Béčko s Hněvotínem nebodovalo

FC Hněvotín – FK Mohelnice B  1 : 0  (1 : 0) 

B-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 29. kola Olomouckého krajského přeboru s týmem FC Hněvotín v poměru 0 : 1. I přes velmi pěkné počasí si do hněvotínského areálu bohužel našlo cestu jen 75 platících diváků. Ti mohli sledovat slabší výkon našeho týmu v prvním poločase, který se v tom druhém rozhodně zlepšil, ovšem domácím se v jeho závěru podařilo vstřelit rozhodující gól, na který naše B-mužstvo již nedokázalo zareagovat. Jak už bylo řečeno, domácí byli v prvním poločase rozhodně nebezpečnější a také oni si vypracovali první šanci, když se v 6. minutě dostali do přečíslení Novotný s Pagáčem, který převzal přihrávku od Novotného do velkého vápna a vystřelil na naši bránu, avšak jeho pokus vychytal Marek Kamisch, který hájil naši bránu po celý zápas. V 12. minutě Kryl nacentroval na naše velké vápno, celou situaci však důrazným odkopem vyřešil Vlasta Fiala. V 13. minutě se poprvé ukázali i naši, když po přihrávce Libora Havlíčka od lajny před velké vápno hostů balón převzal Vlasťa Knýř, který vystřelil po zemi na bránu. Jeho pokus ale neměl potřebnou razanci a brankář domácích Běhalík si s ním poradil. V 28. minutě Aleš Heidenreich rozehrál rohový kop, balón se ve skrumáži několikrát odrazil, až jej pod kontrolu získal Honza Marák, který vystřelil pod břevno brány domácích, Běhalík ale jeho pokus vyškrábl. V 38. minutě naši hráči zabojovali u postranní čáry, Milan Strnad nahrál za obranu na Honzu Maráka, kterému se podařilo přehodit Běhalíka, ovšem radost mu zkazil jeden z obránců hostů, který se vrátil a balón odkopl z brankové čáry. V 43. minutě dostal Novotný velmi pěkný a přesný pas do velkého vápna od Kryla, zůstal osamocen, ovšem zamířil pouze do náruče Marka Kamische.

I druhý poločas začal šancí domácích, když po přihrávce od Novotného Lošťák zamířil mimo naši bránu. V 50. minutě Milan Strnad rozehrál rohový kop na zadní tyč, odkud těsně vedle brány domácích hlavičkoval Vlasťa Knýř. V 64. minutě se domácím podařilo vyšachovat naši statickou zálohu a obranu a nákop do našeho velkého vápna nikým nehlídaný Čech prodloužil tak, že balón těsně minul naši bránu. Domácím se přeci jen podařilo skórovat v 79. minutě, když Kobylík dostal přihrávku ze strany před velké vápno a přesnou střelou na přední tyč rozvlnil síť naši brány, 1 : 0. Náš tým potom šel do rizika hry na tři obránce, ovšem tenhle tah k vytouženému bodu nevedl. V 89. minutě se Jirka Rousek hlavou položil do centru Milana Strnada do velkého vápna, ale k zásahu brány domácích to nevedlo. Největší šanci na skórování si naši vypracovali v nastaveném čase, kdy zahrávali rohový kop, balón proletěl kousek od hlavy Tomáše Horáka, aby zapadl k zadní tyči na nohu Vlasty Fialy, který tvrdou střelou napálil Běhalíka. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, skončil zápas naší porážkou v poměru 0 : 1.

Michal Kovář, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „S výsledkem dnešního zápasu, v jehož průběhu si oba týmy vytvořili šance na skórování, samozřejmě být spokojen nemůžu. Musím říct, že se nám v průběhu prvního poločasu nedařilo. Byli jsme u všechno pozdě, prohrávali osobní souboje a místo jednoduchých přihrávek jsme volili pokusy o finální přihrávky z velké vzdálenosti a snažili se dojít s balónem až do brány domácích. Domácí zadáci balóny s přehledem sbírali. Ve druhém poločase se hra už vyrovnala a bylo jasné, že výsledek dnešního zápasu bude o jednom jediném gólu. Ten se podařilo dát domácím, a ti tak vyhráli, ačkoliv v závěru jsme sahali po bodu.“

Sestava FK Mohelnice B: Kamisch – Strnad, Najman, Horák, Heidenreich A. – Knýř, Marák J., Kovář – Plný, Rabenseifer, Havlíček. Střídali: Horák, Marák R., Rousek. Trenér: Michal Kovář.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *