Tři body s Líšní po napínavém konci

FK Mohelnice – SK Líšeň  2 : 1  (0 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 15. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem SK Líšeň v poměru 2 : 1. A kdo včera odpoledne na Městský stadion přišel, ten se rozhodně nenudil, protože mohl po 85 minut zápasu vidět jasnou převahu našich s mnoha šancemi a dvěma vstřelenými góly a posledních několik minut v režii hostů, které náš tým nechal nadechnout a dal jim příležitost dokonce srovnat. Díky našemu brankáři Kubovi Horovi, který náš tým podržel, se to však hostům nepodařilo, a můžeme si tak připsat první podzimní vítězství. Nepříjemnou zprávou je zranění Ondry Kopy, který musel nuceně střídat už v 8. minutě zápasu. Zápas se od samého počátku nesl v duchu tlaku našeho týmu na šestnáctku hostů. V 3. minutě David Bača rozehrál rohový kop, k hlavičce se dostal Vlasta Fiala, jehož pokus brankář hostů Zrzavý chytil. V 9. minutě potom velkým vápnem hostů prosvištěl nebezpečný centr Martina Bzirského. V 5. minutě Vlasta Fiala našel přesným pasem Lukáše Hapala, který zpracoval balón hrudníkem pro Martina Vokouna, ten se do něho opřel, zamířil do spojnice a Zrzavý se musel pořádně protáhnout, aby balón vyrazil. V 10. minutě jsme si vypracovali další velkou šanci, když se Roman Kuba hlavou položil do přesného centru, ale místo brány hostů trefil Lukáše Hapala. V 13. minutě David Bača rozehrál rohový kop na zadní tyč, kde číhal Michal Kovář, jehož chytrou hlavičku, která padala přes něj, Zrzavý jenom s velikými problémy vyškrábl. Hosté, kteří spoléhali na protiútoky, se osmělili až v 26. minutě, když Hanuš vystřelil hodně mimo naší brány. Potom hra poněkud ztratila na kráse, když oba týmy bojovaly od šestnáctky po šestnáctku o každý balón, aniž by z toho bylo přímé ohrožení. Až v 38. minutě David Bača opět rozehrál rohový kop na zadní tyč, kam si pro změnu zaběhl Honza Fišara, který hlavou zamířil na protilehlou tyč, kde musel Zrzavého zastoupit jeden z hráčů hostů, který balón odhlavičkoval na další rohový kop. V 41. minutě musel Kuba Hora zasáhnout proti prudkému centru Daňka ze strany do velkého vápna.

I druhý poločas začal šancí našeho týmu, když tentokrát rohový kop rozehrál Martin Bzirský a Michal Kovář hlavičkoval nad bránu hostů. Ti se potom svými protiútoky, které se jim kvůli nepřesnostem v přihrávkách v prvním poločase vůbec nedařily, přeci jen začali prosazovat. V 54. minutě se Stehlíkovi otevřel prostor před naším velkým vápnem, ale ten vystřelil Pánu Bohu do oken. V 55. minutě šel do rychlého protiútoku Frimmel, kterému se podařilo přihrát Nevřalovi, jehož pokus o střelu uťal David Bača. V 56. minutě to Frimmel zkusil sám, ale jeho střela skončila nad. V 63. minutě jsme se konečně dočkali gólu, když byl před velkým vápnem hostů faulován Michal Kovář, k přímému kopu se postavil Kuba Heidenreich, který střelou k přední tyči nedal Zrzavému šanci, 1 : 0. V 67. minutě po faulu na Lukáše Hapala Kuba rozehrál další přímý kop, tentokrát do chumlu hráčů, odkud jen těsně mimo bránu hostů hlavičkoval Filip Markovič. V 69. minutě potom Zrzavý vytáhl extra zákrok proti přesné pumelici Honzy Fišary zpoza velkého vápna. V 76. minutě po průniku po straně Krška předložil na velké vápno balón Hanušovi, jehož střelu z první Kuba Hora vyrazil. V 77. minutě pokus Vody z uctivé vzdálenosti zaplaval těsně nad naši bránu. V těch chvílích se hra rychle přelévala ze strany na stranu. Byli to však naštěstí naši, kteří po chybné přihrávce hostů na naší polovině v 78. minutě zatahali za delší konec, když Kuba Heidenreich přesným nákopem za obranu uvolnil Kubu Svobodu, ten posadil přesný centr na hlavu Lukáše Hapala, který balón umístil k protilehlé tyči, 2 : 0. V 83. minutě mohlo být vymalováno, když Kuba Heidenreich rozehrál rohový kop, na balón si naběhl nikým nekrytý Michal Kovář, který ale trefil jenom náruč Zrzavého. V 85. minutě navíc udělal hostům hodně vrásek David Bača, kterému se málem podařilo využít jejich hrubky při rozehrávce. V posledních minutách však přišla doslova jízda hostů. V 87. minutě Frimmel vyrazil za přesným pasem, který si zpracoval, k našemu velkému vápnu, odcentroval balón na naše malé vápno, kde jej jenom o kousek minul dobíhající Stehlík. V 88. minutě jsme zbytečně ztratili balón, byl z toho útok na naše velké vápno a faul na jednoho z hráčů hostů. K nařízenému přímému kopu se postavil Krška, který to udělal taky parádně, když naprosto přesnou střelou na přední tyč skóre zápasu snížil, 2 : 1. To ale nebylo všechno, protože po další chybě našich, se do velkého vápna dostal Milotínský a Kuba Heidenreich jej fauloval. Jasná penalta, ke které se postavil Frimmel. Ten ji však totálně nezvládl, když střele na přední tyč nedal ani přesnost ani důraz, a Kuba Hora ho tak vychytal. Jako poslední to v 91. minutě zkusil Hanuš, jehož střílený centr, který proletěl těsně nad hlavou Vlasty Fialy, Kuba Hora chytil. A protože se potom již nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 2 : 1.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, nám po zápase řekl: „Do přestávky jsme mohli dát tak tři góly, měli jsme tam dobré standardky, ale míč nám lítal jen kolem tyčí a bohužel jsme nebyli schopní jej dostat do brány. Druhou půli však kluci dokázali zabrat opravdu na krev a díky nesmírnému nasazení a vůli jsme se nakonec dočkali. Nakonec to však ale byly pěkné nervy až do konce, zápas jsme si v závěru zbytečně zkomplikovali a museli se bát o výsledek. Kdybychom ztratili i tohle utkání, to už by bylo opravdu kruté, ale naštěstí to dobře dopadlo. Výhru si naše mužstvo zaslouží, tentokrát jsme šli úspěchu naproti a měli konečně i trochu toho sportovního štěstí.“

Góly: 63. J. Heidenreich, 78. Hapal – 88. Krška. Rozhodčí: Tomanec – Drozdy, Běhal. ŽK: Kuba, J. Heidenreich – Bednář, Hanuš, Fall. Diváci: 235.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Fiala, Kuba, Markovič, J. Heidenreich – Kopa (8. Vokoun, 64. Svoboda), Fišara, Kovář, Bača, Bzirský – Hapal (85. Knýř). Trenér: Roman Sedláček.
Sestava SK Líšeň: Zrzavý – Bednář, Čampa, Nevřala (65. Krška), Stehlík, Zezula, Matoušek (78. Milotínský), Hanuš, Fall, Daněk (66. Voda), Frimmel. Trenér: Josef Mazura.

Video ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – SK Líšeň, 15. kolo Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 7. 9. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *