Áčko utrpělo porážku s béčkem Zlína

FC Fastav Zlín B – FK Mohelnice  3 : 1  (2 : 1) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 18. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s B-mužstvem FC Fastav Zlín v poměru 1 : 3. O výsledku zápasu rozhodl doslova katastrofální úvod a naše hrubé chyby vzadu a herně absolutně nezvládnutý druhý poločas, který s tím prvním, kdy se náš tým pokoušel s průběžným výsledkem něco udělat a neměl daleko do vyrovnání, nedal srovnat. Domácí se dočkali vedení už v 9. minutě, kdy se po nakopnutém balónu a prohraném hlavičkovém souboji dostal za naši obranu Chwaszcz, který střelou k protilehlé tyči otevřel skóre zápasu, 1 : 0. V 10. minutě David Bača rozehrál standardku, balón se dostal před Luboše Pinkavu, ten to ale měl moc na dlouho, a tak nártem posunul jenom nad bránu. V 17. minutě Filip Žák vyhrál souboj o balón, ten se přes šťastnou teč dostal na malé vápno na kopačku Davida Bači, ovšem bohužel tak blízko brankáře domácích Švece, že neměl dost času a prostoru na přesné zakončení. V 18. minutě bylo znovu zle, když naši z hranice velkého vápna neodklidili odražený balón, k tomu se dostal Koller, pohotově jej přihrál za obranu na rozběhnutého Hradila, který střelou po zemi nezaváhal, 2 : 0. Naši odpověděli hned v 20. minutě, když David Bača rozehrál další standardku a balón z velkého vápna přes obránce a Švece umístil do brány 2 : 1. V 23. minutě Kuba Heindenreich nacentroval na Filipa Žáka, ten ale z velkého vápna vystřelil nad bránu domácích. Po minutách naší optické převahy si šanci vypracovali opět domácí, když Masař vyslal přesnou kolmici na Hradila, ten ač volný, tak si balón v rozhodující chvíli dal na dlouhou nohu. V 39. minutě Švec při výkopu trefil dotěrného Lukáše Hapala, balón ale do brány nezamířil. V 42. minutě si Švec opět nebyl vůbec jistý svým zákrokem po centru na malé vápno, jednou rukou jej na poslední chvíli odvrátil k našim hráčům a celý závar před bránou domácích zakončil hlavičkou do boční sítě Filip Žák. V 44. minutě dostal David Bača nadýchanou a přesně načasovanou přihrávku, otevřel se před ním prostor, a tak ho jeden z hráčů na hranici velkého vápna poslal nedovoleným způsobem k zemi. K přímému kopu z velmi zajímavé a bráně blízké pozice se postavil Filip Žák a proti jeho přesné technické střele musel Švec vytáhnout zákrok z kategorie extratřídy. V 45. minutě náš tým na druhé straně proti nebezpečnému centru ze strany a dotírajícím hráčům domácích dobrým zákrokem ve výskoku a jednou rukou podržel Kuba Hora.

Zatímco první poločas fanoušky navnadil a namlsal, v tom druhém se odehrávala koncentrovaná nuda. Tu v 60. minutě, bohužel, přerušili domácí, kteří předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci přihrál pod sebe po lajně běžící Michálek a jeho nabídku zužitkoval tvrdou a přesnou střelou Masař, 3 : 1. Dál domácí a tím méně naši už ve druhém poločase nepředvedli nic, co by stálo za řeč. Za zmínku snad stojí jen v 79. minutě přímý kop Kuby Heidenreicha, po faulu na Davida Baču, balón šel ale mimo bránu domácích. A protože se do konce hrací doby nic zajímavého nestalo, zápas skončil naší porážkou v poměru 1 : 3.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, byl po zápase, po právu, hodně naštvaný a rozhodně si nebral servítky: „Někteří hráči nám po skončené zimní přípravě, jejíž průběh se zdál dobrý, dali k začátku jara „milý“ dárek. Náš výkon můžu hodnotit jenom jediným slovem, lajdáctví. Těžko můžeme něco uhrát, když po čtvrthodině hry prohráváme o dva góly, na které jsme navíc soupeři sami nahráli. Hráče jsem před utkáním upozorňoval, že už to není příprava, ale asi si to nevzali k srdci, podali jsme opravdu nezodpovědný výkon. Hráčům jsem vtloukal do hlavy, že prostě nesmíme dopustit, aby protivník dostával míče za naši obranu, že ty jejich brejky pak budeme obtížně honit, což se dnes bohužel ukázalo. V první půli jsme sice měli tři tutovky, ty jsme však nevyužili, navíc jsme dělali opravdu strašné chyby, byli nedůslední, prohrávali souboje. Tentokrát jsem opravdu dost zklamaný z přístupu hráčů. Dělali si na hřišti, co chtěli, vůbec jsem je nepoznával a bohužel se to týká i těch zkušených. Navíc absolutně nechápu, jak se mohlo stát, že i přes důrazné upozornění si jeden z hráčů na hřiště vezme špatný úbor a potom se musí během hry narychlo převlékat. Druhý řešil problém s kopačkami. Prohrát se může, to se ve fotbale stává, ale ne takto. Jak někteří hráči nemile překvapili nás, tak se možná budou příští týden divit oni…“ dodal rozzlobený Roman Sedláček.

Góly: 9. Chwaszcz, 18. Hradil, 60. Masař – 19. Pinkava. ŽK: Janíček, Benčík, Masař, Koller, Michálek – Seibert, Žák. Rozhodčí: Mikyska – Podaný, Polák. Diváci: 75.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich J., Kuba, Fiala (46. Kotůlek M.), Seibert – Bača, Pinkava, Fišara – Kopa (46. Kotůlek J.), Hapal, Žák. Trenér: Roman Sedláček.
Sestava FC Fastav Zlín B: Švec – Janíček, Hlobil (87. Mlčák), Blanař (90. Gago), Chwaszcz, Hradil (78. Vašulka), Benčík, Masař, Koller, Bačo, Michálek. Trenér: Bronislav Červenka.

 Odkaz na fotky ze zápasu (made by Erik Kappel)

Fotografie0038

FC Fastav Zlín B – FK Mohelnice, zápas 18. kola MS fotbalové ligy, Otrokovice-Baťov, 19. 3. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *