Áčko vysoko podlehlo Opavě

SFC Opava – FK Mohelnice  5 : 0  (1 : 0)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním přípravném zápase s týmem Slezský FC Opava v poměru 0 : 5. Domácí jednoznačně potvrdili aktuálně velmi dobrou formu, když v předchozím venkovním přípravném zápase remizovali s prvoligovým FC Zbrojovka Brno v poměru 2 : 2. Dlouho to přitom na gólové hody ze strany domácích, se kterými náš tým držel krok prvních 35 minut zápasu, nevypadalo. Do první zajímavé příležitosti se totiž probil David Bača, ale gólman domácích Lasák byl připraven a jeho střelu vyrazil na roh. Po půlhodině hry upaloval Janetzký sám na našeho brankáře, jenže míč si v rozhodující moment příliš ukopl. Chuť si spravil hned vzápětí v 40. minutě, kdy jej našel Zapalač a našeho gólmana přehodil. Domácí se postupem času zlepšovali a přicházely i slibné šance. Jejich obránce Radić dokonce v závěru prvního poločasu orazítkoval tyč. Další góly přidali domácí v druhém poločase, který se podobal honu domácí kočky na hosta myš. V 49. minutě nejprve zvýšil přesnou hlavičkou Žídek a krátce nato se v 57. minutě trefil Kuzmanovič. Domácí dali našemu týmu ještě dvě branky. V 61. minutě se prosadil Jurečka a v 79. minutě uzavřel střelecký účet zápasu Machálek, jenž upravil skóre na konečných 5 : 0. V sestavě našeho týmu se objevili všichni adepti na základní jedenáctku. K přípravě s naším A-mužstvem, tedy trénování a dalším přípravným zápasům, se nově vedle obránce Alexe Řeháka, o kterém jsme již informovali, nově připojili i krajní obránce Michael Surzyn a záložník Filip Markovič, oba hráči SK Sigma Olomouc, kteří do dnešního zápasu také nastoupili. Jednání s jejich mateřským klubem a hráči samotnými o jejich případném dalším působení v našem klubu budou uzavřena počátkem příštího týdne a o jejich výsledcích Vás budeme informovat.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „První půli jsme zvládli a čtyřicet minut jsme se soupeřem dokázali hrát vyrovnanou partii, ale potom jsme začali pomalu ztrácet, druhá část už byla víceméně hra na jednu bránu. Opava pak byla ještě o poznání kvalitnější protivník než o víkendu Třinec. Ale opět to hodnotím pozitivně. Chtěli jsme především prověřit hráče, jak zvládají zátěž proti silnému soupeři, aby poznali, jaké to je hrát pod tlakem, což se podařilo. Zápas tak splnil svůj účel.“

Góly: 40. Janetzký, 49. Žídek, 57. Kuzmanovič, 61. Jurečka, 79. Machálek.
Sestava SFC Opava, 1. poločas: Lasák – Pospěch, Simerský, Radić, M. Helebrand – Schaffartzik, Grussmann, Jurečka, Zapalač – Smola, Kuzmanovič. 2. poločas: Lasák – M. Helebrand, Radić, Žídek – Jursa – Pospěch, Janetzký – Kuzmanovič (59. Grussmann) – Machálek, Jurečka. Trenér: Roman Skuhravý.
Sestava FK Mohelnice: Hora (46. Večeř) – Olejník (46. Surzyn), Kuba (46. Markovič), Řehák (46. Pinkava), Heidenreich (46. Knýř) – Kopa (46. Vokoun), Fišara (46. Svoboda), Dokoupil (46. M. Kotůlek), Bača, Bzirský – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.

Informace poskytl David Crha, předseda FK Mohelnice.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *