Smolná remíza s Vyškovem

FK Mohelnice – MFK Vyškov  1 : 1  (0 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo v domácím zápase 11. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem MFK Vyškov v poměru 1 : 1. O včerejším zápase jistě můžeme říct, že náš tým se více tlačil do brány soupeře, přičemž ten svoji hru založil na nebezpečných brejcích. Ve druhém poločase jsme se trochu se štěstím dostali do vedení, o které jsme ale v doslova poslední minutě zápasu přišli. Špatnou zprávou je i svalové zranění kapitána Romana Kuby, který musel už v 19. minutě zápasu střídat. Hned v 1. minutě hosté udělali hráči hostů chybu v rozehrávce, kterou vystihl Lukáš Hapal, vydal se směrem k bráně, byl ale faulovaný. Sudí nařídil přímý kop, ke kterému se postavil Kuba Heidenreich, který ale zamířil nad bránu hostů. V 6. minutě po rohovém kopu měl gól na hlavě Krejčí, jeho hlavičku z malého vápna se naštěstí našim hráčům podařilo vytěsnit. V 10. minutě se Novotný při útoku rozbil o Kubu Heidenreicha, který přihrál do úniku Martinu Bzirskému, ten se dostal do velkého vápna, nacentroval na zadní tyč přesně na hlavičku Milanu Olejníkovi, který zamířil k tyči, ale brankář hostů Klimeš se stačil vrátit. V 13. minutě se do našeho velkého vápna dostal Sečkář, jehož centr z úhlu na bránu Kuba Hora vytěsnil. V 15. minutě Honza Fišara našel dlouhým pasem Milana Olejníka, který z první vypálil na bránu, Klimeš byl ale i tentokrát pozorný a jeho pokus chytil. V 15. minutě pěknou kombinací rozebrali obranu hostů Michal Surzyn, David Bača a Lukáš Hapal, který zakončoval do brány, ale bohužel z ofsajdu. V 36. minutě se hostům podařilo odvrátit náš rohový kop, do úprku se vydal Přerovský, který přihrál na Sečkáře, jehož dobrým obranným zákrokem zezadu připravil o balón Martin Bzirský. V 37. minutě Nehyba narazil balón Kirschnerovi, jehož střelecký pokus šel hodně mimo naši bránu. Ačkoliv ke konci prvního poločasu hosté začali náš tým přehrávat, naši bránu už výrazně neohrozili.

V 52. minutě se hosté usadili v prostoru před naším velkým vápnem, přes které přeletělo několik velmi nepříjemných centrů. V 60. minutě nacentroval do velkého vápna hostů Kuba Heidenreich, hostům se dvěma hlavičkami podařilo balón vytěsnit, odrazil se však ke zcela volnému Michalovi Surzynovi, kterému to sedlo náramně a z dobrých 25 metrů jen o kousek bránu minul. V 62. minutě Kuba Heidenreich přihrávkou uvolnil Davida Baču, jehož balón pod sebe na malé vápno se od jednoho z hráčů hostů odrazil. V 66. minutě po faulu Sečkář rozehrál standardku, kterou naši hráči odvrátili, k odraženému balónu se ale dostal Lahodný, který nacentroval zpátky před naši bránu přesně na Přerovského, který se dostal za obranu, ale balón hlavou v záklonu ideálně netrefil. V 68. minutě ve velkém vápnu hostů přistál balón na nohu nejprve Davidovi Bačovi, který vypálil mimo bránu, a hned potom Martinu Bzirskému, jehož střelu na přední tyč Klimeš vytěsnil. V 70. minutě se už ale zadařilo, když se Martinovi ve spolupráci s Lukášem Hapalem podařilo uniknout po straně, nacentroval na velké vápno, odkud chtěl balón odklidit před nabíhajícím Martinem Vokounem Nehyba. Nehybův zásah však způsobil, že se balón odrazil na bránu, Klimeš si s ním vůbec neporadil, vyrazil jej na hlavu Martina Vokouna a od něj balón zapadl do brány, 1 : 0. V 82. minutě hosté zaútočili na naše velké vápno, Lahodný udělal prostor a přihrál Kirschnerovi, jehož střelecký pokus šel hodně mimo. V 84. minutě do našeho velkého vápna pronikl Novotný, který se z úhlu snažil přihrát po zemi do druhé vlny na malé vápno, Kuba Hora se ale dokázal pro balón natáhnout. V 89. minutě potom Kubu Horu prudkou střelou na zadní tyč protáhl Přerovský. V posledních minutách hosté hráli na vysoké riziko, kdy se do hry na naší polovině zapojil i Klimeš. Našim se však druhý gól do prázdné brány nepodařilo dát. V 91. minutě se hostům podařilo srovnat, když po faulu na naší polovině Hodinář rozehrál do velkého vápna, kde v přímém souboji Klimeš Kubu Horu srazil, nekrytý balón doskákal na nohu Sečkáře, který dorážkou vyrovnal, 1 : 1. Hlavní sudí gól uznal, a protože ihned poté zápas ukončil, ten skončil remízou v poměru 1 : 1.

Roman Sedláček, trenér našeho mužstva, nám po zápase řekl: „V dnešním zápase nebyl náš výkon takový jako v těch předchozích. Chyběla nám vyšší rychlost a vyšší agresivita. Možná se na výkonu projevil i ne zcela ideální zdravotní stav některých hráčů. Vůbec neřeším, jestli se hosté v poslední minutě v našem velkém vápnu dopustili faulu. My jsme konec zápasu, ve kterém jsme se se štěstím dostali do vedení, měli dohrát jinak. Nemůže se stát, abychom soupeři v posledních minutách nabídli možnost zahrávat na naší polovině standardky. I přes to musím říct, že hráči určitě zápas odpracovali. Bohužel jsme jej ale nedokázali dovést do vítězného konce. Co jsme ztratili dnes, musíme se pokusit získat v příštím venkovním zápase v Otrokovicích a ze zbývajících podzimních zápasů získat co nejvíce bodů.

Góly: 69. Vokoun – 91. Sečkář. Rozhodčí: Gasnárek – Dohnálek, Drozdy. ŽK: 33. Markovič, 66. Heidenreich, 73. Vokoun, 89. Marák, 90. Hapal, 90. Hora – 1. Krejčí, 61. Kirschner, 58. Krejčí. Diváci: 240.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Markovič, Surzyn, Kuba (19. Fiala), Pinkava, Fišara, Hapal, Heidenreich, Bača, Olejník (62. Vokoun), Bzirský (88. Marák). Trenér: Roman Sedláček
Sestava MFK Vyškov: Klimeš – Hodinář, Nehyba (85. Rozehnal), Přerovský, Sečkář, Kirschner, Lahodný, Krejčí, Lička, Novotný, Němeček (88. Němeček).

Odkaz na video ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – MFK Vyškov, 11. kolo Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 15. 10. 2016

Odkaz na fotky ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

img_0143

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *