Až na nejmladší urvaly všechny celky důležité body

Přinášíme Vám report z úspěšného víkendu našich mužstev.

Muži vyjeli k venkovnímu zápasu do Jeseníku a domácí obdarovali velikonoční nadílkou…

FK Jeseník – FK MOHELNICE 0 : 5
Hodnocení trenéra Romana Kubu: “Zápasy s Jeseníkem mám rád z toho pohledu, že v klubu mají podobnou koncepci jako my. Výborně pracují s mládeží a snaží se o to, aby se co největší možný počet z nich prosadil v A-týmu. Herně nebyl zápas nijak jednoznačný, soupeř měl šikovné individuality a nějakou šanci si vytvořil, ale dnes rozhodla naše větší zkušenost a produktivita.”

Starší dorost doma přivítal Hranice a v oslavené sestavě kvůli zranění připisuje další bod.

FK MOHELNICE – SK Hranice 1 : 1
Hodnocení trenéra Pepu Mikeše: “Sobotní dopoledne patřilo v Mohelnici dorosteneckému fotbalu. Soupeřem byly Hranice. Starší dorost si dělal zálusk na 3 body. Už od rozcvičky bylo cítit, že nejsme ve své kůži. Bohužel opět musíme do 20 minuty pro zranění 2x střídat. To nás rozhodilo ještě víc. Kazili jsme jednoduché přihrávky a naše nakopávané míče sbíral v pohodě soupeř. I přes tento zmar jsme si vytvořili šanci, bohužel Mikeš neproměnil. Do konce poločasu byl jednoznačně soupeř lepší a my byli rádi za 0:0 v poločase. Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Nedařilo se nám a soupeř nás potrestal pěknou střelou z hranice pokutového území. Do 80. minuty nejsme schopni ničeho. Od 80. minuty soupeř polevil a to ho stálo 3 body. Po závaru v pokutovém území a faulu, rozhodčí píská v 82.minutě penaltu a Bača s přehledem proměňuje. Potom jsme to chtěli zabetonovat a urvat bod. Soupeř ale zmatkoval, nastřelil si ruku v pokutovém území a v 88. minutě se kopala se druhá penalta. Tomaščák nedal, ale penalta se opakuje, pro předčasné vyběhnutí brankáře. 2 pokus si bere Dunovský, trefuje břevno a zápas končí 1:1. Nehráli jsme dobře, máme hodně zranění. Zlatý bod dnes.”

Mladší dorost konečně také zabodoval.

FK MOHELNICE – SK Hranice 2 : 2
Hodnocení trenéra Kubu Mikeše: “Dnes jsme nastoupili do zápasu s tím, že chceme napravit výkon z minulého utkání a soupeře obrat o body. Od první minuty kluci hráli opět jako jeden tým a jen škoda, že se nám nepodařilo proměnit 2 šance, kdy šel Damian Hecl sám na bránu. Kraje hřiště jsme měli pokryté a tak soupeř zkoušel přecházet přes střed hřiště. Bohužel jsme ve středu zálohy nebyli trpěliví při držení soupeře a zbytečné vystupování nabídlo Hranicím otevřený prostor. Z jedné takové šance kdy nás uprostřed přehráli, dali také gól na 0:1. Ve 2. poločase jsme se snažili zlepšit obsazení prostoru ve středu zálohy a rázem jsme získávali míče po ztrátách soupeře. Hráli jsme lépe a nakonec srovnali ze standartní situace. Ze 30m pěknou zákeřnou střelou pokořil brankáře Mikuláš Mikeš. Soupeř měl také šance, ale nedokázal zakončit mezi tyče. My jsme naopak cítili šanci na vítězství a z druhé standartky zvýšili na 2:1. Nakonec Hranice srovnali z rohového kopu pár minut před koncem, ale i tak kluci za dnešní výkon zaslouží pochvalu. I když máme rezervy v určitých herních činnostech a v kombinaci, tak nás obětavost a disciplína drželi ve hře.”

Starší žáci už konečně také vyhráli.

FK MOHELNICE – FK Šternberk 2 : 1
Hodnocení trenéra Martina Petříka: “Proti Šternberku jsme šli do zápasu opět bez pěti hráčů základní sestavy s cílem odčinit špatný výkon z Dubu na Moravě. Od začátku se hrálo vyrovnané utkání bez vážných brankových příležitostí na obou stranách. Hrál se průměrný zápas, kdy se ani jednomu ze soupeřů nedařila kombinace a branku soupeře se dařilo ohrozit pouze po střelbě ze střední vzdálenosti. Nemůžeme vytýkat klukům, že by chybělo nasazení a snaha, ale převládala nepřesnost a nedůraz. Po poločase který končil za stavu 0:0 se podařilo vstřelit soupeři branku ze střední vzdálenosti, teprve tento okamžik nás trochu probral a přebrali jsme herní iniciativu. Podařilo se nám soupeře zatlačit a vytvořit si i nějaké brankové příležitosti. Po jednom z faulů jsme vyrovnali střelou z dálky a dále se tlačili do zakončení. Vítězný gól se nám podařilo vstřelit hlavou po krásném centru ze strany. Do konce zápasu se už stav neměnil, tak jsme v trochu utrápeném zápase vyhráli 2:1. Kluky musíme pochválit za snahu, ale máme pořád velké problémy s kombinací a mezihrou.”

Mladší žáci jako již tradičně s výhrou.

FK MOHELNICE – FK Šternberk 4 : 3
Hodnocení trenéra Ondru Uhlíka: “Dnes to byl zápas s týmem z horní poloviny tabulky, tudíž nás čekal první „ostrý“ zápas v jarní sezóně. Soupeř od začátku zápasu aktivně napadat naši rozehrávku, dobře přistupoval k našim hráčům. Těžiště hry bylo proto většínou ve středu hřiště, popř. na naší polovině. S přibývajícím časem se nám to dařilo překonávat a začali jsme mít šance, které vedli k našemu vedení 1:0. Bohužel když jsme začínali mít převahu, tak se soupeři po dvou doražených střelách podařilo zápas otočit na 2:1. Začali jsme opět být nervózní, kazili jsem jednoduché přihrávky, ale přesto po krásné kombinační akci se nám do poločasu podařilo vyrovnat. Do druhého poločasu jsem šli s tím, že budeme hrát stále stejně aktivní hru a tento záměr se nám podařilo přetavit v dvoubrankové vedení 4:2. Soupeř sice snižil po penaltě za nastřelenou ruku, ale kluci už zápas nepustili.”

Starší přípravka si zastřílela v Postřelmově.

TJ Postřelmov – FK MOHELNICE 0 : 7
Hodnocení trenéra Květoše Vašíčka: “Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou. Jenom mě mrzí neúčast na utkání u některých hráčů a celkově jejich přístup! Na druhou stranu bych chtěl pochválit hráče, co se utkání zúčastnili. Prakticky odehráli celé utkání bez střídání Góly: Vašíček Petr 3x, Friedl Jakub 3x, Návrat Tadeáš 1x

Mladší přípravka jako jediná z našich celků tenhle víkend s prohrou.

TJ Postřelmov – FK MOHELNICE 10 : 4
Hodnocení trenéra Martina Vokouna: “Dnešní utkání proti Postřelmovu se nám výsledkově příliš nepodařilo. Co se týká hry, tak výsledek předvedené hře určitě neodpovídá. Byly vidět šance na obou stranách, kdy Postřelmov většinu svých šanci proměnil, zatímco my tak úspěšní nebyli.”