu Schönovi, který se nerozpakoval, vystřelil na bránu hostů a bylo to 2 : 1. V 72. minutě jsme rozehráli rohový kop, k odraženému balónu se dostal Honza Malík, vystřelil, ale jeho prudká střela si cíl nenašla. V 73. minutě potom vznikl závar před bránou hostů, ale ani jeden z našich hráčů se nedokázal zorientovat a zakončit. V 76. minutě v další ojedinělé šanci hostů směřoval za nakopnutým balónem z nařízeného faulu jeden z jejich hráčů, ale balón mu v rozhodující chvíli utekl. V 84. minutě se do velkého vápna hostů prosmýkl Kuba Václavík, ale ani on si balón v zakončení ideálně nesrovnal. V 85. minutě padl poslední gól zápasu, když Ondra Brulík napadl rozehrávku hostů a sebral jim balón. Potom si zběhl do velkého vápna a střelou po zemi na zadní tyč brankáře hostů pořádně protáhl, na odražený balón si opět počkal David Schön a dal do prázdné na konečných 3 : 1.

Jan Vymlátil, trenér našeho dorostu, nám po zápase řekl: „Dnes musím všechny hráče pochválit za nasazení. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, ale dostali jsme smolný gól. Po přestávce naše hra vázla, ale potom jsme přidali na důrazu, dali tři góly a zaslouženě zvítězili.“

Sestava FK Mohelnice: Doležal – Zapletal, Pospíšil, Dunovský, Kamlar – Václavík, Malík, Nantl, Mayer – Schön, Kubíček. Střídali: Šváb, Soukup, Bača, Brulík.

Odkaz na fotky ze zápasu (foto Michal Mayer)

FK Mohelnice – TJ Sokol Olšany, zápas 3. kola Krajského přeboru dorostenců Olomouckého kraje, Mohelnice sobota 19. 8. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *