Napsali o nás: Mohelnice vedla o dva góly, nakonec uhrála s Vyškovem jen bod

Pomalu směřovali za druhou domácí výhrou v řadě, jenže závěr sobotního utkání s Vyškovem třetiligoví fotbalisté Mohelnice nezvládli a nakonec se musí spokojit pouze s bodem. Zápas s řadou osobních soubojů, hraný na těžkém terénu poté přinesl i nemalou dávku emocí. Po závěrečném hvizdu se domácí notně zlobili na rozhodčího. Mohelnice začala skvěle a dvěma slepenými góly v závěru první půle si vypracovala slibný náskok. Nejprve potěšil domácí diváky, kterých dorazilo 240, a postarali se tak o nejvyšší návštěvu 14. kola, Martin Vokoun, když dostal míč za obranu, obešel gólmana a nekompromisně dal do prázdné. Krátce po rozehrávce měl další tutovku Lukáš Woitek, tentokrát byl ale vyškovský gólman připraven, záhy se však Mohelnice radovala podruhé. Po rohu zvyšoval hlavou na 2:0 Martin Kotůlek.

Po přestávce mohl ve 47. minutě pojistit domácí náskok Yimuran, ale po pasu od Šichora z hranice šestnáctky napálil balón vysoko nad. Pak začali přebírat iniciativu hosté z Vyškova, nejprve dvakrát nebezpečně zahrozil Koudelka, jednou po dlouhém sprintu od půlky hřiště, podruhé střelou na vzdálenější tyč notně protáhl mohelnického brankáře Rohela. Do aktivity hostů se přesto vklínily dva samostatné brejky Lukáše Woitka, toho ale pokaždé zastavil gólman Klimeš a nutno dodat, že pokaždé na hranici pravidel. V 65. minutě se opět zaskvěl Rohel, když ránu směřující pod břevno na poslední chvíli vytáhl špičkami prstů nad branku. Jenže o okamžiků později zastavil nedovoleně unikajícího Koudelku a z nařízené penalty snížil střídající Filip Studený.

Taky penalta! Ne?

Později se prakticky totožná situace udála na druhé straně, mohelnického Šichora poslal ve vápně k zemi gólman Vyškova, ale píšťalka sudího tentokrát zůstala němá. Po tomto verdiktu už tak nervózní atmosféra na trávníku ještě zhoustla, aby s blížícím se koncem začala solidně gradovat. Navíc pět minut před závěrem byli diváci svědky dalšího sporného momentu, kdy po vzájemném souboji záložník hostů Přerovský vlepil pohlavek domácímu Grigorovsovi, což rozhodčí překvapivě ocenil žlutou kartou na obou stranách. Ve zbývajícím čase Vyškov pokračoval ve své aktivitě a nakonec se dočkal vyrovnání, kdy gólman Rohel nedosáhl na dobře umístěnou střelu Studeného, jenž na poslední chvíli svou druhou trefou v utkání zajistili hostům alespoň bod.

„Mělo jsme to dnes dobře rozehrané, bohužel druhý poločas jsme byli zbytečně zakřiknutí, jako bychom se báli o výsledek, soupeř najednou více držel míč, měl nějaké šance, my jsme naopak své možnosti, kdy jsme mohli náskok pojistit, nevyužili,“ mrzelo mohelnického kouče Dušana Žmolíka, který se vyjádřil i k inkriminované situaci ze druhé půle, kdy Šichor postupoval sám na bránu, ale byl zastaven vyškovským gólmanem. „Z mého pohledu to byla jasná penalta, zkrátka stejná situace, jako předtím na druhé straně, kdy se kopala proti nám, ale s tím už nic nenaděláme. Pravda je, že jsme za stavu dva nula měli zápas uhrát. Vyškov je sice kvalitní tým, ale dnes jsme zase ukázali, že můžeme hrát vyrovnanou partii s každým a nejsme žádní otloukánci soutěže,“ doplnil Dušan Žmolík.

„Vzhledem k šancím na obou stranách a naší obrovské snaze ve druhé půli je remíza spravedlivá a výsledek odpovídá průběhu utkání. Ale my jsme si to udělali zbytečně složité těmi dvěma inkasovanými góly v rychlém sledu, když předtím jsme hráli velice dobře. Takové výpadky se nám nesmí stávat,“ doplnil ve zkratce k sobotnímu duelu Jan Trousil, trenér Vyškova.

FK Mohelnice – MFK Vyškov  2 : 2  (2 : 0)

Branky: 36. Vokoun, 38. Kotůlek – 70. (pen.) a 85. Studený. Rozhodčí: Šamárek – Mankovecký, Vrťo. ŽK: Rohel, Woitek, Liu, Knýř, Grigorovs – Přerovský. Diváci: 240.
Sestava FK Mohelnice: Rohel – Hlavsa, Kuba, Knýř, Liu – Yimuran (68. Ivan), Kotůlek, Svoboda, Vokoun – Šichor (83. Grigorovs), Woitek. Trenér: Dušan Žmolík.
Sestava MFK Vyškov: Klimeš – Jeřábek, Cvijović, Krejčí, Němeček – Bennett (68. Novotný), Lahodný, Matocha (46. Praks), Rapouch (28. Studený), Přerovský – Koudelka. Trenér: Jan Trousil.

Autor: Miroslav Pergl (Šumperský deník)
Zdroj: https://sumpersky.denik.cz/fotbal_region/mohelnice-mirila-za-vyhrou-nakonec-ale-vydolovala-s-vyskovem-jen-bod-20171104.html

 

 

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *