Áčko prohrálo s Velkým Meziříčím

FC Velké Meziříčí – FK Mohelnice  4 : 3  (3 : 2) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 1. Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem FC Velké Meziříčí v poměru 3 : 4. Prvních 33 minut zápasu, kdy náš tým prohrával už 0 : 3 a naše defenzíva hořela jako papír, bylo doslova hrůzostrašných. Naši kluci však zápas nezabalili, do konce poločasu snížili na rozdíl jednoho gólu, po přestávce vyrovnali a dokonce mohli jít i do vedení, ale domácí nakonec zatáhli za „delší konec.“ Na konec je z toho první porážka, za kterou si z veliké míry můžeme jenom sami. Domácí byli na počátku zápasu rozhodně lepší. Už v 3. minutě po našem autovém vhazování na pravé straně se míč po špatné přihrávce dostal nalevo k Dolejšovi, který přihrávkou po zemi mezi našimi obránci dostal míč k Šutovi a ten střelkou z úhlu na protější tyč otevřel skóre, 1 : 0. V 17. minutě po několika soubojích za středem hřiště přišel polovysoký nákop nalevo k Dolejšovi, který centrem našel hlavu Simra, kterého neuhlídal Luboš Pinkava, a bylo to 2 : 0. V 33. minutě výkop brankáře Simandla dopadl až k našemu velkému vápnu, kde úplně chyběl Vlasta Fiala a Šuta mohl pálit sám na Kubu Horu, ten jeho střelu vyrazil, míč se dostal k Simrovi, jehož dorážku vyrazil také, ale na opakovaný pokus téhož hráče nestačil. Naše obrana v tuhle chvíli prakticky neexistovala, 3 : 0. V 37. minutě dlouhý křížný nákop z levé strany od Kuby Heidenreicha se snesl na jednoho z domácích hráčů, který jej špatně zpracoval, Martin Vokoun se důrazem dostal před něj a byl ve vápně faulován. Penaltu zahrával Vlasta Fiala a zkušeně ji proměnil, 3 : 1. Naši se výrazně nadechli. V 43. minutě David Bača rozehrál standartku od půlicího kruhu centrem až do vápna, kde se mezi dvěma hráči dostal k hlavičce Lukáš Hapal a ten odrazem od vzdálenější tyče nedal brankáři Simandlovi šanci, 3 : 2. V 45. minutě mohlo být vyrovnáno, když Simandl vychytal střelu Lukáše Hapala z malého vápna.

V 53. minutě se už však srovnat podařilo, když si na prudký centr z pravé strany si naskočil Honza Fišara, který hlavičkou o tyč překonal brankáře Simandla, 3 : 3. V 62. minutě jsme se mohli dostat do vedení, když si šanci vytvořil Lukáš Hapal, který se dostal zcela osamocen k hlavičce, ovšem jeho pokus naštěstí pro domácí mířil těsně vedle. V 63. minutě se vítězného gólu dočkali domácí, když Simr dostal krásnou kolmici za naši obranu, unikl dvěma našim hráčům a na druhé tyči našel zcela volného Demetera, který nasměroval balón do naší odkryté brány, 4 : 3. V 76. minutě Honza Fišara natáhl k dalekonosné ráně, kterou Simandl jen se štěstím dokázal vyrazit mimo tři tyče. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naší porážkou v poměru 3 : 4.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, byl po zápase nazlobený a Šumperskému deníku řekl: „Bohužel jsme vůbec nezachytili začátek, půlhodiny jsme na hřišti prakticky neexistovali a soupeř naši pasivitu a laxnost dokonale potrestal. Pozitivním faktem na tomto utkání je, že to naše mužstvo ani za stavu 3:0 pro domácí nezabalilo a dokázali jsme vyrovnat. Celkově jsem ale hrubě nespokojen především s prací naší defenzivní řady, která dnes absolutně vyhořela. Nás vždy zdobí hlavně poctivá obrana, ale tentokrát jsme v této činnosti zcela selhali. O to více mě to pak mrzí, že ty kiksy jdou na vrub našich nejzkušenějších hráčů, kteří vůbec nedokázali zachytávat akce soupeře. Z těchto chyb se musíme do dalších zápasů poučit.“

Jaroslav Rolinek, asistent trenéra A-mužstva, k tomu po zápase dodal: „Zaspali jsme začátek zápasu, kdy jsme hned z první akce soupeře dostali v 3. minutě gól. Soupeř byl v první půli důraznější v soubojích, přehrávali nás jednoduchostí, přenášeli hru a do 33. minuty z toho byly další dvě branky. Vrátila náš do hry penalta, za 4 minuty jsme snížili a před koncem poločasu mohl Lukáš Hapal vyrovnat. Do druhé půle jsme nastoupili koncentrovaněji, byli jsme důraznější a celkově v poli lepší a 10 minut po pauze jsme ze standartky vyrovnali. Zlomil to čtvrtý gól po jednom brejku domácích, kdy Demeter dával do prázdné branky. Osm minut před koncem navíc dostal Honza Fišara druhou žlutou a musel ven. Měli jsme sice tlak ale spíše platonický a k ničemu vážnějšímu jsme se už nedostali.“

Góly: 3. Šuta, 17. a 33. Simr, 63. Demeter – 37. Fiala (pen.), 43. Hapal, 53. Fišara. Rozhodčí: Tomanec – Drozdy, Líkař. ŽK: Demeter – Fišara, J. Heidenreich, Bača. ČK: 82. Fišara (Mohelnice). Diváci: 461.
Sestava FC Velké Meziříčí: Simandl – Šimáček, Kriegsmann, Dolejš, Šuta, Mezlík (90. Puža), Simr, Smejkal, Krejčí, Demeter (92. Krčál), Berka. Trenér: Libor Smejkal.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Fiala (84. Knýř), Pinkava, Kuba, J. Heidenreich – Fišara, Bača, Kopa (19. Vokoun), Svoboda (68. Dokoupil), Bzirský – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *