Roman Sedláček hodnotí podzim

Před poslední fotbalovou sobotou 12. listopadu a posledním fotbalovým zápasem našeho mužstva před zimní přestávkou senior klubu Jan Hledík položil několik otázek trenérovi Romanovi Sedláčkovi týkající se hodnocení podzimu.

Jak bys hodnotil poslední zápasy?
Máme za sebou další dvě kola podzimní části ligy. Nejprve jsme ztratili doma dva body s Hulínem, když jsme jen remizovali 2 : 2 a to jsme byli ještě rádi, že jsme ten jeden bod uhráli. Do Olomouce se Sigmou B jsme jeli s obavami, neboť jejich áčko nehrálo a věděli jsme, že budou posíleni. Prohráli jsme 0 : 2, ale všeobecně jsme posuzovali náš výkon jako dobrý a domácí body získali se značnou dávkou štěstí.

Odehráli jsme 15 utkání z podzimní části sezony. Jak hodnotíš jednotlivé etapy?
Celkově jsem zklamán tím, že máme tak málo bodů. Nejvíce se na tom podepsal začátek sezony, kdy jsme po pěti utkáních získali jen dva body. Bylo to podmíněno vnitřními problémy, o nichž se nechci více zmiňovat. Jsem přesvědčen, že mužstvo mělo na víc a samo se připravilo o to hrát na špici ligy. Za další období se situace přeci jen zlepšila a musím klukům poděkovat za to, že se vzchopili a přesto, že nás opět postihlo několik zranění, ukázali charakter, kterým jsme se dotlačili bodově ke středu tabulky. Pokud bychom byli úspěšní i v posledním již předehrávaném zápase, mohli bychom být spokojeni.

Musím ale konstatovat, že loni po podzimu jsme na tom díky mnoha remízám byli hůř, než letos.
Ono se to ve skutečnosti opakuje. Mám dojem, že si někteří stále neuvědomují, že třetí liga je náročná soutěž a nelze některou její část brát na lehkou váhu. Měli by si uvědomit, že hrát tak vysoko chce trvale velkou zodpovědnost a brát vážně nejen zápasy, ale třeba i jejich jednotlivé části. Takže musím dodat: sami jsme si to zavařili, dostávali jsme se z toho těžko, jsem rád, že se nám to podařilo, takže musím hráčům poděkovat za to, že jejich výkony nakonec byly kvalitní a těch bodů máme alespoň tolik.

Když tedy pomineme ten začátek, ve kterých utkáních jsi byl s s výkonem mužstva nejvíce spokojen?
Dá se říci, že jsme mnoho dalších utkání odehráli ve vysokém tempu. Výborný zápas jsme odehráli s Petřkovicemi, kdy to byl kvalitní výkon oboustranně. S hrou jsem byl spokojen i s utkáními venku. Dobře zahráli kluci proti zlínskému a slováckému béčku, i na Sigmě, kde jsme to nedokázali přetavit v bodový zisk. Tím, že se začátek na tom nejvíce podepsal, nejsme tak vysoko v tabulce, jak bychom si to výkonem zasloužili.

Jak hodnotíš jednotlivé hráče?
Nepochybně nás nejvíce podržel brankář Jakub Hora. To byl největší tahoun, za celou podzimní část neudělal žádnou velkou chybu. Nedostal žádný laciný gól. Jako další tahouny bych označil Heidenreicha, Baču, Fišaru, Hapala, musíme být spokojeni i se Surzynem, Markovičem, kteří jako hodně mladí kluci nám pomohli k dobrým výkonům. Škoda, že nemohl odehrát všechna utkání Míša Kovář, který, když nastoupil, tak to mužstvo nepochybně cítilo, že nám pomáhá svojí zkušeností a vykrýváním prostorů. Luboš Pinkava, který již pravidelně netrénoval, když ho bylo potřeba, tak bylo znát, že zápas odmakal, odjezdil a také jemu je třeba poděkovat. Musíme ale brát v úvahu, že Kovář a Pinkava již mají dohromady 86 let a bude třeba připravit omlazení týmu.

Jak hodnotíš výkony našich soupeřů v MSFL?
Už jsem říkal, že na mně udělaly velký dojem Petřkovice. Jinak každé mužstvo má v kádru opory, které jim tvoří hru. Sigma, Slovácko, Zlín v případě možností nasazuje až šest hráčů, kteří startují i za jejich A mužstva. Ač je těžké proti nim hrát, tak přesto jsme s nimi obstáli, i když to vždy nebylo znát na bodovém zisku. Jinak konstatuji, že potenciál je i v našem mužstvu a záleží na všech, jak je dokáže využít.

Včera jsem zpovídal Petra Strupka, který mi řekl, že občas nahlédneš na utkání dorostu. Máš dojem, že tam jsou kluci, kteří jako Svoboda mohou posílit naše mužstvo?
Jsem přesvědčen, že tam jsou kluci, kteří mají na to, aby zvyšovali svůj výkon. Na lavičce a pár minut ve hře jsem dal příležitost i Rozypalovi a Srdýnkovi.

Jakou máš úvahu o zimní přípravě?
Mám smlouvu do konce roku, nevím, jak proběhnou další jednání. Zatím jsme se dohodli s vedením, že je třeba vytáhnout mužstvo z počátečního marasmu. To další záleží na jednání po posledním zápase podzimu.

Díky Romane nejen za současnou sezonu, ale za všechna ta léta, co jsi u nás strávil. Doufám, že tento náš rozhovor nebude poslední.

Otázky pokládal Jan Hledík a odpovídal na ně Roman Sedláček.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *