Béčko veze 3 body z Želatovic

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v rámci 21. kola Olomouckého krajského přeboru na půdě FC Želatovic 2:1. Hrálo se na mokrém terénu za neustálého mrholení, což bylo na pohybu některých hráčů znát již od úvodního hvizdu. Na první střelecký zápis se nemuselo čekat příliš dlouho. Běžela 10. minuta a po drobném závaru v domácím pokutovém území se ke střele postupně dostali Honza Marák a Vlasta Knýř. Druhý jmenovaný byl nekompromisní a podařilo se mu ze šestnáctky propálit vše, co mu stálo v cestě. Tedy 0:1. Následně se probudili i domácí a rychlými brejky po našich chybách začali ohrožovat bránu Petra Večeře. Nejprve v 17. minutě střelou ze šestnáctky do protipohybu našeho gólmana těsně míjí levou tyč a ihned poté, v 19. minutě, střelou po zemi na střed brány. Ve 27. minutě jsme se dostali k dobré příležitosti opět my, kdy po centru Libora Havlíčka míjí Milan Šmíd hlavičkou jen těsně levou tyč domácí brány. Ve 36. minutě zahrozili opět domácí, když postupoval jeden z jejich hráčů středem hřiště sám na Petra, ten naštěstí nepovedený lob vyrazil na roh. Hned dvě minuty poté se předvedl vynikajícím obranným zákrokem Vlasta Fiala, kdy na poslední chvíli hasil rychlý brejk domácích. Předcházela tomu zbytečná ztráta míče Libora Havlíčka v šestnáctce domácích. Nemohoucnost domácích dostat míč do sítě se vymstila ve 44. minutě, kdy si Honza Marák navezl míč ze středu hřiště až na hranici pokutového území a střelou na zadní tyč rozvlnil síť podruhé. Téměř současně se pískal poločas, 0:2.

Druhý poločas začali opět aktivněji domácí hráči a hned ve 47. minutě zamířili hlavičkou těsně nad. Hned minutu poté jsme se po rohovém kopu málem radovali potřetí, ale na zadní tyči si Vlasta Fiala sám s letícím míčem neporadil dostatečně důrazně a gólman domácích jeho slabou hlavičku chytil. V 50. minutě si Petr Večeř opět poradil ze střelou ze šestnáctky. Minutu poté dokázal Honza Marák dokonce obejít brankáře domácích, ale než se nachystal z těžkého úhlu ke střele, byl obrán o míč jedním z domácích obránců. V 63. minutě jsme měli další příležitost, když Milan Šmíd vysunul pěknou kolmicí Radka Maráka, ten pouze nastřelil vyběhnutého domácího gólmana. Želatovičtí začali stupňovat svůj herní tlak. Ale i další dva rohy se nám podařilo odkopnout do bezpečí. Poslední naši šanci bohužel neproměnil po centru střídajícího Kuby Svobody Milan Šmíd, když v 75. minutě po zemi těsně minul levou tyč. Následoval na krátko špatně rozehrátý rohový kop Vlasty Knýře, po kterém se z brejku nadvakrát trefují hlavou Želatovice. Závěr se nám podařilo rozkouskovat několika střídáními, po kterých se do hry postupně dostali Rabenseifer, trenér Kovář a Horák. Zápas skončil naším vítězstvím 1:2.

Jiří Rousek ml., vedoucí B-mužstva, nám po zápase řekl: „Věděli jsme, že nás nečeká žádný lehký soupeř, ale jeli jsme sem opět pro body. Domácí byli určitě lepší na míči, ale nedokázali proměnit svoje příležitosti. V prvním poločase jsme jim dali lekci z produktivity. Ze třech šancí na obou stranách jsme my dali dvě, což rozhodlo. Nutno poděkovat dvojici posil z A-týmu – Petru Večeřovi a Vlastovi Fialovi, kteří náš mladý tým podrželi.

Branky: 75. Stokláska – 10. Knýř, 44. Marák.

Rozhodčí: Svozil – Zavřel, Lizna. ŽK: Dlouhý, Mackovík – Marák, Strnad. Diváci: 100.

Želatovice: Bělík – Zehnálek, Vlk, Dlouhý, Matušík – Stokláska, Liška, Němec, Jemelka, Calábek – Koplík (81. Mackovík). Trenér: Pavel Hošek.

Mohelnice: Večeř – Heidenreich, Najman, Fiala, Strnad – Havlíček (76. Rabenseifer), J. Marák (76. Kovář), Knýř (88. Horák), Krejčí (46. Svoboda), R. Marák (63. Plný) – Šmíd. Trenér: Michal Kovář.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *