Výhra nad Ústím se zrodila v prvním poločase

FK Mohelnice – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí  3 : 2  (3 : 0)

Do sestavy našeho mužstva se po absenci v minulém týdnu vrátili Roman Kuba, Jarda Kožela a Milan Šmíd, Lukáš Hapal by se po zlomenině palce na ruce měl do tréninku vrátit příští týden a kromě dlouhodobých marodů Ondry Kopy a Milana Dokoupila scházeli ještě Vlasta Fiala a zraněný Kuba Svoboda. Zhruba po 15 minutách dnešního zápasu odstoupil Martin Bzirský, který si znovu zranil koleno. V týmu jsou na zkoušku dva noví hráči – Dominik Mica z Valašského Meziříčí a Viktor Holešínský z HFK Olomouc, oba ročník 1997.

Byl to zápas dvou poločasů, v tom prvním jsme soupeře přehrávali presingem, dostupováním hráčů a z toho pramenícími zisky balonů. I když i hosté měli v první půli 3 velké šance. První, když se po nákopu za obranu hráč  hostů s míčem otočil, nahrál ke středu šestnáctky, odkud jeho spoluhráč trefil břevno. Na druhé straně po průniku po pravé straně, zaseknutí obránce a navedení míče ke středu šestnáctky trefil tyč Martin Vokoun. Další šanci si vytvořili hosté, kdy po centru zleva se k hlavičce dostal neobsazený hráč, ale minul. Vedení jsme se ujali po dorážce Milana Olejníka, na 2 : 0 o chvíli později zvýšil Martin Vokoun po přihrávce pod sebe z levé strany od Davida Bači. Hosté poté měli ještě jednu velkou šanci, kdy po odkopu hostů chyboval Filip Markovič, ale náš golman hostujícího hráče vychytal. Krátce na to Kuba Heidenreich přihrál po levé lajně Dominikovi Micovi, ten balon poslal kolem obránce na Milana Olejníka, který zleva postupoval sám na brankáře a prostřelil ho střelou ke vzdálenější tyči. Poté měl ještě šanci Honza Fišara, když hlavičkoval po rohu Kuby Heidenreicha ve velké šanci pouze do rukavic hostujícího gólmana.

Ve druhé půli do hry postupně přišli Holešínský, Kožela a Šmíd. Ta byla z naší strany mnohem horší než ta první. Hosté hned na začátku snížili na 1 : 3 a dostali se víc do hry. Z naší hry se postupně vytrácela rychlá kombinace, napadání, a i když jsme o něco víc drželi balon, k velkým šancím to nevedlo. Tu měl až David Bača, ale gólman hostů zasáhl. Filip Markovič poté zahrál ve vápně rukou a hosté z penalty snížili na rozdíl jednoho gólu. Ale do konce zápasu si kromě jedné střely kousek vedle pravé tyče vážnější možnost nevytvořili, a tak zápas skončil naším vítězstvím 3 : 2.

Jaroslav Rolinek (Šumperský deník): „S první půlí jsem byl moc spokojený, dostávali jsme se do šancí, tři z nich pak proměnili, další tři čtyři možnosti jsme nedali, zkrátka měli jsme navrch. Mrzí mě, že druhý poločas jsme trochu odflákli, přestali jsme hrát, soupeř využil dvou našich zaváhání v obraně a v závěru jsme se tedy nakonec museli strachovat o výsledek.“

Sestava FK Mohelnice: Hora – Knýř, Kuba, Markovič, Heidenreich – Fišara, Bača – Vokoun (Holešínský), Bzirský (Pinkava), Mica (Kožela) – Olejník (Šmíd)

Odkaz na fotky ze zápasu (made by Bedřa)

SAM_8506

FK Mohelnice – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, přípravný zápas, Mohelnice 25. 2. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *