FK Mohelnice má nové vedení

Na konci měsíce května 2017 proběhla valná hromada klubu, jejímž hlavním bodem programu byla volba výkonného výboru klubu pro volební období 2017 – 2020. Jak již byli příznivci kopané informováni prostřednictvím médií, dosavadní předseda klubu David Crha se rozhodl nekandidovat do vedení klubu, takže po již dřívějším odchodu Jiřího Rouska se jednalo o další významné rozhodnutí, které má vliv na další chod klubu. Podle platných stanov se po volbě nového výkonného výboru (valná hromada volí pouze členy výkonného výboru nikoliv obsazení jeho statutárních orgánů) sešel nový výbor na svém ustavujícím jednání, které mělo rozhodnout o novém předsedovi klubu, jeho místopředsedech a dalším obsazení důležitých funkcí pro další chod klubu. Po třech jednáních se výbor FK Mohelnice jednomyslně shodl na této podobě vedení klubu pro nadcházející období:

Předseda klubu     Igor Machálek

1.místopředseda   Aleš Heidenreich

2.místopředseda   Jiří Srdýnko

Sekretář                  Libor Doležal

Pokladník               Josef Sládek

Členové                   Josef Linhart, Erik Kappel, Miloš Růžička

Před vedením klubu nyní stojí úkol stabilizovat klub společně s hlavními partnery, kterými zůstávají město Mohelnice a dva místní podnikatelské subjekty, společnost Poltrade a Futurpol. S pomocí těchto partnerů chce vedení klubu dále usilovat o účast mužstva dospělých v Moravskoslezské fotbalové lize a o rozvoj mládežnické kopané, která je důležitá pro jeho další budoucnost. V průběhu podzimní části budou probíhat jednání za účelem získání dalších možných partnerů pro zajištění finanční stability klubu. Prvním krokem, který nový výbor musel udělat, bylo odeslání přihlášek svých týmů do soutěžního ročníku 2017/2018. FK Mohelnice bude v příštím soutěžním ročníku působit v následujících fotbalových soutěžích:

A-mužstvo dospělých            MSFL (Moravskoslezská fotbalová liga)

B-mužstvo dospělých            III. třída

Dorost                                      Krajský přebor

Mladší a starší žáci                Krajský přebor

Mladší a starší přípravka     Okresní přebor

Vedení klubu tedy rozhodlo o opětovném založení B-mužstva dospělých, které bude začínat své sportovní působení v nejnižší fotbalové soutěži. Vedla nás k tomu zejména ta skutečnost, že v současnosti klub disponuje větším počtem hráčů dorosteneckého věku, pro které bychom neměli možnost jejich dalšího hráčského uplatnění v klubu. Byli bychom rádi, kdyby pokračovali v mohelnickém dresu i v dalších letech bez nutnosti je vysílat na hostování do klubů, které by nemohly garantovat jejich další sportovní růst. Doufáme, že tento krok ocení i mohelničtí fanoušci, kteří budou moci navštěvovat jejich zápasy na mohelnickém stadionu a budou svědky zajímavých místních derby utkání. Sportovním vedením klubu byl pověřen Jiří Srdýnko, jehož úkolem je nyní ustanovit realizační týmy všech mužstev klubu a zajistit jejich co nejvyšší sportovní výkonnost ve fotbalových soutěžích. O složení realizačních týmů a změnách v kádru A-mužstva dospělých Vás budeme informovat v příštích dnech. Letní příprava A-mužstva bude zahájena v pondělí 10. července 2017.

Informace poskytl Igor Machálek, předseda FK Mohelnice, z. s.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *