Béčko zabodovalo v Leštině naplno

TJ Sokol Leština B – FK Mohelnice B  1 : 7  (0 : 3)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 11. kola III. třídy okresu Šumperk s B-mužstvem TJ Sokol Leština v poměru 7 : 1. V nedělním slunečném odpoledni se zápas po valnou většinu času odehrával pod naší taktovkou. Mohli jsme dát i více jak konečných 7 gólů, kdybychom proměnili i naše další velké gólové šance. Ale také domácí, kteří viditelně dali do zápasu všechno a předvedli výkon, za který určitě zaslouží uznání, dokázali naši bránu přímo ohrožovat. Naše B-mužstvo tentokrát podpořili Roman Kuba, Vlasťa Knýř a Gianpaolo Pezzotti. Za pozornost určitě stojí hattrick Františka Mayera, který tak má za sebou velmi úspěšný víkend. Od samého počátku šel náš tým do výrazného tlaku. V 11. minutě jsme otevřeli skóre zápasu, když brankáři domácích Janků vypadl z rukou centrovaný balón a Roman Kuba číhající u tyčky pohodlně doklepl do prázdné brány, 0 : 1. V 13. a 14. minutě si Roman Kuba a Martin Pagáč vypracovali tři gólové šance, z nichž se ani jedna nechytla. V 18. minutě se domácí dostali do průniku dva na jednoho, Schnabl přihrál na hranici velkého vápna po zemi volnému Žákovi, ten ale balón ideálně netrefil a jeho pokus skončil hodně vedle naší brány. V 30. minutě potom Žák v našem velkém vápně našel Kleibla, jehož rána šajtlí naši bránu také minula. V 38. minutě Kamil Šváb svým centrem posadil balón přímo na hlavu Gianpaola Pezzottiho, který brankářovi domácích nedal šanci, 0 : 2. V 41. minutě Vlasťa Knýř přihrál balón Gianpaolovi Pezzottimu, ten jej napálil přímo na bránu domácích, Janků vyrazil balón před sebe, za ním se do velkého vápna přes obránce prodral Roman Kuba a zakončil, 0 : 3.

Prvních pět minut druhého poločasu jednoznačně patřilo domácím. V 46. minutě totiž do naší obrany vletěl Žák a střelou z velkého vápna jen těsně minul naši bránu. Na druhé straně po rychlé rozehrávce přihrál Gianpaolo Pezzotti do gólovky Vlasťovi Knýřovi, který si udělal prostor, ale domácího brankáře neprostřelil. V 47. minutě se před naší bránou zjevil Kleibl, ale střelou k tyči si na Honzu Strupka nepřišel. V 49. minutě domácí rozehrávali dva rohové kopy, při nichž se ke hlavičkám dostali Žák a Schnabl, ale oba z malého vápna namířili mimo. V 50. minutě se už domácím po zásluze zadařilo, když se opět utrhl Žák, který přesnou přihrávkou po zemi na protilehlou tyč přihrál na Kleibla, který s dorážkou neměl problém, 1 : 3. Případné drama v 57. minutě rázně překazil Gianpaolo Pezzotti, který využil hrubky v rozehrávce domácích a tvrdou střelou vymetl šibenici, 1 : 4. V 59. a 60. minutě přihrál do velkých šancí Martinovi Srdýnkovi a Martinovi Pagáčovi Petr Čank, ale nic z nich nebylo. V 65. minutě naši předvedli akci na několik doteků, když Vlasťa Knýř přihrál na Martina Srdýnka, ten dal obratem Františkovi Mayerovi, který se nerozpakoval a z první nádherně zavěsil do brány domácích, 1 : 5. V 67. minutě se do průniku dostal Kleibl, před naším velkým vápnem nasadil kličku, vysunul Dronskiho, který z malého vápna naši bránu překopl. V 74. minutě po lajně po přihrávce od Martina Srdýnka zaútočil Gianpaolo Pezzotti, chtěl dát pod sebe na Davida Schöna, ale minul. Balón však převzal František Mayer, který s ním zaběhl do velkého vápna, pohybem si brankáře domácích položil a dal svůj druhý gól, 1 : 6. Poslední gól jsme dali v 90. minutě, když Martin Srdýnko a Petr Čank vybojovali u lajny balón, byl z toho centr do velkého vápna hostů a přesná hlavička, na kterou si naskočil František Mayer, 1 : 7. A protože ihned poté rozhodčí zápas ukončil, ten skončil naším vítězstvím v poměru 7 : 1.

Roman Kuba, trenér našeho B-mužstva, nám po zápase řekl: „V prvním poločase jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Měli jsme hodně zkažených přihrávek a někdy jsme zbytečně přidržovali míče. I přesto jsme si vypracovali dostatek gólových příležitostí. V druhé půli jsme brzy inkasovali a soupeř ucítil šanci na bodový zisk. Naštěstí jsme v zápětí dokázali rychle zareagovat a čtvrtý gól zápas definitivně rozhodl. Leština dnes odehrála dobrý zápas, a dnešní vítězství je pro nás proto cenné.“

Góly: 50. Kleibl Petr – 11. Kuba Roman, 38. Pezzotti Gianpaolo, 41. Kuba Roman, 57. Pezzotti Gianpaolo, 65. Mayer František, 74. Mayer František, 90. Mayer František. ŽK a ČK: bez karet. Diváci: 80. Rozhodčí: Tomášek Jiří.
Sestava FK Mohelnice B: Strupek – Šváb, Čank, Vašata, Zeman – Šincl (63. Mayer), Knýř, Kuba (46. Obšil), Srdýnko – Pezzotti, Pagáč (71. Schön).

Odkazy na fotky ze zápasu (foto Michal Mayer)

TJ Leština B – FK Mohelnice B, zápas 11. kola III. třídy okresu Šumperk, Leština 15. 10. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *