Béčko a dorostenci zvítězili s béčkem Leštiny

FK Mohelnice B a dorostenci – TJ Sokol Leština B  4 : 1  (2 : 0)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice s podporou dorostenců zvítězilo v domácím generálním přípravném zápase s B-mužstvem TJ Sokol Leština v poměru 4 : 1. Velice pěkná návštěva cca 100 diváků mohla v nedělním slunečném odpoledni na Městském stadionu v Mohelnici vidět zápas, ve kterém byl náš tým viditelně lepším a zaslouženě zvítězil. Do prvního poločasu nastoupili hráči, kteří budou v následující sezóně tvořit základ B-mužstva, a ve druhém poločasu nastoupili hráči, kteří budou v týmu našich dorostenců. Za B-mužstvo v prvním poločase nastoupili dva čínští hráči, kteří jsou v našem klubu na stáži a kteří si říkají Jenny a Tien. I přes to, že jsme v něm byli viditelněji lepší, zápas otevřela veliká šance hostů, když se jeden z jejich hráčů skrz naši defenzívu dostal až do velkého vápna, odkud vystřelil po zemi, ale jeho pokus dobrým zákrokem zlikvidoval Lukáš Doležal. Potom už měli starosti hosté. V 10. minutě po rychlé akci našeho týmu skóroval Martin Pagáč, 1 : 0. A tento pán o sobě dával výrazně vědět po celý první poločas. O chvíli později v 11. minutě Kuba Svoboda poslal přesným pasem do úniku Kamila Švába, který dopílil až do velkého vápna hostů. Odtud vystřelil, ale jenom slabě a doprostřed brány, a tak brankář hostů neměl sebemenší problém. V 12. minutě nám poněkud zaskřípala rozehrávka, a proto musel celou situaci rázným odkopem na roh utnout Honza Coufal. V 27. minutě byl na polovině hostů faulován Dan Obšil. Naši rozehráli balón vzduchem na Honzu Kamlara, ten odhlavičkoval na zadní tyč, kam si zaběhl Jenny, ale hlavou prázdnou bránu hostů přestřelil. V 28. minutě jsme se ale dočkali zvýšení vedení, když Kuba Svoboda přihrál na hranici velkého vápna na Martina Pagáče, který přetlačil jednoho z obránců hostů, vystřelil a jeho jedovatá skákavá střela zapadla do brány, 2 : 0. V 37. minutě na hranici velkého vápna Martin Pagáč nasadil obráncům hostů několik kliček, a tak šel zákonitě k zemi. K nařízenému přímému kopu se postavil Tien, vystřelil přesně k tyči, ale jeho pokus brankář hostů vytáhl. V 43. minutě byl před velkým vápnem hostů opět faulován Martin Pagáč. K přímému kopu se tentokrát postavil Kuba Svoboda a pochodil naprosto stejně jako několik minut před ním Tien, když jeho střelu na přední tyč brankář hostů opět vytěsnil.

Prvních 15 minut druhého poločasu nic až tak zajímavého nepřineslo. Až v 61. minutě naši propadli ve středním pásmu a byl z toho průnik dvou hráčů hostů do našeho velkého vápna. Jeden z nich přepadl přes našeho vyběhnutého Lukáše Doležala, což sudí posoudil jako nedovolený zákrok a byla z toho penalta. Tu jeden z hráčů hostů střelou doprostřed brány s přehledem proměnil, 2 : 1. V 62. minutě proletěl velkým vápnem hostů nebezpečný centr Kuby Václavíka ze strany. V 71. minutě jsme dali další gól, když Tomáš Kubíček převzal kolmici po zemi, ve velkém vápnu hostů se otočil s balónem, přihrál na zcela volného Davida Schöna, který zavěsil do prázdné brány, 3 : 1. V 78. minutě předvedl fotbalovou lahůdku Kuba Václavík, který si položil jednoho z obránců a přesným zapadáčkem překonal i brankáře hostů, 4 : 1. V 80. minutě se do poslední šance dostali i hosté, kteří se probili do našeho velkého vápna, odkud jeden z jejich hráčů ve vyložené pozici naši bránu přestřelil. V 86. minutě naši rozběhli akci po lajně, Tomáš Kubíček nacentroval po lajně před bránu hostů, kterou Kuba Svoboda z voleje přepálil. V 90. minutě potom vypálil nad bránu hostů i David Schön. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 4 : 1.

Roman Kuba, trenér našich dorostenců, nám po zápase řekl: „Zápas byl rozdělen na dva poločasy. V prvním hráli převážně kluci, co by měli nastupovat za B-tým a v druhém dorostenci. B-tým a dorostenci trénují dohromady, protože věkem jsou ještě všichni v kategorii dorost. Věkem muži jsou jen Martin Pagáč, Dan Obšil, Radek Vašata a dva kluci z Číny, kteří tu trénují, ale ještě nemají udělanou registraci. Co se týče hodnocení zápasu, v první radě musím říct, že kluci jsou ještě mladí a z mužským fotbalem se teď střetávají poprvé. Pro většinu z nich je to tedy velká neznámá. Kluci poznávají, že mládežnický a mužský fotbal jsou úplně o něčem jiném. Je na nich vidět vetší nervozita, ale musím o klucích říct, že jsou šikovní a pracovití. Na druhou stranu je ale i hodně věcí, ve kterých se musí zlepšit. Největší nedostatky vidím v taktice a v komunikaci na hřišti. Ale opakuji, vše je spojené s jejich věkem. V přípravných zápasech není výsledek na prvním miste. Kluci dnes jednoznačně vyhráli, ale nám jde spíše o to, jakou předvádíme hru. Chtěli bychom, aby se líbila nám trenérům a hlavně fanouškům. V sobotu začíná ostrá prověrka a my všichni společně věříme, že do ní vstoupíme úspěšně.“

Sestava FK Mohelnice: 1. poločas: Doležal – Šváb, Coufal, Pospíšil, Kamlar – Tien, Svoboda, Obšil, Petruška – Pagáč, Jenny. 2. poločas: Doležal – Linhart, Coufal, Pospíšil, Mayer – Šincl, Nantl, Svoboda, Václavík – Schön, Kubíček.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *